7 практични съвета, ако искате да се харесате незабавно на непознати

Когато се срещаме с нов човек, са ни нужни само 7 секунди (така е, не минути – секунди!), За да решим дали се чувстваме положително към този човек или не. Естествено, това работи и в двете посоки. Това е голям натиск, особено ако сте човек, който изпитва социална тревожност или просто сте от срамежливата страна. Ето защо ние от сме събрали 7 лесни стъпки, за да направим тези най-важни първи 7 секунди успешни.

1. Очите владеят ситуацията.

Контактът с очите е универсален знак за социална увереност, откритост и честност. Тъй като повече от половината от цялата комуникация е визуална, а не словесна, погледът в очите на човек ще ви даде мигновено повишаване на симпатичността. Притеснявате се да поддържате правилния баланс между уверени и зловещи? Имайте предвид съотношение 60:40 и вие сте победител.

2. Усмихвайте се и светът ще ви се усмихва.

Украсете всяка социална среща с истинска усмивка и срещите с нови хора ще ви се сторят като бриз. Хората харесват и помнят други хора въз основа на това как ги карат да се чувстват. Усмивките задействат ендорфини и така естествено ви свързват в съзнанието на хората с чувство за благополучие.

3. Спечели ме на здрасти …

Най-простият – и въпреки това най-често пренебрегван – компонент на успешните въведения е смиреният поздрав. Вместо да инициирате разговор по средата, който може да накара хората да поставят под въпрос вашата искреност, направете усилие да се представите с прякото „здравей“. Кажете го с усмивка и сте на път към социалния успех.

4. Излъчвайте откритост.

Много сигнали могат да бъдат изпратени за 7 секунди, затова нека си заслужават и уведомете човека, с когото се срещате, че сте отворени и надеждни. Опитайте се да имате спокоен език на тялото: разкопчайте сакото си, застанете изправени, отпуснете скръстените си ръце.

5. Всичко е в наклона.

Психологията на езика на тялото има завладяващ ефект върху първите впечатления. Предайте интереса си към човека с едва доловим наклон напред, докато говорят. Представете си, че те са единственият човек в стаята в този момент и вашата искреност ще грейне.

6. Позитивизмът е ключов.

Позитивността е заразителна и всички бихме предпочели да се обградим с хора, които правят света малко по-ярък. Затова направете съзнателни усилия, за да избегнете негативни твърдения и човекът ще запомни вас, а не оплакванията ви.

7. Не забравяйте, че не става въпрос за вас.

Класическа грешка, която лесно се допуска, когато сме изнервени, е да говорим за себе си. Но един от най-добрите начини да станете незабавно симпатичен е да бъдете истински заинтересовани от човека, който стои пред вас: задавайте съобразителни въпроси и активно слушайте.

No Comments Yet

Comments are closed