Какво се случва с тялото ви, ако спрете да носите панталони

Панталоните могат да намекнат на света какъв стил следвате, каква работа имате и какви тенденции поддържате. Те са били част от модата от векове и винаги са били част от гардероба на хората. Но изненадващо, някои неща могат да се случат, ако престанем да ги носим за известно време и здравето ни също може да се промени.

Решихме да направим списък с какво ще се случи, ако всички на земята преминат към носене на поли. И разкритията са наистина умопомрачителни! Ще се радваме да си представите живот „без панталони“ заедно с нас.

1. Може да избегнете целулита или влошаването му.

Експертите твърдят, че ако спрем да носим тесни панталони, особено тесни дънки, бихме могли да избегнем влошаването на целулита. Когато кръстосваме крака или носим тесни панталони, имаме голям шанс да развием „портокалова кожа“.
Британски изследователи предупреждават, че много тесните дънки провокират целулита по бедрата. Прекъснатото кръвообращение не позволява на кислорода и хранителните вещества да стигнат където трябва в тялото ни. Резултатът: кожата е уморена и метаболизмът й се забавя.

2. Може да гледате на себе си с различни очи.

Физиотерапевтите предупреждават, че носенето на панталони може да ви накара да се почувствате по-слаби, отколкото сте. Те скриват всички „проблемни“ точки по телата ни и могат да ни приспиват във фалшивото усещане, че не е необходимо да тренираме. Ако спрете да носите панталони, може да разберете, че някои части от тялото ви се нуждаят от внимание и това може да бъде силна мотивация за избор на активен начин на живот.

3. Вашето тяло и вътрешни органи може да се чувстват по-спокойни.

Тясното облекло, дънките и коланите, както компресионното бельо, могат да причинят проблеми, „особено когато някой преяде“, казва Джейми Куфман, доктор по медицина, специалист по рефлукс.
Натискът, създаван от панталоните и коланите върху стомаха, може да провокира киселинен рефлукс — връщане на стомашната киселина обратно, причинявайки киселини. Така че, когато спрем да носим панталони, може да почувстваме по-малък натиск върху вътрешните си органи и да избегнем тези неприятни усещания.

4. Тялото ви може да сърби по-малко.

Възможно е да сме алергични или чувствителни към различни тъкани и това да е причината, поради която тялото ни да усеща сърбеж. Но това, което причинява сериозен сърбеж, е плътният контакт на материала с краката ни. Докато носим панталони, особено тесни дънки и клинове, ние провокираме този близък контакт на дрехата с тялото си и то може да започне да се подува и сърби. Изненадващо, дори копче на сините ви дънки може да предизвика дискомфорт, ако сте алергични към някои метали.

5. Може да избегнете акне по краката.

Носенето на тесни панталони, особено панталони за йога, може да е причината за фоликулит, който е акне и дразнене, причинено от напрежение от панталоните. Освен това потта се изпарява по-трудно, когато носите панталони. Така че, ако носите широки дрехи, шансовете да избегнете този неприятен ефект ще бъдат по-малки.

No Comments Yet

Comments are closed