Това момиче публикува нередактирани снимки и ни показва как всички трябва да се гордеем с телата си

Бри Ленехан е австралийка, която започна да използва социалните медии, за да разкрие истината зад „перфектните“ пози, които виждаме онлайн, докато превъртаме през телефоните си. Инфлуенсърката има много последователи за нейното позитивно за тялото съдържание, което подчертава разликите между „Instagram и реалността“ и предупреждава своите последователи да не вярват на всичко, което виждат онлайн, а по-скоро да прегърнат и приемат телата си такива, каквито са.

Тя разкрива реалността зад снимки една до друга.

© breeelenehan / Instagram

Instagram очевидно е само акцент от живота ни, но никога не пречи да си припомняме това от време на време. Едно бързо, небрежно превъртане през Instagram ще разкрие безброй изображения на почти перфектни и привидно безупречни жени, с които често се сравняваме. Въпреки това, има най-малко дузина по-малко откровени изображения, които разкриват реалността, скрита във всяко изящно наклонено и редактирано изображение. Това е мисията на Бри Ленехан в Instagram, където тя често публикува снимки една до друга, доказвайки реалността зад публикувана снимка.

© breeelenehan / Instagram

Повечето от снимките изобразяват Бри, заемаща поза, преди да премине към по-естествената си форма. Тя също така предоставя съвети за фитнес и често използва платформата си, за да публикува окуражаващи думи за своите последователи. Правейки това, инфлуенсърът в Instagram публикува изображения, възнамерявайки да бъде застъпник за позитивизъм на тялото, подчертавайки как хората не трябва да се обезсърчават от „безупречни“ изображения, защото те обикновено са заснети от добър ъгъл, след като са се опитали да глътнат коремите си.

© breeelenehan / Instagram

Идеята е, че чрез показване на двете реалности, тя може да напомни на публиката си, че никой не е перфектен през цялото време. „Искам да бъда безопасно кътче в интернет, което да се показва автентичното и да използвам тази платформа, за да ви насърча да бъдете по-добри към себе си“, написа тя в надпис към снимка.

© breeelenehan / Instagram

Тя прегръща естествените дадености и се противопоставя на всякакви идеали за красота.

© breeelenehan / Instagram

Много от нас вярват, че впечатляващите, често дигитално редактирани изображения на хора, които виждаме в социалните медии, са напълно реални и ни карат да се чувстваме зле от собствените си тела. Снимките на безупречни тела и лица също са идеализирани представяния на истинска красота. Профилът на Бри има за цел да разсее тези митове, като показва нейните стрии, целулит, пъпки, отпусната кожа и корем с цел да убеди всички, че всички ние сме хора с естествени и дефектни тела и това е добре така, както си е.

© breeelenehan / Instagram

„Начинът, по който се чувствате, е много по-важен от начина, по който изглеждате“, сподели тя в една от мотивиращите си публикации. В тази модерна ера, когато всички сме публично оценявани от другите, манията да имаме идеалното тяло и кожа е много по-разпространена. От друга страна, някои хора се радват да излагат телата си без помощта на Photoshop или други програми за редактиране на изображения и не се страхуват да позволят на света да види истинската им красота.

© breeelenehan / Instagram

„Обещано ни е, че ще бъдем по-щастливи и по-уверени, ако отслабнем, имаме перфектна кожа и пожертваме специални спомени за конкретно тяло“, пише Бри. „Това, което никога не ви казват, е как така или иначе ще се чувствате нещастни в кожата си, защото самочувствието ви има по-малко общо с тялото ви и повече с негативния начин, по който говорите със себе си, и нереалистичните очаквания.“

© breeelenehan / Instagram

Бри иска да вдъхнови хората да бъдат уверени в собствената си кожа и да спрат да се интересуват от това как изглеждат другите хора онлайн всеки ден. Въпреки това, тя също опровергава широко разпространените погрешни схващания, които всички споделяме извън социалните медии. Например, след като пробваме рокля в съблекалнята, може да решим да не я купуваме, защото смятаме, че не ни стои добре. По този въпрос Бри подчерта, че виждането на нещо в различна светлина може напълно да промени начина, по който възприемате тялото си.

© breeelenehan / Instagram

„Никога не са ми казвали, че 80%-90% от жените и (10% от мъжете) имат целулит. Че да имаш целулит, стрии, бедра, мазнини по корема и т.н. е почти толкова нормално, колкото да имаш колене и пръсти!“ Бри също така заяви: „Показват ни се позирани, филтрирани, усъвършенствани, редактирани и внимателно подбрани изображения онлайн… Но не винаги ни се показва ежедневието, без грим, живеещи в анцузи, с мазна коса, в една нередактирана, непозирана реалност. ”

Бри дава приоритет на любовта към себе си над всичко друго.

© breeelenehan / Instagram

Мисията на Бри е успешна, както се доказва от реакцията на нейните последователи, които са намерили щастливо място, следвайки тази жизнерадостна жена. Отрицателните коментари за собствените ни тела могат да ни накарат да се почувстваме зле и неподходящи в очите на другите, но както посочва Бри, идолизирането на телата и външния вид на другите хора може да бъде нездравословно и нереалистично. Нейните оптимистични публикации и проекти имат за цел да ви мотивират да обичате и приемате себе си днес и всеки ден.

© breeelenehan / Instagram

Любовта към себе си е важна за всички форми, размери, цветове на кожата, типове тяло и не само. Най-накрая ще можем да обичаме себе си и другите повече, след като се научим да приемаме телата си и да прегръщаме естествената им красота. Бри се е научила да обича себе си и е превърнала в цел на живота си да помага на другите да правят същото. Въпреки че може да не е лесно за всички, тя продължава да предлага предложения как можем да бъдем по-толерантни и разбиращи. Тя сподели: „Колкото повече виждаме нормални жени с нормални тела, толкова по-реалистични ще бъдат очакванията ни и тогава се надяваме, че повече от нас ще приемат и себе си.“

No Comments Yet

Comments are closed