10 знаменитости, които винаги намират начин да направят света ни по-добро място

Притежаването на слава и пари не води непременно до това да бъдем алчни, както сме свикнали да мислим. Много знаменитости всъщност участват във велики благотворителни организации и те не само предоставят финансова подкрепа на нуждаещите се, но също така са откровено запалени по каузите.

Подготвихме списък със знаменитости, които се грижат винаги да отвръщат на света около тях и да помагат на нуждаещите се. Сърцата ни се затоплят, след като разбрахме колко много са свършили въпреки натоварения си график.

1. Киану Рийвс

© ddp images/Max Menning/EAST NEWS

Известно е, че Киану Рийвс е една от най-хубавите знаменитости — много хора, които са го срещали, няма да кажат нищо друго освен добри неща за него. Наскоро беше съобщено, че актьорът е дарил 70% от приходите си от The Matrix Resurrections за изследване на рака. Освен това през 2009 г. актьорът каза, че е основал частна фондация, която помага за финансирането на изследвания на рака, но той не обича да прикачва името си към я.

2. Джейдън Смит

Джейдън Смит стана екоактивист на 11 годишна възраст. Той сега е на 23 години и основа водната компания Just Water, която използва опаковки на растителна основа, така че да не причинява ненужно замърсяване с пластмаса. Той също инсталира системи за филтриране на вода в  квартали с ниски доходи.

3. Анджелина Джоли

© ASSOCIATED PRESS/East News

Много хора знаят, че Анджелина Джоли е не само талантлива и красива, но е и хуманитарист. Тя направи много, за да направи света по-добро място: наскоро участва в проект, който се цели да създаде повече възможности за жените да бъдат пчелари. Тази кампания помага както за спасяването на пчелите, така и за създаването на повече работни места за служителите.

4. Алиша Кийс

© Netflix/Courtesy Everett Collection/East News

През 2003 г. Алиша Кийс е съосновател на организация, наречена Keep a Child Alive, която помага за предоставянето на лечение на деца, засегнати от ХИВ и СПИН. Уебсайтът на организацията посочва, че целта й е да помогне на хората да разгърнат пълния си потенциал и да живеят дълъг живот.

5. Елтън Джон

© DOMINIC LIPINSKI/AFP/East News

Основана от самия певец, фондацията за борба със СПИН Елтън Джон има мисия да сложи край на кризата със СПИН до 2030 г. за да не умират повече хора от тази болест. Фондацията е създадена през 1992 г. и оттогава се превърна в една от водещите организации, които се борят за предотвратяване на СПИН. През ноември 2021 г., Елтън Джон стана член на Ордена на почетните спътници за службата си към музиката и благотворителността. Певецът каза, че тази чест е само „напомняне, че има много повече неща за правене — повече за музика, повече за благотворителност“.

6. Виола Дейвис

© Pool AP/Associated Press/East News

Виола Дейвис се бори за предотвратяване на детския глад, като участва в 2 големи организации: Hunger Is и No Kid Hungry. Тя има лична история, свързана с този проблем, тъй като „все още помни“, че страданието от детски глад има много стигма и носи много срам. Актрисата каза, че да не знаеш кога ще дойде следващото хранене е страшно нещо, така че не иска повече семейства да преживяват това чувство.

7. Доли Партън

© Wade Payne/Invision/AP/East News

През 1988 г. Доли Партън основа фондация „Доливуд“, организация, която има за цел да мотивира гимназистите да постигнат академичен успех, като им предлага стипендии. Първоначално съществуващ само в САЩ, Dollywood се разраства и отваря в Обединеното кралство, Канада и Австралия. Днес фондацията все още е силна и работи за подобряване на качеството на живот на децата и другите хора в нужда.

8. Джейн Фонда

Джейн Фонда вече е на 84 години и има дълга история на активизъм. В продължение на много десетилетия тя работи в подкрепа на различни каузи, като правата на жените и предотвратяването на войни. Напоследък актрисата се занимава с екологичен активизъм и целта й е да осигури платформа за маргинализирани групи, както и да образова хората относно проблемите на околната среда, хомофобията, расизма и сексизма.

9. Констанс Ву

© Gilbert Flores/Broadimage/Broad Image/East News

Констанс Ву вярва във важността да се говори за всякакъв вид несправедливост и го прави от години. Тя участва в организацията Miry’s List, която помага за подкрепа на новопристигналите бежанци и имигранти. Ву казва, че се е ангажирала с тази фондация, защото вярва, че хората, които имигрират, търсят мир и безопасност, нещо, което всеки заслужава.

10. Ева Лонгория

© www.310pix.com/EAST NEWS

Собственото пътуване на по-голямата сестра на Ева Лонгория вдъхнови актрисата да създаде организацията Eva’s Heroes, която подкрепя хора с интелектуални специални нужди. Организацията казва, че нейната мисия е „да обогатява живота“ на личности като по-голямата сестра на Лонгория, която тя е „благословена да има“. Организацията прави голяма промяна, тъй като близо 2000 души са включени в програмата, която предоставят!

No Comments Yet

Comments are closed