10 неща, които показват, че връзката ви може да продължи цял живот

В началото на всяка връзка хората са склонни да мислят, че тя ще продължи вечно. По-късно, за наше съжаление или щастие, истинският живот поставя всичко на мястото си. Въпреки това, има универсални начини да разберете дали връзката ви ще бъде вечна или не.

Събрахме информация за 10 фактора във вашата връзка, които могат да предскажат дали ще живеете щастливо с партньора си през целия си живот. Трябва обаче да разберете, че липсата на съвпадение с всички тях не е причина да се разстройвате – всичко е много индивидуално. В края на статията има бонус, който ще ви помогне да различите истинската любов от обикновеното влюбване или увлечение.

10. Имате приблизително същия социален статус.

© cnc

В началото на всяка връзка тези различия обикновено остават незабелязани, защото сме дълбоко влюбени и не забелязваме несъответствия. Но помислете за факта, че вашият партньор е възпитан по различен начин, той или тя има различно отношение към най-простите неща и поради това не ви разбира напълно. Разбира се, ако хората искат да бъдат заедно, те ще се научат да се приспособяват и да се учат един от друг. Въпреки това ще бъде много по-лесно да си сътрудничите, ако средата, в която сте възпитани, е донякъде същата.

9. Чувството ви за хумор е еднакво.

© warnerbros

Не е ли невероятно, когато разберете за какво са шегите на вашия партньор и когато видите, че този човек харесва и вашите шеги? Понякога чувството за хумор е самото нещо, което помага за поддържането на здравословен семеен живот. Така че, ако сте на една и съща дължина на вълната, има 90% шанс да имате успешен и щастлив живот заедно!

8. Имате еднакви възгледи за родителството.

© warnerbros

Когато една двойка е взела решение да има дете, това означава, че връзката им е стабилна. И тук обаче има някои скрити проблеми – може да мислите, че едно дете е достатъчно, докато партньорът ви може да настоява да има две деца или може да имате различни очаквания за тяхното здравеопазване. По-добре е да обсъдите тези неща предварително (не непременно на първата среща), за да имате представа с какво ще трябва да се справите в бъдеще.

7. Отношението ви към финансите е същото.

© mgm

Много е трудно за хората, които не са свикнали да планират бюджета си, да намерят общ език с тези, които се отнасят към всяка покупка с голямо чувство за отговорност. Темата за финансите е много деликатна и затова е по-добре да живеете живота си с човек, който споделя вашите интереси. В противен случай това може да стане причина номер 1 за спорове.

6. Имате същото мнение за домакинските задължения.

© warnerbros

За да избегнете ситуация, в която животът ви е хаотичен поради несподелени домакински задължения, по-добре е да живеете с този човек поне един месец, преди да се ожените. Ако сте перфекционист, който държи всичките си вещи подредени и партньорът ви не знае как да намери килера в дома ви, е нещо, за което да помислите. Ще можете ли да издържите вечни спорове заради разхвърляната къща?

5. Споделяте едно и също състояние на духа в интимната сфера.

© warnerbros

Това е просто – няма да сте щастливи, ако установите, че интимните ви нужди не се задоволяват редовно. По-добре изчакайте известно време, докато еуфорията от влюбването изстине и анализирайте доколко съвпада либидото ви.

4. Имате еднакви приоритети в живота.

© summitentertainment

Много е трудно двама души с различни приоритети да живеят заедно. Ако жена ви иска да се посвети на управлението на дома и не сте обмисляли да бъдете единственият човек, който работи в семейството, тогава ще трябва да потърсите компромис. Ако не сте готови за това споразумение, тогава може да е добра тема, която да обмислите, преди да започнете връзката.

3. И двамата сте готови за общо бъдеще.

© warnerbros

Ако сте готови за семеен живот, но партньорът ви продължава да отлага момента да коленичи и да ви моли да се омъжите за него, това може да бъде много разочароващо. В началото на една връзка е по-добре да погледнете по-отблизо партньора си и да разберете дали той има същите приоритети като вас. Той иска ли същите неща? Ако отговорът е да, тогава можете да започнете връзката без никакви съмнения.

2. Чувствате интерес, когато сте заедно.

© vfxhq

Когато сте във връзка от дълго време, започвате да се чувствате така, сякаш познавате партньора си отвътре. На този етап е много важно да прекарвате време заедно, за да поддържате ангажираност и интерес взаимно. Например, можете да отидете заедно на кино, да вечеряте на свещи или да се разходите вечер – всяка дейност, която ще накара и двамата да се чувствате комфортно.

1. Не се опитвате да се промените един друг.

© waltdisneystudios

Тази идея се отнася за онези хора, които в началото на връзката си мислят: „Не харесвам много неговия характер, но ще мога да го променя“. Едва ли. Вероятно ще успеете да го вдъхновите за някаква промяна, но ако има нещо, което наистина не ви харесва и смятате, че ще можете да го коригирате, изобщо не започвайте връзката. Как бихте се почувствали, ако някой се опитваше да ви направи различен човек?

Бонус:

Основният фактор, определящ дали обичате или сте просто влюбени, е чувството за притежание. Когато сме влюбени, имаме голямо желание да бъдем част от живота на любимия човек. Опитваме се да прекарваме колкото се може повече време заедно, понякога дори игнорирайки желанието на партньора ни да остане сам. Освен това някои хора са склонни да се обиждат, когато предложението им да прекарат известно време заедно бъде отхвърлено, дори ако причината за това е важна. Истинската любов никога не предизвиква това чувство на „собственост“. Това означава да проявявате съпричастност, състрадание и грижа всеки път, когато партньорът ви поиска това. Няма място за ревност и всичко е свързано с проява на уважение към желанията на любимия човек.

No Comments Yet

Comments are closed