Красивите мъже, които някога са били жени, сега печелят сърца

През 2015 г. Следващият топ модел на Холандия короняса Лоиза Ламърс, първата транс-състезателка, спечелила Топ модел. Тази победа със сигурност остави своя отпечатък в историята на модата. Напълно променяйки лицето на красотата, трансмъжете и жените вече често се появяват на кориците и страниците на модни списания, както и по подиумите по целия свят.

Събрахме 9 истории за невероятно красиви трансмъже, които са нарушили конвенционалните стандарти за красота!

1. Балиан Бушбаум

© reuters.com, © balian-buschbaum.de

През 2007 г. Ивон Бушбаум, олимпийска немска състезателка във висок скок, обяви оттеглянето си от спорта поради желание да се подложи на операция за смяна на пола. Според Балиан това е било добре обмислено решение и в епизод за промяна на пола от сериала на National Geographic той признава, че от ранното си детство е чувствал, че е роден в грешното тяло и винаги е искал да го промени . През 2013 г. Балиан Бушбаум се появи в немската версия на шоуто Dancing With the Stars. Сега работи като лайф коуч и снимките му често се появяват на страниците на модни списания.

2. Чаз Боно

© reuters.com, © ChazBono/facebook

Боно звучи познато, нали? Това е така, защото Чаз Боно е единственото дете на известните поп изпълнители Сони Боно и Шер! Той е роден Честити Боно през 1969 г. и се появява в комедийното шоу на родителите си като малко момиче. До 2000 г. работи като актьор, писател и медиен директор за Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). През 2008 г. Боно започна физическия преход от жена към мъж и по-късно сподели опита си във филма, наречен Becoming Chaz.

3. Бък Ейнджъл

© BuckAngel/facebook, © BuckAngel/facebook

Бък Ейнджъл е жива легенда и икона в ЛГБТ общността! Той е роден като Сюзън и работи като професионален женски модел, криейки тайната си с години. Натискът от объркване на пола имаше голямо влияние върху личността му и доведе до злоупотреба с вещества. Само решението да се подложи на операция за смяна на пола му помогна да получи нов старт в живота. През 2007 г. Бък беше коронясан като транссексуален изпълнител на годината в наградата Adult Video News Award. В момента той управлява собствена компания за продуциране на филми за възрастни, работи като модел, адвокат, лектор и писател.

4. Лукас Силвейра

© LucasSilveira/facebook, © LucasSilveira/facebook

Лукас Силвейра е канадски рок музикант и композитор, който е роден като момиче – Лилия Силвейра. През 2004 г. Лукас излезе пред семейството си като транссексуален мъж. В момента той е фронтмен на рок групата Cliks и ЛГБТ активист. През 2010 г. Силвейра стана първият транссексуален мъж, спечелил наградата за най-секси канадски мъж според канадското списание Premier Music.

5. Катастроф

Роко Каятос, известен също със сценичното си име Katastrophe, е американски рапър и продуцент. Кариерата му започва много отдавна – през 1998 г., когато Роко печели на турнир за поезия Youth Speaks. Katastrophe се смята за първия трансмен артист в хип-хоп жанра. В момента той често се изявява не само като певец, но и като актьор и модел.

6. Джейми Уилсън

Джейми Уилсън е 20-годишен кънтри музикант, който е живял като жена в продължение на 18 години, преди да излезе като транссексуален човек и да премине през операция за смяна на пола. След 2 години тренировки и хормонална терапия, Джейми стана неузнаваем! Сега той е обещаващ мъжки модел, който вече се появи на корицата на списание Candy, както и в реклами на няколко марки мъжко бельо.

7. Томас Бийти

Томас Бийти спечели международно внимание като първият „бременен“ мъж в света. Тъй като съпругата му била безплодна, Беати решила да запази женските си полови органи, за да могат да имат бебе. Към днешна дата той има 3 деца, които е родил сам. В момента Томас Бийти е писател и защитник на въпросите на транссексуалността и сексуалността.

8. Айдян Даулинг

© AydianDowling/facebook, © AydianDowling/facebook

Трудно е да се повярва, но този брадат, татуиран човек е роден като момиче и живее като мъж едва от 8 години. Айдян основа канал в YouTube, посветен на неговия преход и културизъм. Той спечели световно признание през 2015 г., когато беше определен сред 5-те полуфиналиста на състезанието Men’s Health Ultimate Guy. За съжаление, той не беше предопределен да бъде първият трансмен модел на корицата на списание Men’s Health. Но сме сигурни, че това беше само началото на страхотна кариера на модел!

9. Бен Мелцер

Бен е роден през 1987 г. като момиче – Ивон Мелцер, но винаги се чувстваше неудобно в собственото си тяло. На 23-годишна възраст той започва своя транссексуален преход от жена към мъж. Сега той е добре познат в света на модата, тъй като беше първият трансмъж, който беше представен на европейската корицата на списание Men’s Health! През последните няколко години Бен участва в различни модни проекти на големи марки и дизайнери. И както той каза пред NBC News: „Сега се чувствам като нормален мъж. Сякаш Ивон никога не е съществувала.”

No Comments Yet

Comments are closed