Причини, поради които мъжете все повече избягват брака

Все по-голям брой мъже в наши дни избягват брака. Те лесно могат да се класифицират като хора, които просто искат да живеят, без да се установяват, но това не винаги е причината мъжете да не искат да се женят. Има много психологически и социални причини за това, които може да ви изненадат.

Подготвихме списък с тези причини и се надяваме да ви помогнем да разберете малко по-добре разсъжденията на мъжете. Но това не е всичко: в края на статията ще намерите и бонус защо всъщност е полезно по много начини за мъжете да се установят.

1. Те ​​не изпитват голям натиск да се оженят.

Основно няма натиск от приятели или семейство мъжът да се ожени, особено когато е още млад. Това до голяма степен противоречи на опита на жените, които често биват питани за брака и биват тласнати към това.

2. Въпреки това има много натиск, когато става въпрос за предлагане.

В една връзка мъжете обикновено са тези, от които се очаква да предложат брак и за тях това може да бъде доста стресиращо преживяване. 40% от мъжете изразиха притесненията си относно очакванията на партньора им по отношение на годежния пръстен, например.

3. Мъжете вярват, че жена им има право да им казва какво да правят, докато приятелката не.

Интересното е, че мъжете се страхуват, че след като се оженят, жена им ще им казва какво да правят. Това обаче не важи за връзката преди брака, което предполага, че мъжете смятат, че техният партньор няма право да ги контролира по какъвто и да е начин, освен ако няма по-голям ангажимент.

4. Мъжете обикновено трябва драстично да променят поведението си, след като се оженят.

Според изследване и съпругът, и съпругата имат промени в отношението си след като се оженят. Мъжете претърпяват голяма промяна в живота си, когато започнат да гледат на себе си като на защитници и глави на семейства. Бракът е върховният ангажимент, така че изисква много жертви. Може да има много предимства да си необвързан и мъжете смятат, че имат повече за губене от жените.

5. Мъжете се страхуват да се разведат повече, отколкото никога да не се оженят.

Едно проучване показа, че мъжете не се страхуват от брака като цяло, но се страхуват от лош брак. Много хора са имали опит да гледат как техните родители и други любими хора се развеждат, така че мъжете не желаят да се задоволят с нещо по-малко от съвършенство.

6. Мъжете не знаят за предимствата на брака.

С високия процент на разводите и многото безпокойство, когато става дума за брак, мъжът може да се чуди защо изобщо трябва да се жени. Бракът обаче е изключително полезен за мъжете по много начини:

• Противно на убеждението, че бракът ще повлияе на кариерата ви, женените мъже печелят повече пари от всеки друг, включително от необвързаните мъже.

• Бракът има голямо положително влияние върху психичното здраве на мъжете, намалявайки самота и депресия.

• Женените мъже живеят по-дълго и по-здравословно от необвързаните мъже.

• Мъжете могат да получат тези ползи дори от посредствени бракове, за разлика от жените.

Няколко знаменитости от мъжки пол също изразиха защо не желаят да се женят.

Chris Pizzello/Invision/AP/East News

Джон Хам излизаше с Дженифър Уестфелд в продължение на 18 години, преди официално да се разделят през 2015 г. Когато го попитаха за брака, той каза, че нито един от тях няма добър пример за това какво е бракът в семействата им. Той също така отбеляза, че вярва, че хората трябва да се женят само когато са готови да имат деца, което той не искаше по това време.

Jeffrey Mayer/Broadimage/Broad Image/East News, © Ovidiu Hrubaru / Shuttershock.com

Киану Рийвс има лична причина да не се жени: през 1999 г. приятелката му Дженифър Сайм забременя с детето му, но тя роди мъртво дете. Те се разделиха, но в крайна сметка намериха начин да преодолеят тази трагедия и да се помирят, но за съжаление тя почина година по-късно. Това остави белег на Киану и той вярва, че сега е твърде късно за него да има деца. Той се среща с художничката Александра Грант от 2019 г. и изглежда двойката няма никакви планове да се женят.

No Comments Yet

Comments are closed