Какво може да се случи, ако не перете сутиена си след всяко носене

Независимо дали искаме да си го признаем или не, сутиените не получават толкова често “баня”, колкото бельото. И обикновено „тестът с подушване“ е този, който определя дали сутиенът влиза в пералнята, или да се закопчава обратно. Но се оказва, че това може да създаде проблеми.

Събрахме няколко точки, които подчертават защо трябва да се отнасяме по-добре към сутиените си. Прочетете до края за бонус съвети как правилно да перете това бельо.

Ако не перете сутиена си достатъчно, това може да доведе до процъфтяването на колонии гадни неща в него.

Мръсната истина е — бактериите и дрождите обичат влажни места, като зоната под гърдите ви.
Комбинацията от пот и масло от кожата също допринася за растежа на тези микроби, които в крайна сметка се натрупват във влакната на сутиена.

Натрупването на бактерии може да причини дразнене на кожата.

Акнето не е запазена марка на лицето и мръсният сутиен може да причини пъпки и около областта на гърдите, особено при тези, които имат чувствителна кожа.
Протриване на зърната може да се появи и когато има постоянно триене между замърсената тъкан и изпотената кожа.
Един експерт обаче обясни, че рисковете от получаване на сериозна инфекция от непран сутиен са ниски, ако редовно миете кожата си и спазвате правилна хигиена.

Странната миризма от мръсни сутиени може да проникне през дрехите ви.

Точно като дрехите, ако сутиените не са в прането, това ще доведе до неприятни миризми. И тази лоша миризма може лесно да проникне във връхните ви дрехи.
За упорити миризми, които не се премахват при измиване, някои експерти предлагат да използвате оцет, за да неутрализирате миризмата.
Температурата на пране също е важен фактор. Памучните и синтетичните сутиени могат да се перат с топла вода, докато копринените и смесените трябва да се почистват при по-ниска температура.

Петната от пот и дезодорант могат да развалят тъканта на вашия сутиен.

Ако забележите жълти линии отстрани на сутиена си, това най-вероятно е резултат от пот, смесена с масла, мръсотия и лосиони. Химията на тялото ви също може да има ефект върху обезцветяването, в зависимост от това вашата киселинност. Има няколко начина за премахване на тези белези, които включват използване на средства за отстраняване на петна или нежно изтриване с четка за зъби.
По-тъмните сутиени също могат да започнат да развиват фини бели линии, което е минерална сол, която идва от нашата пот. Ако видите тези леки петна, очевидно е време да изперете бельото си.

Като общо правило жените трябва да перат сутиените си след 2-3 „носения“.

Първо, трябва да дефинираме какво означава „носене“. Според един дерматолог няколко часа с минимално изпотяване може да не се считат за едно пълно носене, но няколко часа със силно изпотяване могат лесно да бъдат 2 до 3 износвания.
Друг експерт отбелязва, че колко мазна е кожата ви и колко често се потите са важни фактори, които трябва да вземете предвид при вземането на решение колко често да миете сутиена си.

Бонус: „Грижата за сутиена“ е важна и ето няколко съвета.

Използвайте сутиените си последователно. Прекомерната употреба на любимият ви чифт може да разруши формата му, а сутиените също трябва да почиват, за да могат чашките и презрамките да се отпуснат. Закопчайте каишката преди пране или поставете сутиена в мрежеста чанта, за да не се заплита с други дрехи.

Използвайте най-нежния цикъл на пералната машина, за да запазите еластичността на бельото си. Когато ги сушите, уверете се, че чашите са поставени в естествената им форма. Избягвайте да използвате сушилнята за сутиените си, тъй като топлината и вибрациите могат да унищожат „разтегливите“ им свойства.

No Comments Yet

Comments are closed