7 начина да се справиш с несподелената любов!

Несподелената любов може да бъде емоционален ад. В живота си, всеки човек се е сблъсквал с поне една такава. На подсъзнателно ниво хората си създават образа на идеалната любов, от части повлияни от романтичните филми и романи, но за съжаление действителността е друга.

Понякога си мислим, че без този човек не можем  да продължим живота си, всичко е мрачно и няма светлина в тунела за нас, но всеки трябва да премине през този етап от живот и да мине от другата страна на тунела.

Истината е, че щом един човек не изпитва същото като теб, той просто не е твоята половинка. За да се направи място за един,трябва да си отиде друг!

Отхвърляне:

Трудно е да приемеш че си отхвърлен, от този когото обичаш. Това е страхотен удар по самочувствието и много хора живеят в отричане. Ето така хората се превръщат в преследвачи, ревностно пазят любовта си, без да съзнават, че така вредеят  повече на себе си. Човек просто трябва да седне, да постави картите на масата и да помисли. Приемането е първата крачка към преодоляването на изгубената любов.

Болката:

За да се справим с отхвърлянето, трябва първо да преминем през най-лошото – болката. Ако се опитате да избегнете тази болка със други занимания, които да отвличат вниманието ви, това е само отлагане на неизбежното. Вместо това, оставете и се, изживейте я! Поплачете, сълзите са като изцелителна отвара. С тях сякаш и тази ужасна болка се стича и отминава. Така ще ви е по-лесно да осъзнаете, че няма как да тъгувате постоянно.

Приемане:

След като траура свърши се опитайте да продължите напред. Не стойте на едно и също място, не губете време и мисли за миналото. Съсредоточете се върху други аспекти на живота си, забавлявайте се и се наслаждавайте на живота.

Приятелство:

Една огромна грешка, която всички правят. Дори и да не го признавате,  да се опитвате като по принуда, да бъдете приятели не е добра идея. Мисленето, че ако този човек не ви обича, все пак може да остане в живота ви като приятел е тотална грешка. Едва ли не, след като не може да сте двойка, се примирявате да сте само приятели. Това няма как да стане, защото няма как да бъдете истински приятели. Не е честно нито спрямо вас, нито спрямо другия.

Споделяне:

Най-добрият начин да се справите с болката е да споделите с някого. Това е чудесен начин да се справите с емоциите и чувствата си. Когато човек споделя тежестта си, приемането става по-лесно, а може и да разберете, че другия човек също е преминал през това изпитание. Така може да видите, че не сте единственият, на който му е тежко, а щом другите могат да се справят и вие можете.

Друга връзка:

Често срещана грешка, която правят много хора е да се впускат в нова връзка. Някои го правят главно като отмъщение, за да види този, който ги е отхвърлил, че те са го преживели бързо и евентуално се надяват да предизвикат ревност. Както виждате няма нито една добра причина да влизате в такъв филм. Най-малкото, може вие да станете причина за нечия болка, със задкулисните си игри.

Живота ви:

Най-добрия начин да си отмъстиш е да живееш един страхотен живот. Когато сте влюбени в някой, този някой може да стане център на вашия свят. През цялото време мислите за тях и пренебрегвате собственото си здраве, кариера и живот. Използвайте това, че сте сами, за да се свържете отново със себе си. Пуснете се по пистата на живота и се наслаждавайте. Щастливите хора са по-привлекателни и така вдигате шансовете си да намерите точния човек!

No Comments Yet

Comments are closed