10 съвета как да изглеждате десет години по-млади

Възрастта е просто число – важното е как се чувствате отвътре. Но независимо дали искаме да го признаем или не, дрехите имат силата да повишат увереността ни и да променят начина, по който виждаме себе си. Познаването на някои важни трикове и преки пътища към младежки външен вид може да ви помогне да използвате модата във ваша полза. И още по-важното, прекарайте си страхотно време, докато експериментирате с различни комбинации на тоалети.

Направихме задълбочено проучване, за да ви представим последните 10 съвета от модни експерти, които могат да ви накарат да изглеждате десетилетие по-млади.

1. Актуализирайте дънките си

Dylan Travis/ABACA/Abaca/East News, Dylan Travis/ABACA/Abaca/East News

Старомодните дънки ви карат да изглеждате от друго време, така че следете актуалните форми, силуети, дължини и цветове на дънките. Разбира се, кройката ще зависи от фигурата ви, но ако искате да изглеждате млади, следете какво е актуално. Ако имате форма пясъчен часовник, дънките с висока талия биха били фантастичен вариант за вас, тъй като привличат вниманието към тънката ви талия и помагат за подчертаването на бедрата. Чифт дълги дънки с висока талия и минимално разтягане ще изглежда супер ласкаво и в тенденция. Като общо правило, избягвайте дънки с твърде много декорации, тъй като това може да направи облеклото да изглежда остаряло.

2. Изберете структурирани дрехи

Dylan Travis/ABACA/Abaca/East News, Laurent VU/SIPA/SIPA/East News

Да, съгласни сме, че безформените якета и палта са много модерни и могат да изглеждат готино и ласкателно, но само ако ги съчетаете с елементи, които допълват фигурата ви. Добавянето на един добре ушит елемент към тоалет ще добави дефиниция към вашия силует и ще ви накара да изглеждате по-високи, в по-добра форма и ще ви подчертае. Може да е блейзър, сако или просто привличащ вниманието модерен колан. Например, ако комбинирате блейзър по мярка или палто с класически чифт панталон с меки крачоли и блуза, ще забележите, че това едно структурирано парче прави целия тоалет по-младежки.

3. Носете по-ярки цветове

Dylan Travis/ABACA/Abaca/East News, DDNY/Broadimage/EAST NEWS

Когато казваме „ярко“, нямаме предвид да прекаляваме с пастелите. Според някои модни гурута, носенето на пастелни цветове от глава до пети може да ви накара да изглеждате по-малко жизнени, сякаш избледнявате на заден план. И точно това искате да избегнете, ако искате да изглеждате по-млади. Вместо това изберете бяло, тюркоазено или розово-виолетово. Или, ако не можете да устоите на пастелните тонове, комбинирайте ги с по-смели цветове или облечете нещо черно, за да добавите контраст. Освен това не се страхувайте да експериментирате с неочаквани цветови комбинации. Много експерти по стила препоръчват да носите „странни“ цветови комбинации, тъй като те могат да ви накарат да изглеждате свежи и модни.

4. Избягвайте съвпадащи аксесоари

© kerrywashington / Instagram, Van Tine Dennis/ABACA/EAST NEWS

Изборът на подходящ комплект бижута вместо смесен ансамбъл може да ви накара да изглеждате старомодни. Същото важи и за твърде много на брой масивни бижута в една визия. Вместо това опитайте да разчупите комплектите си бижута и изберете такива, които се допълват взаимно. Съчетаването на големи колиета с малки пръстени, голям колан с катарами с обеци с шипове или комбиниране на бижута, изработени от различни материали, може да направи тоалета ви по-актуален и свеж.

5. Обърнете внимание на принтовете

AA/ABACA/EAST NEWS, Jef Hernandez/Everett Collection/East News

Дръзките, големи щампи могат да бъдат красиви и изкушаващи, но много трудни за носене. Нещо повече, големият принт ще ви накара да изглеждате по-обемни, което може да ви накара да изглеждате по-стари, отколкото сте в действителност. От друга страна, по-малките модерни щампи могат да ви направят да изглеждате по-младежки. Същото важи и за едноцветните тоалети, освен ако не са в пастелни цветове.

