4 знака, че връзката ви вероятно няма да продължи

Може да е много по-лесно да прекратите връзка, когато вече не сте щастливи в нея, отколкото когато сте влюбени, но връзката все още не работи. За съжаление, някои взаимоотношения просто не работят, въпреки, че отчаяно искаме да е така. Ако попаднете в ситуация като тази, има няколко признака, че връзката ви просто не работи и трябва да внимавате, въпреки че може да е трудно да ги приемете.

Ако вие и любимия се опитвате възможно най-много, за да накарате връзката ви да работи и нищо не се променя, нормално е да се чувствате обезсърчени. Но не се притеснявайте. Опитайте се да видите чаша наполовина пълна, вместо наполовина празна. Ако тази връзка не работи, тя може да направи път за по-добра, която ще бъде по-хубава.

Някои конфликти в дългосрочните отношения са напълно нормални. Когато двама души се опитват да се обединят и да създадат живот за себе си, ще има неравности по пътя, недоразумения и конфликти. Всичко е наред, стига и двамата партньори да са все още бъдещи и целенасочени, за да накарат връзката да работи.

Това, което не е наред, е когато връзката спре да се движи напред. Ако единият или двамата партньори решат, че няма да се фокусират върху крайната цел на връзката, тя няма да даде резултат, колкото и да се опитва единият партньор. По-долу има някои признаци, че връзката ви е тръгнала по този път.

1. Думата „компромис“ не съществува.

Компромисът е труден. Но фактът, че компромисът често е решаваща част от всяка връзка, също е напълно вярно, независимо колко трудно може да бъде. И когато вие или половинката откажете да направите компромис по някакъв начин, това може да доведе до разрив във връзката ви. Тя е свързана с това да се изслушате и да си помагате един на друг да се чувстват комфортно внея. Ако единият партньор спре да се опитва да прави компромиси и да разбере другия, връзката вече не работи.

2. Липсва интимност.

В даден момент от връзката ви интимността, която вие и партньорът ви сте имали в началото, може да отшуми и това е напълно нормално. Но когато интимността изобщо не е налице, това може да е знак, че става нещо повече. Липсата на интимност във връзката може да възникне поради стрес извън връзката, но трайната липса на интимност във връзката без признание или желание за подобряване може да означава, че връзката вече не работи.

3. Има повече негативно настроение, отколкото положително.

Животът ви трябва да е пълен с положителни вибрации и когато един от най-важните хора в живота ви ви носи точно обратното, това може да означава, че ви причиняват повече вреда, отколкото полза. Връзката трябва да бъде положителна сила в живота ви, през повечето време. Препятствията са неизбежни, но като цяло връзката не трябва да ви кара да се чувствате несигурни, тъжни, ядосани или объркани.

4. Започвате да се чувствате заседнали.

Ако сте били с някого достатъчно дълго и сте влюбени в него, но нещо все още се чувства като липсващо, може да започнете да се чувствате заседнали. Знаете, че не сте на 100 процента щастливи, но също така знаете, че не искате да приключвате нещата. Те все още означават толкова много за вас и шансът да разберете, че най-доброто за вас може да се окаже да продължите напред без партньора си, може да бъде плашещо.

За да изясните собствените си чувства, намерете малко време и място далеч от всички разсейващи фактори в ежедневния си живот. Починете си от телефона и си позволете да намерите малко спокойствие, за да можете да седнете със себе си и да помислите. Направете списък как връзката ви и как ви кара да се чувствате, и на тази, която наистина заслужавате и искате в живота си. Това съвпада ли с текущата ви ситуация?

Ако не, защо не? Какво ви задържа? Дълбоко в себе си често знаем верния отговор, когато става въпрос за връзки, но просто не винаги го чуваме или действаме според него.

И сега какво?

Ако сте забелязали някой от тези признаци във връзката си, може би е време да признаете пред себе си, че може би е свършило. Но не е нужно да приемате това, без да опитате последно нещо, за да я накарате да работи. След като почувствате, че сте опитали всичко и изглежда, че нищо не работи, просто трябва да решите, че искате повече за себе си.

Опитайте се да запомните, че когато една врата се затвори, се отваря друга. Тази връзка може да не е била правилната, но може би следващата ще бъде. Няма да намерите истинско щастие, освен ако не се отворите пред възможността да го намерите. Един ден ще погледнете назад и ще сте благодарни, че раздялата се е случила (колкото и трудно да е да повярвате сега).

Не можете да срещнете някой, който е по-подходящ за вас, ако продължавате да висите с грешния от страх от неизвестното. И неизвестното не трябва да бъде толкова страшно, колкото изглежда. Кой знае? Може да ви донесе несравнимо щастие.

No Comments Yet

Comments are closed