Кои са най-красивите жени в света според науката

Въпреки че сме съгласни, че „красотата е в очите на наблюдаващия,“ има научни мерки, чрез които можем да изчислим количеството привлекателност на лицето. Формулата е известна като златното сечение на красотата, която датира от Древна Гърция. Бързо напред към сегашното ни време, където това уравнение все още се използва широко от лицевите козметични хирурзи. Един от тях, д-р Джулиан Де Силва, реши да състави списък с 10-те най-красиви жени в света, споделяйки колко точно са се доближили до идеята на древните гърци за съвършенство.

Намираме идеята за измерване на чертите на лицето с конкретни числа за интересна, за това искаме да ви споделим знаменитостите, които науката определи като притежаващи най-добри пропорции на лицето. Също така може да бъде вълнуващо да проверите дали вашите лични предпочитания за красота отговарят на тази научна формула.

10. Кара Делевин — 89,99%

© caradelevingne / Instagram, © caradelevingne / Instagram

Известният 30-годишен модел е най-известен с гъстите си, плътни вежди, които й позволиха да влезе в топ 10 на списъка заедно с добре оформените си устни, които отбелязаха невероятните 98,5%. Д-р Силва обаче обясни, че би се изкачила още по-високо в списъка, ако имаше по-малко чело.

9. Кейти Пери – 90,08%

© Gregg DeGuire / WireImage / Getty Images, © katyperry / Instagram

Според пропорциите на златното сечение, носът на 37-годишната изпълнителка е най-добрата й черта — особено основата на носа й, пропорционална на ширината на устните й, която отбеляза 98,8%. Брадичката й имаше най-нисък процент в сравнение с другите й черти. Формата на лицето й също се смята за една от силните й страни.

8. Натали Портман – 90,51%

© natalieportman / Instagram, AP/Associated Press/East News

С резултат от 99%, очите на 41-годишната актриса са позиционирани наистина добре. Областта на веждите и устните й обаче получиха най-нисък резултат сред поразителните й черти на лицето.

7. Скарлет Йохансон – 90.91%

Invision/Invision/East News, Invision/Invision/East News

37-годишната актриса получи почти перфектен резултат от 99,9% за позицията на очите си. Брадичката й е втората й най-добра характеристика, отбелязвайки 99,4%. Тя получи най-нисък резултат за формата на лицето и тънките според формулата устни.

6. Кейт Мос – 91,05%

Invision/Invision/East News, Invision/Invision/East News

Челото и разстоянието между очите на 48-годишния супермодел са 2 от най-големите й предимства на лицето. Въпреки това, според пропорциите на златното сечение, областта на веждите и формата на лицето й получиха най-нисък резултат.

5. Тейлър Суифт – 91,64%

© taylorswift / Instagram, © taylorswift / Instagram

Брадичката и носът на 32-годишната певица са получили най-висок резултат според пропорциите на златното сечение, като и двете характеристики са отбелязали 97%. С 83%, нейните вежди са с най-нисък резултат сред другите й черти.

4. Ариана Гранде – 91.81%

Charles Sykes/Invision/AP/East News, © arianagrande / Instagram

Челото, носът, брадичката и устните на 29-годишната поп звезда са сред най-силните й черти на лицето според пропорциите на златното сечение. Веждите й получиха най-ниска оценка.

3. Амбър Хърд — 91,85%

Grosby Group/East News, © amberheard / Instagram

С 99,6% резултат, 36-годишната актриса има почти перфектна брадичка. Носът й също получи много висока оценка. С 80,2%, формата на лицето й получи най-нисък резултат в сравнение с другите й черти.

2. Бионсе — 92,44%

© beyonce / Instagram, Lumeimages.com/SIPA/Sipa Press /East News

40-годишната звезда има почти перфектна форма на лицето с резултат от 99,6%, според пропорциите на златното сечение. Веждите и носът й получиха най-нисък резултат в сравнение с другите черти на лицето й.

1. Бела Хадид — 94,35%

© Axelle/Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images, © Samir Hussein / WireImage / Getty Images, © bellahadid / Instagram

25-годишният модел отбеляза най-висок резултат с брадичката си, с 99,7%, следвана от позицията на очите й с 97,65% и челото й с 97%. Най-ниските й резултати бяха за областта на веждите и веждите.

 

No Comments Yet

Comments are closed