14 ежедневни продукта, които ще ви накарат да се чувствате като нови

Нашето тяло трябва да се прочиства и обновява от време на време, а има хранителни продукти, които могат да помогнат за това по-добре от всяко лекарство. Ето най-полезните храни за всеки от вашите органи. Включете ги в диетата си и останете вечно здрави!

Щитовидна жлеза

© depositphotos, © depositphotos

Целината стимулира функцията на щитовидната жлеза. Освен това прочиства кръвта и предотвратява натрупването на пикочна киселина в ставите. Зелено смути с целина дори ще помогне в случаи на възпаление на щитовидната жлеза.

Храносмилателната система

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Лукът подобрява апетита ви и спомага за метаболизма на хранителните вещества от храната, което осигурява удобно храносмилане. Ди- и трисулфидите в лука също имат противотуморни и антибактериални свойства.

Фибрите в ленените семена помагат за свързването и отделянето на токсини. Освен това тези семена са богати на здравословни мазнини, омега-3, омега-6 и омега-9, които са от решаващо значение за нормалното функциониране на организма.

Панкреас

© depositphotos, © depositphotos

Бразилските ядки съдържат много селен, който е отговорен за отделянето на живак от организма. Трябва обаче да ядете не повече от няколко ядки на ден.

Черен дроб

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Съдържащият се в цвеклото бетаин помага на черния дроб да премахне токсините. Цвеклото също е подмладяващ продукт: подобрява състоянието на кожата, ноктите и косата.

Джинджифилът ускорява метаболизма и помага на черния дроб, поради което неговите масла често се използват в ароматерапията и хранителните добавки.

Грейпфрутът активира черния дроб и осигурява големи количества хранителни вещества на тялото. Освен това е богат на витамин С, който поддържа имунната система.

Жлъчен мехур

© depositphotos, © depositphotos

Зехтинът и плодовият сок ще помогнат за премахването на камъните от жлъчния мехур. Той също така понижава нивата на холестерола в кръвта и жлъчния мехур.

Черва

© depositphotos, © depositphotos

Фибрите от бяло зеле помагат за отстраняването на токсините и тежките метали от тялото, докато неговите киселини подобряват чревната флора и ускоряват храносмилането.

Бъбреци

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Морската сол помага за отделянето на излишните киселини с урината и поддържа алкалния баланс.

Червената боровинка е най-мощният природен антибиотик и антивирусен продукт, който почиства пикочния мехур и пикочните пътища.

Като диуретик, магданозът предотвратява камъни в бъбреците и пикочния мехур и прочиства пикочния мехур и бъбречните канали, като кара тялото да произвежда и движи повече течност.

Право черво

© depositphotos, © depositphotos

Бромелаинът, съдържащ се в ананасите, може да прочисти ректума и да подобри храносмилането. Ананасите също имат много фибри: само едно парче съдържа до 10% от дневната норма.

Цяло тяло

© depositphotos, © depositphotos

Ябълките са идеални за премахване на токсините. Съдържащият се в тях пектин подпомага отделянето на вредни добавки и метали.

No Comments Yet

Comments are closed