8 разлики между мъжете и жените, за които много малко хора знаят

Хората и шимпанзетата си приличат повече, отколкото мъжете и жените. Това е толкова… невярно. Всъщност мъжете и жените могат да си приличат около 99,7%. Но, тези 0,3% ни правят доста различни и добавят някои специфични черти към живота ни.

Ние вярваме, че е крайно време да се потопим в 8 факта и най-накрая да открием какво представляват тези 0,3%. Не пропускайте бонусa в края – ще откриете защо хората някога са вярвали, че телата на жените не са предназначени за пътуване с влак.

1. Жените може да прекарват повече време в тоалетната.

Но защо има толкова много мемета и вицове за мъже, които изглеждат като залепени за тоалетната, ще попитате? Е, да, има някои отговори на това. Изглежда, че мъжете правят това, защото търсят утеха от житейските проблеми в банята. Те четат, сърфират в интернет и просто се наслаждават на тишината на донякъде безопасно място. Но жените имат различна история за разказване. Някои разлики в телата им, както и изборът на храна и други фактори, добавни към проблеми с дебелото черво, включващи и хроничен запек.

2. Мъжете имат по-големи зъби.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Да, изглежда, че зъбите имат пол. Г-жа Наука потвърди тази идея с доста интересен експеримент. 500 души не се поколебаха да позволят на учените да направят отпечатъци от горните и долните им зъби. Няма да ви отегчаваме, като описваме всички методи, използвани от лабораториите, но има нещо, което си струва да споменем. Накрая те възкликнаха: „Да, човек може да разграничи пола, дори ако челюстите са единствените части, които са останали от човек.“ Е, това не е съвсем вярно, но почти е така. Също така беше отбелязано, че „мъжките показват статистически по-големи зъби от женските“.

3. При жените показалецът е с почти същата дължина като безименния.

Погледнете ръцете си. Има 2 различни сценария, които можете да видите там:

1) Безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца.

2) Те са с почти еднаква дължина.

Време е да изпробвате способността за прогнозиране на нашия редакционен екип: ако опция 1 е вашата, вие сте мъж. Ако се придържате към вариант 2, вие сте жена. Ако грешим, не ни обвинявайте, обвинявайте науката. В нея се казва, че преди раждането естрогенът и тестостеронът са нещата, които контролират гените, които от своя страна диктуват дължината на пръстите. Тук няма магия.

4. Мъжете имат по-дълги мигли.

Първото нещо, за което да похвалите мъжете тук, е нивото им на тестостерон. Този хормон е отговорен за растежа на всички видове окосмяване по тялото. То не само прави косата дълга, но също така й помага да изглежда по-дебела и плътна. Второ, мъжете имат по-малки очи. По-малките очи и по-гъстата коса съставят златната формула, която води до привлекателни и по-красиви мигли. И последно, мъжете рядко използват спирала. Въпреки че този грим очевидно е добър, когато целта ви е да подобрите погледа си, той прави миглите ви чупливи и слаби.

5. Жените се влюбват по-бавно от мъжете.

Независимо какво провокира любовта – дали е мозъкът, сърцето или хормоните – жените обикновено се влюбват много по-бавно от мъжете. Научните изследвания не лъжат – те казват, че повече от 25% от мъжете са се влюбили между първата и четвъртата среща, докато само 15% от жените са постигнали същия резултат. И казват, че момчетата не са романтични…

6. Самотните мъже може да миришат различно.

Има няколко начина да разберете дали мъжът, когото гледате в момента, е във връзка. Някои методи са малко тривиални и скучни. Например, можете да проверите безименния му пръст или статуса в акаунта му в социалните медии. Но ние сме влюбени в креативността и ви предлагаме просто да го подушите. Не се притеснявайте, това предложение се основава на проучване, което потвърждава, че необвързаните мъже имат по-силна миризма. Нашият стар приятел, тестостеронът, е виновникът тук. Някои други експерти обаче споменават и лошото здраве и хигиена като причини.

7. Жените сънуват повече кошмари от мъжете.

Всъщност сънищата на жените могат да се разделят на 3 основни групи: преследване или заплаха за живота им, загуба на любим човек или объркани сънища. Събуждането посред нощ с разтуптяно сърце не звучи като идеално изживяване, поради което може да искате да опитате страхотен хак, за да се справите с това. Опитайте се да създадете по-добър край на съня си, след като се събудите. Този метод беше включен в програма за лечение, разработена от специалист по сънища, и показа обещаващи резултати.

8. Мъжете са по-малко склонни да посещават лекар.

Е, това не е твърде голяма тайна. Но какво ако ви кажем, че мъжете предпочитат да се заемат с домакински задължения, като почистване на банята, пазаруване с половинката си или дори косене на тревата, отколкото да отидат на лекар? Да, това е интересно. Нека да разберем защо е така. На почти 40% от мъжете са казвали като деца, че мъжете не се оплакват от здравето си. О, тези стереотипи! Освен това някои мъже се чувстват смутени и неудобно и не искат да бъдат съдени от друг човек, дори и да е професионалист.

Бонус: Някога някои експерти вярвали, че телата на жените не са предназначени за пътуване с влак.

Пътници във влаковете трябвало да седят на дървени пейки, които били изложени на силни вибрации. През 1870 г. един експерт пише: „Ако една жена тръгне на пътуване с влак в деня преди менструацията й да се появи, тя ще бъде много склонна да пропусне една менструация, а може би и повече. Като косвена последица, тя вероятно ще страда от някаква форма на флексия на матката или дислокация.“

Показалецът ви по-къс ли е от безименния? Какви други разлики забелязахте?

No Comments Yet

Comments are closed