Всеки има само 3 шанса да се влюби и е важно да ги изживее всички

През целия си живот ние непрекъснато се влюбваме и скъсваме – понякога само за да се съберем отново. Някои хора влизат в нашата орбита, други си отиват, карайки ни да преживяваме драматични емоционални възходи и падения, които дори не сме смятали за възможни.
Но психолозите казват, че човек може истински да се влюби само три пъти. И всяко подобно преживяване по свой начин е важно и дори необходимо.

1. Приказна любов

© Double Feature Films

Доста често първата ни любов пристига, когато сме още много млади. Струва ни се чувството, за което сме чели в приказките. Затова го идеализираме и вярваме, че е за цял живот.
В този момент сме склонни да правим неща, които нашите връстници или членове на семейството очакват от нас. Ние отказваме да обърнем внимание на малките проблеми и сме готови да жертваме принципите си в името на връзката си, защото дълбоко в себе си вярваме, че всичко е както трябва.
Начинът, по който отношенията ни изглеждат отвън, е по-важен за нас от това, което наистина чувстваме.
Такава любов ни учи, че гледането към партньора ви е също толкова важно, колкото и оглеждането около вас.

2. Сложна любов

© DreamWorks Pictures

Втората любов в живота ни е най-сложната. Уверени, че сме научили урока си от предишния опит, ние се грижим да изберем съвсем различен тип партньор. Или поне така мислим.
Вероятно ще бъдем манипулирани, излъгани или дори наранени. Придържаме се към всяка възможност да закърпим отношенията си, но всеки нов опит се превръща в още по-голям провал. Това е истинска драма само с моменти на щастие.
За пореден път истинските ни чувства се отклоняват в полза на нещо друго – в този случай безкрайни опити за спасяване на болна връзка.
Такава любов ни учи, че е важно да бъдеш обичан в замяна.

3. Зряла любов

Третата любов се появява в живота ни, когато вече сме се отказали да чакаме. То идва непотърсено и изглежда не отговаря на нашата представа за това каква трябва да бъде истинската любов. Не изглежда перфектно. Но това е истинска връзка, характеризираща се с усещане за изключителна лекота – нещо, което не може да бъде обяснено с думи.
На този етап от живота вече нямаме никакви очаквания. Не губим време в измисляне на качества, които любовта на нашия живот трябва да притежава. Така че най-накрая сме готови да приемем партньора си такъв, какъвто всъщност е. И, също толкова важно, нашият партньор ни възприема по абсолютно същия начин.
Такава любов ни учи да бъдем истински и че връзката не трябва да бъде перфектна.

No Comments Yet

Comments are closed