Историята на Маделин Стюарт, супермодел със синдром на Даун и аутизъм, която процъфтява и не спира да покорява нови върхове

По света има 1,2 милиарда хора с увреждания. И е добър момент марките и модата да станат осведомени и да бъдат още по-приобщаващи. Наскоро тази празнина започна да се запълва и сега се случват някои положителни промени в света на модата и красотата. Супермоделът Маделин Стюарт е ярък пример за просветлението, което се случва в умовете на създателите на мода и гигантите в индустрията за красота. Със синдром на Даун и аутизъм, това момиче изкачва Еверест в света на моделите като професионалист и доказва, че красотата ще завладее света.

Тук ние вече ви разказахме историята на Маделин и ще се радваме да погледнете как се е променил животът й, откакто я срещнахме за последен път преди няколко години.

Маделин е не само модна звезда, но модел за подражание.

© madelinesmodelling_ / Instagram

© Madeline Stuart / Facebook

© madelinesmodelling_ / Instagram

Маделин Стюарт е австралийски супермодел със синдром на Даун и аутизъм. Тя е описана като първият професионален модел в света със синдром на Даун. До 25-ия си рожден ден тя постигна такъв огромен успех в кариерата си, че нейната история може да бъде сюжет за друга приказка, която да се предава от поколенията. Но тя остава впечатляващо скромна и искрена, каквато е била в самото начало на кариерата си.

© Madeline Stuart / Facebook

Маделин е използвана като модел за подражание от мнозина и тя беше попитана в интервю за отношението си към славата. Тя го обясни, като спомена чертите, които притежава и с които се гордее: „Хората казват, че съм сладка, мила, внимателна и най-обичливият човек. Работя здраво, нямам лоши навици и не псувам. Мисля, че съм добър модел за подражание.“

Най-голямата радост на Маделин е да накара майка си да се гордее.

© madelinesmodelling_ / Instagram

© madelinesmodelling_ / Instagram

© Madeline Stuart / Facebook

Майката на Маделин Розан е най-големият й фен и най-запаленият й говорител. Тя никога не се уморява да казва на света колко е щастлива, че никога не е напускала Маделин, дори когато след раждането на Маделин лекарят казва, че животът на Розан ще свърши, тъй като дъщеря й има синдром на Даун. Розан сега е най-красноречивият защитник на хората със специални нужди и иска дъщеря й да бъде забелязана навсякъде. „Мисля, че като майка най-трудното нещо е да се увериш, че детето ти не е невидимо, че е прието и че има равенство за тях. Докато напусна тази планета, искам да съм научила поне половината свят, че е нормално да имаш увреждания“, казва тя в интервюто си.

© madelinesmodelling_ / Instagram

Междувременно Маделин достига нови висоти. Освен че е супермодел и прави кампания за 6 000 000 долара за Hugo Boss, Маделин успя да се пробва в спорта наскоро. Тя взе участие в специалния триатлон на Нуса и дори насърчи феновете си в Instagram да дойдат и да се присъединят към нея за нейните 100 м плуване, 3 км колоездене и 500 м бягане.

Вече има филм за живота и кариерата на Маделин.

© madelinesmodelling_ / Instagram

© Madeline Stuart / Facebook

© madelinesmodelling_ / Instagram

Режисьорката на документални филми Джейн Магнусон придружаваше Маделин и майка й Розан в продължение на 4 години, както на модните подиуми, така и в личния им живот. И през 2020 г. ни даде историята на Маделин под формата на документален филм, наречен „Мади моделът“. Беше представен на филмовия фестивал в Цюрих и получи широко признание. Маделин имаше шанс не само да се пробва като актриса, но и да предаде собствената си история на целия свят. Филмът представя смело момиче, което подлага на изпитание всички съвременни представи за идентичност и красота.

© madelinesmodelling_ / Instagram

Майката на Маделин разкри някои подробности за заснемането на документалния филм и процеса в интервюто си. За да се случи всичко това, Маделин и Розан бяха интервюирани по имейл. Това беше най-добрият вариант да позволи на Маделин да изрази мислите си с помощта на майка си. Въпреки че хората със синдром на Даун имат някои разлики във възприемането на света, самата идея да бъдат следени от камери в продължение на години изглежда като обезсърчително преживяване. Но Маделин се справи блестящо. „Маделин казва, че е невероятно“, казва майка й Розан.

Животът на Маделин се промени толкова много и тя продължава да вдъхновява много хора.

© Madeline Stuart / Facebook

© madelinesmodelling_ / Instagram

© madelinesmodelling_ / Instagram

No Comments Yet

Comments are closed