4 признака на токсични връзки, от които е време е да избягате

Нашият живот е поредица от срещи с хора и раздели с тях. Някои хора ни правят щастливи, други могат да се превърнат в предизвикателство. Жизненоважно е да разберете от какви хора по-добре да стоите далеч. Описваме няколко ситуации, които определено трябва да избягвате.

4. Хората са ревниви и критични към вас.

Безспирна критика. Такива хора не могат да чуят никого, освен себе си. Критиката е основният им инстинкт и те критикуват каквото и да кажете или направите. Ревност дори за най-малките ви постижения. Такива хора никога няма да се радват на вашия успех, защото смятат, че те са единствените, които заслужават да бъдат уважавани и хвалени. Те са толкова несигурни, че се отнасят с всички като с врагове.

3. Хората приемат всичко, което правите за тях, за даденост.

Такива хора приемат всичко за даденост и няма нищо, което да смятат за необикновено. Приготвихте празнична вечеря не защото искахте да зарадвате половинката си, а защото трябваше. Въпреки такова очевидно безразличие, много хора избират да не го забелязват. Поставете себе си на първо място – наоколо има много благодарни и свестни хора.

2. Хората са паразити.

Такива хора изобщо не се интересуват от вашите чувства и нужди. Те се издигат благодарение на вас, но въпреки това смятат, че никой не заслужава нищо повече от тях. Да живееш с такива хора е предизвикателство. Те влияят не само на вашето настроение и финансово състояние, но и на професионалния ви растеж.

1. Хората ви манипулират.

Малките услуги не са голяма работа. Ако обаче се чувствате така, сякаш сте в колело на хамстер без основателна причина, подлагат ви на манипулация. Такива хора не могат да ви причинят нищо друго освен главоболие. Те обичат, когато мечтите им се сбъднат и когато целите им бъдат постигнати. Те никога не дават, а само взимат. Ако спрете да попадате в капаните им, те най-вероятно ще започнат да търсят нова кукла.

No Comments Yet

Comments are closed