6. Добавете модерен привкус към ретро дрехи

© Brooklyn / BBC Films, © beyonce / Instagram

Освен ако не искате да изглеждате сякаш току-що сте избягали от декор на исторически филм, избягвайте да носите изцяло ретро ансамбли. Винтидж визията от глава до пети може да изглежда особено странна в модерната офис обстановка. Целта е да покажете способността си да съчетавате ретро и модерно, а не да изглеждате по-стар, отколкото сте. Винтидж шал, ретро слънчеви очила или сладка винтидж прическа могат да изглеждат страхотно, когато се комбинират със съвременни елементи. В противен случай може да ви накара да изглеждате остарели.

7. Изберете правилната дължина на полата

NPA/The Grosby Group/Grosby Group/East News, Michael Tran/Sipa USA/East News, Invision/Invision/East News

Като цяло повечето жени изглеждат най-добре в пола или рокля, която седи малко над, в средата или малко под коляното. Линията на подгъва трябва да завършва в най-тънката част от тези три точки. Ако сте дребничка, пола с дължина до коляното може да не е правилният избор за вас, но асиметричният подгъв може да ви направи да изглеждате по-високи. От друга страна, по-ниските дами може да изглеждат по-високи в малко по-къси дължини. Ако сте почитател на макси полите, не забравяйте да ги оформите правилно, за да избягвате да изглеждате дребни.

8. Стойте далеч от трико

Bauergriffin.com/East News, © ashleygraham / Instagram

Да, фланелката е удобна и може да изглежда привлекателно на закачалка, но може да ви накара да изглеждате по-едри и да добави години към външния ви вид. Ако се стремите да подчертаете извивките си, има правилни начини да го направите, които не включват тази крехка материя, която се набръчква и закопчава по тялото ви. Ако искате да изглеждате изискано и младо в тесни дрехи от трико, по-добре помислете за удобни, качествени оформящи дрехи. Друг вариант е да го наслоите и да добавите добре ушито яке или палто отгоре.

9. Изберете правилните очила

AFP/EAST NEWS, © Tinseltown / Shutterstock.com

Изборът на чифт очила изисква известно проучване и познания. Повечето хора смятат, че носенето на какъвто и да е вид очила за четене ще ги накара да изглеждат по-стари, без значение какъв стил избират, така че често избират „невидимите“ очила. Очилата без рамка или с телена рамка обаче всъщност могат да ви накарат да изглеждате по-стари. Техният минимален дизайн няма да прикрие голяма част от торбестите ви очи или бръчки. Преди да закупите чифт без рамки, пробвайте вместо това прозрачен. Формата и цветът ще зависят до голяма степен от формата на лицето ви, както и от цвета на косата и кожата ви, така че не бързайте, когато купувате очила и изберете следващия си чифт разумно.

10. Заложете на по-високи токчета

Birdie Thompson/AdMedia/Sipa USA/East News, NPA/The Grosby Group/EAST NEWS

Всички знаем, че обувките могат да направят или да развалят един тоалет, но изборът на перфектен чифт също може да ви накара да изглеждате по-млади. Според експерти по стил, остарелите или прекалено небрежни обувки могат да ви накарат да изглеждате по-възрастен, независимо от това какво сте облекли. Разбира се, това не означава, че не можете да изглеждате свежи и облечени в модерен чифт маратонки. Но ако искате да издължите силуета си и да изглеждате по-стройни, заложете на нещо с по-висок ток. Ако сте почитател на ниските токчета или равните или ниските токчета, опитайте да ги замените с чифт с остър връх, например. Този малък трик ще направи любимия ви тоалет по-изтънчен и ласкателен.

No Comments Yet

Comments are closed