6 силни жени, които отказаха да приемат съдбата си и в крайна сметка станаха истински щастливи

Жените често се считат за нежни и крехки, за слабия пол, които трябва да бъдат заобиколени от грижи и любов. Въпреки това, когато става дума за справяне с проблеми и преминаване през трудни времена, повечето жени показват невероятна сила на дух и постоянство.
Ние бяхме наистина изумени от тези жени, които просто са продължили да се борят за своето щастие, дори когато борбата е твърде тежка. Решихме да споделим вдъхновяващите им истории с вас, за да докажем, че слабостта няма нищо общо с жените.

1. Това момиче, което претърпя 18 операции, сега работи в хирургично отделение.

© Yoda1PositivityStar/imgur

Коди Хол, момиче от Великобритания, се родила с тежка деформация на лицето. Лекарите казали на родителите й, че не могат да направят нищо, така че цялото семейство пуснало апел за събиране на пари за първото й лечение в Щатите. Коди е само на една, когато й правят първата операция.

© LuvBamboo/reddit

През следващите 14 години Хол претърпява 18 операции. Въпреки всички трудности, тя живее нормален живот и постига значителни резултати в училище. За малкото момиченце е трудно да се справя със ситуации със своите съученици, но никога не позволява на никого да й се смее или да я съжалява.

© Yoda1PositivityStar/imgur

В момента Коди работи в хирургично отделение в Обща болница в Кетъринг и е омъжена за любимия си от гимназията. Описвайки големия си ден, тя казва: „Просто искам да покажа на хората, че има „щастлив край“.

2. Тази пакистанска активистка за правата на човека направи възможно момичетата в ислямските страни да продължат образованието си.

© MalalaFund/facebook

Малала Юсуфзай е истинска героиня и изключителен модел за подражание. Тя стана известна, след като започна своя блог за Би Би Си за живота при режима на талибаните, който забранява на пакистанските момичета да посещават училище.

© MalalaFund/facebook

Момичето е изправено пред чести смъртни заплахи в Пакистан. Тя дори оцеля при опит за убийство и медицинска кома.
Нейната смелост и безстрашна душа й помогнаха да постигне много от целите си. Тя е и най-младият лауреат на Нобелова награда. Като студентка в Оксфорд тя все още помага на момичетата по целия свят да продължат образованието си. Дори отвори училище за момичета сирийски бежанки и написа книга, озаглавена „Аз съм Малала“.

3. Това е първата жена със синдром на Даун, състезаваща се в конкурса Мис Минесота САЩ.

© betheluniversity/facebook

Микайла Холмгрен, първата жена със синдром на Даун, която се състезава в конкурса „Мис Минесота“, получи наградата „Мис Минесота САЩ“ и наградата за режисьор. Изнасяйки речта си, тя каза, че иска „да проправи пътеката“ и да покаже друга страна на синдрома на Даун.

© Mikayla.InspirationalDancer/facebook

Микайла обича танци и гимнастика и се занимава с много благотворителна дейност. Хората казват, че нейната усмивка, ентусиазъм, искреност и решителност са заразни. Това е просто още един вдъхновяващ пример за хора с увреждания в развитието. Когато говори за способностите си, Микайла казва, че момичета като нея могат да участват в същите събития за красота и таланти като всеки друг.

4. Тази жена работи на 9 места, за да се грижи за възрастните хора.

© unknownauthor/imgur

Сара Мур реши да напусне живота си в големия град и да се премести на малък шотландски остров, населен предимно от възрастни хора, неспособни да вършат никаква трудоемка работа. Сара е достатъчно смела да се справи дори и с най -тежката работа на острова. Тя успява да бъде обгрижващ, диспетчер на полети, пожарникар, овчар и съветник по едно и също време. Също така доставя местна поща, обработва товари на летището, управлява багери в селскостопански земи и прави обиколки около единствения фар на острова.

© unknownauthor/imgur

Тя казва, че не съжалява за решението си и че не й липсва начина й на живот у дома. Вече е намерила нови приятели и не се чувства самотна. Местните я обичат и се възхищават на добротата й. Въпреки ежедневната упорита работа и липсата на забавления, тя изглежда най-щастливият човек в света.

5. Тази жена оцеля при нападение на акула, загуби ръка и все пак се превърна в сърф звезда.

© SurferBethanyHamilton/facebook

На 13-годишна възраст Бетани Хамилтън едва успява да оцелее след зловеща атака на тигрова акула. Тази среща я остави с една ръка. Смелото момиче не само се възстанови напълно, но и успя да преодолее страха си и да продължи да сърфира.

© SurferBethanyHamilton/facebook

Бетани е щастлива майка и съпруга, както и световно известен професионален сърфист. Тя стана национален шампион и беше втора на Световното първенство за юноши. Нейната история е описана в книга и филм, и двете на име Soul Surfer.

6. Този бездомен член на банда е завършил Харвард.

© bbc

Като дете Лиз Мъри трябва да преживее през трудни времена: тя е тормозена в училище и в крайна сметка се отказва от него. Като тийнейджър става член на банда. На 15 годишна възраст, след като майка й почива и семейството й се мести в приют за бездомни, Лиз е съвсем сама по улиците, спейки по пейки.

© UBDSS/facebook

Никой никога не очаква история като тази да има щастлив край, но Лиз успява да се събере. Тя стана отлична студентка в училище и дори завърши Харвардския университет и продължи да се грижи за болния си баща, който й вдъхна любов към литературата.
Лиз е брилянтен автор и мотивационен говорител. Тя разговаря с тийнейджъри и възрастни и учи хората да вярват в себе си, да се възползват от всяка възможност, независимо от обстоятелствата, и да преодолеят всякакви пречки по пътя на тяхното щастие.

No Comments Yet

Comments are closed