9 признака, че сте в токсична връзка

Обществото ни е научило емоционално да зависим от партньора си, когато всъщност стабилната връзка трябва да включва даване на пространство и уважение един към друг. Но любовта е сляпа и често игнорираме признаците, че една връзка става вредна. Представяме ви предупредителните признаци за токсична връзка. Ако се идентифицирате с повечето от тях, може би е време да преосмислите връзката си.

1. Не ви позволяват да излизате с приятелите си.

Едва виждаш приятелите си, а когато ги видиш, винаги водиш партньора си. Ако това ви звучи познато, това може да е предупредителен знак. Трябва да разберете, че понякога една връзка има нужда от пространство, за да расте. Необходимо е да си дадем пространство, за да не се удавим във връзката. Прекарването на много време заедно е като зависимост и е често срещано в тази първа фаза на любовта. Но трябва да се опитаме да не задушаваме връзката от самото начало, или може да се превърне в мъчение.

2. Те контролират портфейла ви.

Доверието е от съществено значение, но винаги трябва да поставяте себе си на първо място. Ами ако връзката приключи и вашият партньор управлява парите ви? От какво бихте живели? Икономическото насилие е форма на господство. Напълно нормално е двойка да споделя опит и стоки. Решението е да комбинирате част от доходите си в една сметка, но да имате и отделни пари.

3. Те ровят в телефона ви.

Преглеждането на телефоните и имейлите един на друг не е нормално. Това не е доказателство за любов: това е нахлуване в личния живот и знак за нездравословна връзка. Този вид контролиращо поведение може да изолира партньорите и дори да доведе до домашно насилие. Трябва да се научите да си вярвате, защото доверието е това, върху което се изграждат здравословните взаимоотношения.

4. Те ви казват как да се обличате.

За да имате стабилност във връзката, трябва да започнете като обичате и уважавате себе си. Партньорът ви не харесва начина ви на обличане? Не зависи от тях да решават. Обличате се за себе си, а не за другите. Развиването на чувството ви за самочувствие може да е трудно, но е от съществено значение за здравословната връзка.

5. Те се ядосват, когато ви отнеме твърде много време, за да отговорите на телефона.

Ако смятате, че това отношение не е вредно, предлагаме ви да запомните, че връзката трябва да ви дава спокойствие, а не негативни чувства. Ако треперите от страх всеки път, когато видите пропуснато обаждане от партньора си, нещо не е наред.

6. Ревнуват от най-добрия ви приятел.

Ревността е болест. Вярно е, че понякога си правим шеги по въпроса, но когато шегите станат сериозни, е по-добре да избягаме. Ако партньорът ви не ви вярва, никога няма да има стабилност.

7. Страхувате се да кажете какво ви е на ума.

Да обичаш означава да си щастлив, а не да се страхуваш. Вашият партньор трябва да бъде човек, на когото можете да се доверите, а не някой, с когото се страхувате да говорите. Не се страхувайте да кажете това, което мислите, и уважавайте различна гледна точка. В крайна сметка наличието на различни мнения внася богатство и разнообразие във връзката.

8. Те обиждат.

Има граници, които веднъж преминати, няма връщане назад. Затова е най-добре никога да не ги пресичате. Партньорът ви многократно ли ви критикува и обижда и това се превърна в често срещана ситуация? Е, не бива да позволявате да е така. Ако започнете връзка, задайте си правила, като никога да не обиждате партньора си. Ако те обидят, не си падай по тази игра. По-добър си от това.

9. Приятелите ви са се опитали да ви предупредят.

Ако е така, слушайте ги. Често е трудно да се разгледа обективно дадена ситуация, но нашето семейство или приятели може да имат по-ясна представа, защото я виждат от различен ъгъл. Ако забележат, че често сте тъжни, тихи или разсеяни, вероятно виждат проблем, който вие отказвате да видите.

И така, какво е здравословна връзка?

Здравословната връзка се състои от много неща, включително безопасност, подкрепа и взаимно уважение. Трябва да разберете, че нездравословната ревност не е признак на любов. Научете се да уважавате и обичате себе си и да осъзнавате какво заслужавате, тъй като всичките ви взаимоотношения са огледало на вашата вътрешна любов.

No Comments Yet

Comments are closed