16 знаменитости, чиито истински имена ще изненадат дори най-върлите им фенове

Уучител от малък немски град реши да даде прякор на ученика си. Прякорът в крайна сметка се превърнал в името на бъдещата звезда — вокалистът на групата Scooter. И това е страхотно, защото истинското му име е доста просто.

Решихме да разберем какви всъщност са имената на супер известни звезди. Разбрахме и някои забавни подробности за живота им и се радваме да ги споделим с вас.

Аштън Къчър — Крис Къчър

© IPA / MEGA / East News

Истинското име на актьора е Кристофър Аштън Къчър и всички роднини на Аштън от родния му щат го наричат ​​Крис. Съпругата му Мила Кунис също каза, че когато отиват в родния му град, тя също го нарича Крис. Но когато се върнат в Калифорния, той спира да реагира на Крис и Мила отново го нарича Аштън.

Майкъл Джей Фокс — Майкъл Андрю Фокс

© Charles Sykes / Invision / AP / East News

След дебюта си в Letters from Frank, младият Майкъл Андрю Фокс решава да се регистрира в Гилдията на екранните актьори. Но се оказа, че някой друг Майкъл Фокс вече е там. И тази организация има строго правило: без идентични имена, за избягване на объркване. Майкъл не харесва второто си име Андрю, така че реши да вземе буквата „J“ на името на друг известен актьор Майкъл Джей Полард.

© Mary Evans Picture Library / AF Archive / East News

Майкъл Дж. Полард

Пинк — Алесия Бет Мур

© s_bukley / Depositphotos.com

Алесия Мур започва да се изявява в клубове на 14-годишна възраст. Приблизително по същото време получава сценичното име Пинк. Преди псевдонимът й будеше негативни асоциации, защото тя се кръсти на един от престъпниците от Reservoir Dogs на Тарантино.

Х.П. Бакстър – Ханс Петер Гердес

© 9EkieraM1/ Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Х.П. Бакстър, вокалистът на групата Scooter, все още се нарича Ханс Петер от майка му (понякога дори Х. П.). Според певеца, той имал някои проблеми поради обикновеното си име и бил благодарен на своя учител по химия, който започнал да го нарича H.P.

Майкъл Кейн — Морис Джоузеф Микълуайт

© DenisMakarenko / Depositphotos.com

Майкъл Кейн трябваше да се откаже от истинското си име, защото стана твърде известен под сценичното си название. Когато подаде личната си карта на охраната на летище, те бяха объркани, че актьорът, когото познават като Майкъл Кейн, има истинското име: Морис Джоузеф Микълуайт. Така те го задържаха и проверяваха самоличността му още един час.

Шер — Шерилин Саркисян

© Invision / Invision / East News

Шер има арменски корени. Интересно е, че когато е била млада, тя не е знаела, че е талантлива и не е смятала, че е привлекателна. Но искаше да стане известна, независимо от всичко.

Долф Лундгрен – Ханс Лундгрен

© Invision / Invision / East News

Този швед – Ханс Лундгрен – можеше да стане инженер, ако не беше намерил работа като охрана. Веднъж той беше поканен в съблекалнята на певицата и актрисата Грейс Джоунс, която толкова го хареса, че го въведе в света на шоубизнеса. В резултат на това той спря да учи. И след излизането на филма „Роки IV“, Лундгрен стана звезда и промени името си на Долф по името на един от роднините на майка си.

Оливия Колман — Сара Каролайн Синклер

© Soccer Aid for Unicef / Wikimedia Commons, © CC BY 3.0

Когато Сара Колман започна да се появява във филми, тя се сблъска с проблема, който имат много други актьори — имаше друга актриса със същото име. Тогава тя реши да вземе името на най-добрата си приятелка от колежа — Оливия. А Синклер е фамилното име на съпруга й. Но приятелите й не я наричат ​​Оливия или Сара, те я наричат ​​Коли — това е старият й прякор.

Стинг — Гордън Матю Томас Съмнър

© David Shankbone/ Wikimedia Commons, © CC BY 3.0

Гордън получи прякора си след навика си да носи черно-жълт гащеризон, който го караше да изглежда като оса. Певецът разказва, че дори майка му го нарича Стинг.

Бьорк – Бьорк Гудмундсдотир

© AFP / East News

Певицата и актриса Бьорк има толкова трудно фамилно име, благодарение на произхода й. Тя постигна успех много рано — на 11 годишна възраст, когато нейните учители изпратиха запис на песента „I Love to Love“, изпята от Björk, до единствената радиостанция в Исландия, след което й беше предложена възможността да запише албум и да подпише договор.

Кристофър Уокън — Роналд Уокън

© AFP / East News

Бъдещето на Роналд Уокън е написано за него още откакто е роден: майка му толкова много искаше да стане известна, че изпрати всичките си деца да работят по телевизията. Тя дори кръсти сина си на телевизионна звезда от първата половина на 20-ти век — Роналд Колман. Но когато Уокън по-късно започва да работи като танцьор в нощен клуб, един от танцьорите му препоръча да промени името си на Кристофър. Така се появи сценичното му име.

© Studio / Wikimedia Commons, © Public domain

Роналд Колман

Брус Лий — Лий Джун-фен

© National General Pictures / Wikimedia Commons, © Public domain

Американският актьор от Хонконг Лий Джун-фан, известен още като Брус Лий, започва да играе, когато е бебе, благодарение на баща си. На 18 годишна възраст той вече се е появил в 20 филма. Смята се, че американското име Брус му е дадено от лекар, когато се е родил.

Лара Фабиан — Лара Софи Кейти Крокерт

© Lyvans Boolaky / imageSPACE / MEGA / Mega Agency / East News

Канадско-белгийската певица е кръстена Лара на героя на Пастернак в Доктор Живаго. А сценичното име Фабиан е взето от чичо й Фабиано.

Джейсън Момоа – Джоузеф Джейсън Намакаеха Момоа

© Grosby Group / East News

Това е пълното име на известния актьор, чийто баща е хавайец. Namakaeha е хавайски за „всевиждащи очи“ или „всезнаещи очи“.

Били Зейн — Уилям Джордж Зейн младши

© Georges Biard/ Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Уилям Зейн избра съкратена версия на името си — Били, за актьорската си кариера. И що се отнася до фамилното му име, то е било съкратено от родителите му. Те бяха гръцки, така че го съкратиха до по-простата версия — Зейн.

Милен Фармър – Милен Жан Готие

© Catarina+Perusseau / Allpix Press / East News

Преди да стане известна певица, Милен Жан Готие вероятно е мислела, че ще бъде актриса или модел. На 17-годишна възраст тя посещава уроци по актьорско майсторство и моделира. Избра прякора си на своя идол — холивудската актриса от 1930-те Франсис Фармър. И стана наистина успешна през 1984 г., когато пусна първата си песен.

© Unknown author / Wikimedia Commons, © Public domain

Франсис Фармър

No Comments Yet

Comments are closed