Девет професионални съвета как да изглеждате най-добре на снимки

В наше време сме толкова свикнали да позираме за снимки, че едва ли можем да си представим нещата да са иначе. И все пак в повечето случаи това се свежда до правене на бързи селфита с нашите смартфони. Съвсем друго е да предприемете пълноценна фотосесия, без да разчитате на безброй филтри, за да поправите грешките си. Само професионално направена снимка може наистина да улови начина, по който изглеждаме, като показва както нашите дефекти, така и характеристиките, които ни правят привлекателни.

Роман Захарченко, експерт фотограф, предлага няколко безценни съвета, които ще ви помогнат да изглеждате безупречно във всяка снимка!

Опитайте се да избягвате да правите снимки с нисък ъгъл

Правенето на снимки от нисък ъгъл прави портретите да изглеждат по-напрегнати и вероятно ще „добавят килограми“. Най-добре е да правите снимки на себе си и на другите на нивото на очите – това ще гарантира, че няма да накарате обектите си да изглеждат обемисти или да им „дадете“ масивна двойна брадичка.

Не се впускайте в снимки от висок ъгъл

Снимките с висок ъгъл правят главата ви да изглежда несъразмерно голяма в сравнение с останалата част от тялото ви. И все пак може да рискувате, ако искате да получите по-нестандартен резултат.

Определете вашата „по-добра“ страна

Чертите на лицето на почти всички са асиметрични. Затова би било разумно да определите най-добре изглеждащата си страна и да се уверите, че тя е обърната към камерата по време на цялата фотосесия.

Не събирайте бузите си

Ако искате да направите бузите ви да изглеждат по-малко изпъкнали, не ги събирайте. Просто обърнете лицето си на три четвърти от камерата и притиснете езика към небцето си.

Овладейте изкуството да присвивате очи

Задържането на широко отворени очи и повдигнати вежди придава на лицето ви изненадан и донякъде разтревожен израз. По време на фотосесиите е най-добре да държите очите си леко присвити – това ще направи погледа ви по-уверен и убедителен.

Опитайте се да не се мръщите

Намръщването не само създава заплашително впечатление, но такава поза прави носа ви по-дълъг! Правилният начин да се представите по време на фотосесия е да гледате право в камерата.

Повдигнете брадичката нагоре

Когато се снимате отстрани, повдигнете леко брадичката си, за да придадете на лицето си повече изражение. Благодарение на този прост трик бузите и врата ви ще изглеждат по-стройни.

Не надувайте устните си

Когато изпращате въздушна целувка към камерата, опитайте се да не прекалявате с актьорската си игра. В противен случай може да изглежда, че издухвате малина!

Усмихвайте се естествено

Леката и резервирана усмивка със сигурност ще направи вашите черти по-приятни, докато широката усмивка само ще подчертае всички бръчки.

И не забравяйте – красотата на фотопортрета зависи изцяло от уменията на фотографа!

Модел: Анастасия Наумова

No Comments Yet

Comments are closed