Ето защо щастливите двойки не говорят за връзките си в социалните медии

Живеем в странно време, когато за някои хора състоянието в Интернет може да има по-голямо значение от това, което се случва в реалния свят. Ние оценяваме нечий живот въз основа на снимките, които се появяват на страницата им във Facebook и това, което те пишат за себе си. И често грешим в преценките си.
Ние разбрахме очарователните причини, поради които щастливите двойки не публикуват целия си живот онлайн, и просто трябваше да го споделим с вас.

Когато хората са щастливи във връзката си, те живеят тук и сега

Ако всичко върви добре в живота и отношенията на човек, те просто не виждат смисъл да губят време в писане на публикации онлайн, за да докажат този факт на другите. Не че никога не правят снимки или проверяват емисиите си в социалните мрежи, но животът им вече ги прави толкова щастливи, че няма нужда да се разсейват от това.

Всяка двойка, която дефилира проблемите си в отношенията онлайн, за да ги видят всички, няма да спечели нищо от това

Разкриването на всички ваши лични проблеми на всички, които познавате в социалните медии, е най-малко ефективният метод за решаване на вашите проблеми. Това само ще влоши нещата във връзката ви.

Истинското щастие идва от това просто да си в щастлива връзка с някого, когото обичаш

Няма да спечелите нищо, като публикувате доказателства за това колко сте щастливи на страницата си във Facebook. Радостта се открива в това да бъдем заедно, а не в публикации за това, че сме заедно. За хората, които разбират това, постоянното публикуване в социалните медии няма голяма привлекателност.

Никой не трябва да доказва нищо на никого

Хората, които са в истински щастлива връзка, нямат никакъв интерес да се използват един друг, за да докажат колко са щастливи за другите. Те са заедно, защото искат да бъдат и не биха се интересували по-малко дали на страницата им пише „във връзка“ или не.

И най-важното нещо …

Изследователите са открили, че тези, които не използват социалните медии, са по-щастливи от тези, които го правят, защото не се сравняват постоянно с колегите и приятелите си – всички те винаги изглеждат някак по-добри или по-щастливи. Твърде често забравяме, че всичко, което има значение, са реалният ни живот, нашите взаимоотношения, нашите преживявания и чувства – а не безкрайното търсене на популярност онлайн.

No Comments Yet

Comments are closed