20 снимки на известни личности, заснети няколко дни преди да си отидат

Идоли за милиони фенове, гении, знаменитости – понякога забравяме, че на първо място те са просто хора. И, както всички останали хора, те не са безсмъртни. Намерихме 20 снимки на известни хора, направени само няколко дни преди смъртта им.

1. Фреди Меркюри (45)

© imgur

1991. Това е една от последните снимки на фронтмена на Queen. До последния ден отричаше всички слухове за болестта си. Той направи съобщение един ден преди да умре от бронхопневмония, причинена от СПИН.

2. Стив Джобс (56)

© imgur

Стив Джобс почина у дома, заобиколен от най-близките си хора. Последните думи, които той каза, бяха: “О, уау! О, уау! О, уау.” Умира от рак на панкреаса.

3. Хийт Леджър (28)

© imgur

Хийт Леджър се усмихва на снимачната площадка, изпълнявайки последната си роля във филма „Имагинариумът на доктор Парнас“ само няколко дни преди да бъде намерен мъртъв. Той почина от сериозна интоксикация, причинена от болкоуспокояващи (включително лекарства, сънотворни и антидепресанти).

4. Мохамед Али (74)

© dailymail

Мохамед Али се бори с болестта на Паркинсон в продължение на 3 десетилетия. На 2 юни 2016 г. американският боксьор е хоспитализиран, тъй като е бил в много тежко състояние, причинено от проблеми с белите дробове. Той почина на следващия ден поради септичен шок, причинен от неизвестни природни причини.

5. Честър Бенингтън (41)

Малко преди смъртта си, фронтменът на Linkin Park работи с рап певеца Watsky. 4 дни след заснемането на тази снимка Честър Бенингтън беше намерен мъртъв в собствения си апартамент. Той се беше самоубил.

6. Кърт Кобейн (27)

Джеси Фроман направи тази снимка през 1994 г., малко преди Кърт Кобейн да се самоубие. Според една от версиите Кобейн взе смъртоносна доза хероин и се простреля в главата. Съществуват и теории за убийство.

7. Боб Марли (36)

© imgur

Това е последната известна снимка на Боб Марли. Той говори със семейството си. По това време теглото му беше само 35 килограма. Боб Марли умира на 11 май 1981 г. от рак (тъмнопигментен меланом).

8. Марк Твен (74)

© imgur

Тази снимка е направена 10 дни преди смъртта на Самюел Клеменс (известен също като Марк Твен). В късните си години писателят беше много депресиран. Въпреки това, той отговори на преждевременният некролог в New York Journal: „Съобщенията за смъртта ми са силно преувеличени“. Една година преди да умре, той каза: “Влязох с Халеевата комета през 1835 г. Тя идва отново през следващата година (1910) и очаквам да изляза с нея. Ако не си замина с нея, това ще бъде най-голямото разочарование в живота ми. ” Това се случи. Писателят почина от сърдечни заболявания.

9. Джон Ленън (40)

© imgur

Вдясно е човекът, застрелял Джон Ленън само 4 часа след заснемането на тази снимка. Той получава автограф от основателя и член на Бийтълс.

10. Махатма Ганди (78)

© imgur

Махатма Ганди изповядваше философия на липса на насилие. Джон Ленън смяташе, че единственият начин да се бори за мир е начинът на Ганди. Ганди е отивал да се моли, когато убиецът му Натурам Винаяк Годсе го простреля в гърдите.

11. Джим Морисън (27)

© imgur

Тази снимка на Джим Морисън е направена от негов приятел в малкото селце Saint-Leu-d’Esserent. По-късно същия ден Морисън почина в банята от инфаркт, причинен от предозиране с хероин.

12. Ейми Уайнхаус (27)

© imgur

На тази снимка певицата се разхожда близо до къщата си в Северен Лондон една седмица преди смъртта си. На 23 юли 2011 г. тя е намерена мъртва в апартамента си. Количеството алкохол в кръвта й е било 5 пъти по-голямо от количеството, необходимо за убиване на човек.

13. Джими Хендрикс (27)

© imgur

Приятелката на Хендрикс направи тази снимка един ден преди смъртта му. Сутринта на 18 септември 1970 г. той е намерен мъртъв в хотелска стая в Лондон. Великият музикант почина в леглото си. Той се задави до смърт с повръщано, след като взе 9 хапчета за сън.

14. Алберт Айнщайн (76)

© imgur

Тази снимка е направена през март 1955 г. в къщата на Алберт Айнщайн в Принстън. Един месец по-късно ученият умира от аневризма на аортната дъга.

15. Дейвид Бауи (69)

© imgur

Тази снимка е направена 3 дни преди смъртта на британския музикант. Дейвид Бауи почина на 10 януари 2016 г. след 1,5-годишна борба срещу рака на черния дроб.

16. Тупак Шакур (25)

© imgur

Последната снимка на Тупак Шакур. Той е в кола с мениджъра си Суге Найт. Застрелян е на 13 септември 1996 г.

17. Владимир Ленин (53)

© wikipedia

Последната снимка на Ленин е направена през 1923 г. (сестра му Анна вляво, лекарят му вдясно). По това време той вече беше ням.

18. Елвис Пресли (42)

© imgur

На тази снимка Елвис Пресли пристига в дома си на 16 август 1977 г. след час при зъболекар. По-късно същата вечер музикантът получил сърдечен удар и починал.

19. Джеймс Дийн (24)

© imgur

Това е последната снимка на Джеймс Дийн на бензиностанция с неговото Порше. Той кара тази кола за само 99 дни, преди да загине в катастрофа.

20. Робин Уилиамс (63)

Тази снимка е публикувана от Робин Уилиамс на рожденият му ден (20 дни преди да почине). Той страдаше от деменция с телца на Леви. Когато човек страда от този тип деменция, не може да води нормален живот: не може да мисли, спи или да повярва на това, което вижда, както и не може да бъде щастлив. Актьорът не можеше да издържи повече на това и се самоуби.

No Comments Yet

Comments are closed