Какво никога не се казва на мъж?

Не е важно толкова какво казваш, важното е как го казваш. Жените често правят грешки в комуникацията със своите партньори, които даже могат да бъдат фатални за техните отношения. За да избегнете подобни неприятни моменти, днес ще поговорим за това, какво не трябва да казвате на мъж. Както и кои са подходящите алтернативи, с които да излеете, каквото ви е на душата.

1. Зайче, пухче, меченце и подобни галени имена на публично място

Aко сте си сред приятели, няма проблем. Но в никакъв случай не го захаросвайте по този начин пред колегите му, мъжката му компания или пред непознати хора. Колкото и любов да влагате в тези обръщения, повечето мъже се чувстват адски неудобно, когато ги казвате. Да не говорим, че вероятността после да отнесат подигравки, е огромна.

Вместо това, по-добре се обръщайте към него по име, като му намигнете закачливо (може и без намигането). Сладките именца си ги запазете, когато сте насаме.

2. „Ти ми обеща!“

Сигурно няма мъж, който да не настръхне при тази фраза. Или с други думи, вие му казвате – „Ти си безотговорен, нехаен лъжец!“ Може и наистина да си го мислите, но, дами, това не е начинът!

Вместо това, без грам укор, го попитайте дали случайно не е забравил, или има ли намерение да го направи по-късно, или нещо се е случило и е бил възпрепятстван? Няма да сгрешите, ако (отново без укор) спокойно му споделите, че го обичате и уважавате, но не ви е приятно, когато не държи на думата си.

3. „Хобито ти е тъпо!“

Или производните: „Абе, човек без работа…“, „И какво толкова му харесваш на това?, „Не мога да те разбера за какво си губиш времето?“ Независимо, дали вашият човек е фен на спорта, обича да ходи за риба или пък да си решава судоку. Той си има своето лично време и най-вече – има право да решава как да го оползотвори.

Вместо това, щом толкова ви дразни хобито му, опитайте се да отвлечете вниманието му с нещо по-приятно. Ако наистина редовно ви пренебрегва, обяснете му, че връзката носи със себе си и своите отговорности. Много важно е да не го притискате и да омаловажавате интересите му.

4. Че не вярвате в него

Много жени, направо садистично не пропускат възможност да изтъкнат колко некадърен е партньорът им в това или онова. Че една крушка не може да смени, че една чиния не може да измие, че не би имал професионално развитие с тъпия си акъл… Налагат своя начин на мислене и действие и с наслада изговарят: „Нали ти казах!“, ако той сгреши.

Вместо това, подхождайте с разбиране и уважение към него. Кажете му: „Няма ли да е по-добре, ако…“ или: „Какво ще кажеш за тази идея…“ Дори го оставете да греши! В крайна сметка хората така се учат. След грешката му, споделете какво е вашето виждане за по-ефективен начин, но без: „Нали ти казах!“

5. Критики към домакинските му умения

Първо, радвайте се, че изобщо полага усилия. Ако не ви харесва манджата му или смятате, че не е почистил дома добре, в никакъв случай не го критикувайте. Не за друго, а защото той просто ще спре да го прави!

Вместо това, не пропускайте да го похвалите колко добре се справя, колко ви е приятно, когато е почистил или приготвил вечеря. Така ще го стимулирате и към повече старание.

6. „Трябва да поговорим!“

Една от най-ужасяващите фрази за мъжете. Обикновено те се сковават или изнервят и разговорът е всичко друго, но не и конструктивен.

Вместо това просто започнете изречението си със: „Забелязал ли си, че…“, „Струва ми се, че…“

7. Че не харесвате неговите роднини

Бъдете особено внимателни, стъпвате по тънък лед! Всякакви критики към майка му, баща му, брат му, леля му… са особено опасни! За вас! Той може да го изтълкува като злоба, а естествената му реакция е да защити близките си.

Вместо това, започнете с: „Малко се смутих, когато майка ти…“ и съвсем нормално обяснете кое ви е засегнало и защо сте почувствали неприятно.

Или както се казва, умната жена винаги може да намери правилният подход и правилните думи. Защото в крайна сметка това е по-добре, както за нейния партньор, така и за нея самата, така и за щастието на връзката им.

No Comments Yet

Comments are closed