Какво може да се случи, ако носите дънки през целия ден

Тесните дънки са на мода от години и все още преобладават в гардеробите ни. И въпреки че в края на деня може да се почувствате твърде уморени, за да смените дрехите си, по-добре е да ги съблечете и да изберете нещо по-свободно, когато се приберете у дома. Всъщност носенето на тесни дънки твърде често и за дълъг период от време може да причини повече проблеми, отколкото си мислите.

Ние също обичаме нашите супер тесни дънки, но вероятно ще ги заменим с нещо по-удобно, защото редовното им носене може да повлияе на здравето по няколко изненадващи начина.

1. Може да причини болки в краката ви.

Колкото и модерни да са тесните ви дънки, по-добре е да ги сменяте и да носите по-свободни панталони и да ги свалите веднага щом се приберете вкъщи. Прекарването на твърде много време в тесни дънки, особено ако се движите или клякате през целия ден, може да нарани мускулите и нервите на краката ви. Комбинацията от тесни дънки и тесни колани също може да причини изтръпване, болка и изтръпване на предната част на бедрата ви, състояние, известно още като Синдром на тесните панталони.

2. Може да забави кръвообращението ви.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Любимите ви дънки може да са най-подходящото ви облекло за всеки повод, но ако някога сте изпитвали чувството на тежки и уморени крака, по-добре е да изберете по-удобни панталони. Носенето на дрехи, които са твърде ограничаващи и тесни около талията, може да намали кръвообращението ви и да затрудни вените ви да изпомпват кръвта обратно към сърцето и други органи.

3. Може да влоши киселините ви.

© Shutterstock.com

Вероятно сте забелязали, че дънките ви могат да оставят дълбоки и чувствителни прорези по кожата около талията ви, ако ги носите твърде дълго. Тясното облекло, което притиска корема, всъщност може да причини киселинен рефлукс, един от най-честите проблеми с червата, от които много хора страдат. И дори да сте напълно здрави и да не сте запознати с болезнените киселини, все още имате шанс да развиете рефлукс, ако носите тесни дрехи редовно за период от 2 седмици.

4. Може да повлияе на стойката ви.

© Shutterstock.com

Въпреки че носенето на тесни дънки може да ви накара да се почувствате събрани, в дългосрочен план всъщност може да ви накара да се прегърбите. Тесните дънки нарушават здравословния баланс между долната част на гърба и бедрата и тъй като могат да причинят прекомерно огъване на долната част на гърба, те могат да увеличат стреса върху гръбначните ви прешлени.

5. Не е добре за репродуктивното ви здраве.

© Shutterstock.com, © Unsplash.com, © Unsplash.com

Няма съмнение, че тесните дънки са класически, но носенето им ежедневно всъщност може да увеличи риска от определени инфекции и раздразнения. Едно от тях е вулводиния – състояние на хронична болка в интимната област. Изследователите са открили, че жените, които носят тесни дънки 4 или повече пъти седмично, са повече от два пъти по-склонни да развият вулводиния, отколкото тези, които никога не носят тесни панталони.

No Comments Yet

Comments are closed