Тайната да изглеждаме добре и след 40

Всеки мечтае да може да забави процеса на стареене. Днес това е особено важно, защото като много геронтолози и учени предвиждат, че скоро повечето хора ще живеят над сто години.

Като начало, за да съхраним добрия си външен вид с годините, трябва да се приемат голямо количество антиоксиданти. Според професор Денам Хармън от медицинския факултет на Университета на Небраска има 99% шанс оксидантите, т.е. свободните радикали, се произвеждат при процеса на възпламеняване (това включва изгорелите газове от автомобилите, цигарения дим и дори пушека от пърженето на скара) и са основна причина за стареене. Витамините С, Е и А, биофлавоноидите, антоцианидините и още над 100 други вида антиоксиданти могат да неутрализират тези вредни влияния. Добре е да приемате по 2 г витамин С всеки ден заедно с два комплекса антиоксиданти. За хора над 50 години е добре да се увеличи приема на витамини С на 3 г и още три комплекса антиоксиданти на ден.

Антиоксидантите обаче са само една част от решението на проблема. Витамините от група В контролират онзи жизненоважен процес в тялото, наречен метилиране. Това е процес, който има основно значение за поддържането на младостта на клетките. Той предпазва ДНК-то и позволява организма да изгражда нови здрави клетки. За да си набавите необходимото количество витамин В, приемайте мощен мултивитамин.

No Comments Yet

Comments are closed