9 неща, които могат да се случат с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден

Полезните свойства на пилешките яйца са многократно подлагани на съмнение. Хората наклеветиха този продукт, който сега е доказано уникален по своя състав по различни начини. Събрахме резултатите от скорошни проучвания за ползите от яйцата за човешкото тяло. Оказа се, че 2-3 яйца е оптималната дневна доза.

Мозъкът ви е под защита на холин

© depositphotos

Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация на мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично е доказано, че именно този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Недостигът на холин води до намаляване на паметта.

Зрението се запазва благодарение на лутеин

© depositphotos

Ново изследване показа, че пилешките яйца са богати на лутеин. Това вещество е отговорно за ясното и остро зрение. С неговия дефицит се натрупват деструктивни промени в очните тъкани и зрението необратимо се влошава.

Витамин D помага за усвояването на калция

Ако предложите на човек да избере да пие лъжица рибено масло или да яде варено яйце, явното мнозинство ще предпочете последното. Особено ако установят, че съдържанието на витамин D е еднакво и в двата случая. Освен това учените намериха начин да увеличат количеството на витамин D в яйцата чрез хранене на пилета със специални добавки. Витамин D помага на калция по-добре да усвоява и укрепва костите и зъбите ви.

Витамин В комплекс предпазва кожата, косата и черния дроб

© depositphotos, © depositphotos

Биотинът, витамин В12 и смилаемите подхранващи протеини допринасят за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, насърчават елиминирането на токсините от черния дроб.

Намалява се рискът от сърдечно-съдови заболявания

© depositphotos

Въпреки предишни мнения, ново изследване показа, че холестеролът от яйцата е балансиран с фосфатиди, така че не е вредно за нашето здраве. Той също така инхибира собственото производство на холестерол в организма. В допълнение, яйцата съдържат омега-3 киселини, които намаляват нивата на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Започвате да отслабвате

© depositphotos

Американски учени стигнаха до заключението, че ако комбинирате нискокалорична диета с консумация на пилешки яйца за закуска, отслабвате два пъти по-бързо. Такава закуска ви засища дълго време, позволявайки ви да намалите количеството на консумираната храна за един ден.

Намалява риска от рак

© depositphotos, © depositphotos

Холинът, който е толкова необходим на мозъка, също намалява риска от рак. Според резултатите от проучване, при жените, чиято ежедневна диета в юношеска възраст включва яйца, рискът от развитие на рак на гърдата намалява с 18%.

Полезно при планиране на деца

Витамините от група В също участват в образуването на полови хормони. Витамин В9 има друго име: фолиева киселина. С негова помощ се образуват червените кръвни клетки и нервната тръба на плода и намалява рискът от умствена изостаналост на детето. Ето защо витамин В9 е толкова необходим на жените по време на планирането на бременността. 1 пилешко яйце съдържа 7,0 мкг витамин.

Процесът на стареене се забавя

© depositphotos

Това личи от изследването, проведено от холандски учени. При 87% от жените на възраст от 35 до 40 години старческите петна изчезват и кожата се повдига. При мъжете бръчките около очите забележимо се изглаждат.

No Comments Yet

Comments are closed