Мъж, чиито ръце и рамене са ампутирани, може да помаха отново

Всички сме имали моменти, в които да искаме да плачем и да се усмихваме едновременно. Тези моменти проникват в умовете ни и оставят белези върху останалата част от живота ни. Феликс Гретарсон е човек, чиито ръце бяха ампутирани, за да му бъде спасен живота. За съжаление лекарите казаха, че е невъзможно да се намери донор. Но едно телефонно обаждане промени живота му завинаги. Ние твърдо вярваме, че любовта и надеждата са мощни сили, способни да преодолеят всякакви бариери. Ще се радваме да прочетете как човек без ръце и рамене е преминал през възходи и падения по пътя си към успеха и да видите как изглежда животът му днес.

Всичко започна с тежки времена, които научиха Феликс на отговорност от ранна възраст.

© felix_gretarsson / Instagram, © felix_gretarsson / Instagram

Феликс, исландски електротехник, на 25 годишна възраст, загуби и двете си ръце при авария с високо напрежение през 1998 г. Той ни разказа за предизвикателствата на загубата на ръцете. Бил е женен и баща на 2 малки момиченца на 3 месеца и 4 години. Изведнъж той се трансформира от годен и способен млад мъж в различен и непродуктивен. Феликс обясни: „Вече дори не можех да държа малките си момиченца. Не можех да се храня или да поддържам лична хигиена.”

Жена му продължава да доказва, че той е неудържим и нищо не е невъзможно.

© felix_gretarsson / Instagram

Феликс имаше късмет, че има подкрепящи приятели и семейство. Когато го видяха да се самоунищожава, те бяха ужасени. Имаше нужда от чернодробна трансплантация, но тогавашният му начин на живот го направи неподходящ за такава. Приблизително по това време той получи психически пробив и разбра, че не страда от нараняването си, а от неспособността си да приеме трагедията. Тогава всичко се промени.
След почти година на трезвеност, той започва лечение през 2001 г. За съжаление то се проваля и по-късно същата година му е направена втора трансплантация на черен дроб. Феликс среща Силвия, съпругата му, в болницата през 2015 г. и тя става опора и постоянен партньор за него от самото начало.

Тези ръце и рамене тежат почти колкото 2 крила на птица. Феликс вече може да помаха!

© felix_gretarsson / Instagram

Феликс каза: „Първото впечатление беше малко странно, но болката която усетих беше, сякаш имам 2 камиона, паркирани на всяко рамо, и това превзе всичките ми сетива. След това много бързо се адаптирах към ръцете и ги видях като мои собствени. С времето те се адаптират все по-добре. Сега цветът им е същият като останалата част от моето тяло и дори космите по тях се приспособиха към мен.“

С търпение и труд, мечтата му се сбъдна.

© felix_gretarsson / Instagram

Феликс ни информира, че ръцете му остават неподвижни, но раменете, лактите и сега дясната китка са напълно функционални. Днес животът му е посветен изцяло на възстановяването. От време на време той научава, че страданието е избор, но той винаги е отговорен за избора на правилния отговор при всякакви обстоятелства. Той вярва, че търпението винаги ви дава това, което заслужавате.

© felix_gretarsson / Instagram, © felix_gretarsson / Instagram

Домът е изграден върху сила, подкрепа и отдаденост един на друг.

© felix_gretarsson / Instagram

Той заяви, че търси френски донор за ръце и рамене от 2013 г. Майка му го придружи в дългото пътуване.

© felix_gretarsson / Instagram

Историята му е от сърце, защото показва, че никога не е късно да успеете независимо колко тежки са проблемите ви. Феликс каза: „Никога не се отказвайте от мечтите си. Това, че нещо не може да бъде направено означава само, че все още не е направено.” Освен това той води семинари за ефективна комуникация и емоционално здраве.

След 23 години без прегръдки, сега може да държи дъщерите и внуците си близо в прегръдките си.

© felix_gretarsson / Instagram, © felix_gretarsson / Instagram

Днес той има 2 силни дъщери, които са се научили да живеят според условията на живота. Прегръщането е нещо, което той вече може да прави. Феликс каза: „Най-накрая успях да прегърна дъщерите си, а сега и внуците, които те ми дадоха“.

No Comments Yet

Comments are closed