10 доказателства, че животът в кралско семейство не винаги е песен

Като деца всички искахме да станем красиви принцеси и смели мъдри принцове. Може би затова наблюдаваме живота на истинските монарси и кралски особи с голям интерес. Той е елегантен и луксозен, но също така е пълен с правила, сложни протоколи, вековни традиции и заповеди. Събрахме за вас 10-те най-неочаквани правила и ограничения, които британското кралско семейство трябва да спазва.

Не се допускат псевдоними.

© eastnews, © eastnews

Въпреки факта, че пресата все още споменава херцогинята на Кеймбридж като Кейт Мидълтън, а английската любима Даяна стана известна като принцеса Ди, това се смята за голяма фамилиарност. Използването на прякори и съкратени версии на имена е нарушение на строгия протокол.

Кралицата получава всички подаръци.

© eastnews, © eastnews

Всеки подарък, който кралското семейство получава, принадлежи на управляващия монарх. Строго е забранено да ги продавате или давате на някой друг. Кралицата обаче може да запази подаръците за себе си или да ги раздаде. Ето защо често можем да забележим някои от бижутата на принцеса Даяна върху други членове на кралското семейство.

Всички следват кралицата.

© eastnews, © eastnews

Според кралския етикет всеки трябва да следва примера на кралицата по време на официални събирания или семейни събития. Например, когато тя стои, всички трябва да направят същото. Също така трябва да спрете да ядете, когато кралицата спре да яде.

Принц Филип винаги вървеше на няколко крачки зад кралицата.

© eastnews, © eastnews

Правилото „Всички следват кралицата“ се прилага дори за съпруга на кралица Елизабет, принц Филип. Винаги трябваше да стои или да върви на няколко крачки зад жена си.

6 гарвана трябва винаги да обитават Кулата.

© eastnews, © eastnews

6 гарвана трябва да живеят в Лондонската кула по всяко време. Тази традиция датира от царуването на крал Чарлз II, който вярва в легенда, която казва: „Ако гарваните напуснат Кулата, кралството ще падне…“

Не можете да обърнете гръб на кралицата.

© eastnews, © eastnews

Ако някога имате възможност да говорите с кралицата, уверете се, че след като разговорът ви приключи, тя е първата, която ще се отдалечи: не можете да обърнете гръб на монарх. Смята се за много грубо нарушение на кралския протокол.

Брадичката винаги е успоредна на земята.

© eastnews, © eastnews

Интересно е да се знае, че има правилен начин жените от кралското семейство да позиционират брадичката си: трябва да я държат успоредно на земята. Не можете да снимате „добрата си страна“.

Носете шапка сутрин и диадема вечер.

© eastnews, © eastnews

Шапките заемат специално място в кралския дрескод. Кралските жени трябва да носят шапка за официални събития през деня. След 18 часа трябва да се носят диадеми и семейни бижута. Това правило обаче важи само за омъжени дами. Така че следващия път, когато сте на вечерен прием в Бъкингамския дворец, не забравяйте, че жените без диадеми търсят сродна душа.

Мирта се появява във всеки кралски сватбен букет.

© eastnews, © eastnews

Според стара сватбена традиция всеки букет трябва да съдържа мирта като символ на любовта и брака. Всъщност всяка кралска булка след кралица Виктория е имала това цвете в букета си. Расте в собствената 170-годишна градина на кралицата.

Коргита на кралицата правят каквото си искат.

© eastnews, © eastnews

Не е тайна, че кралица Елизабет II обожава своите коргита. Те са единствените членове на кралското семейство, които живеят безгрижен живот. Кучетата ядат гурме ястия, създадени от кралски готвач, а гостите в двореца са специално помолени да не ги притесняват по никакъв начин. Кралицата дори забрани кокер шпаньола на Уилям и Кейт, за да не притеснява нейните любимци. На коргитата е позволено да се разхождат навсякъде в двореца, а персоналът знае как да почиства антикварните мебели и безценните килими.

Кралицата и въоръжените сили

© Glenn Harvey / Alamy Stock Photo

Кралицата е ръководител на въоръжените сили. Тя също е съпруга, майка и баба на лица, които в момента служат във въоръжените сили. Кралицата е единственият човек, който обявява война и мир и има различни назначения и почетни звания във въоръжените сили. На тази снимка кралица Елизабет II стреля с британска бойна пушка в Съри, Англия.

No Comments Yet

Comments are closed