15 факта, които ще ви изумят

Какво написа Burger King в края на It? Как живее единствената кафява панда в света? На кого приличаме, когато сме леко пияни? Защо гарваните обичат да хващат други животни за опашката? Има толкова много интересни въпроси! Страхотно е, че имаме отговорите на всички тях!

Събрахме за вас 16 факта, които най-вероятно ще искате да споделите с приятелите си.

1. В света има само една кафява панда.

© imgur

Но историята на тази панда е малко тъжна. Името му е Qizai, което може да се преведе като „седмият син“. Учените го откриха изоставен на 2-месечна възраст в Централен Китай. Родителите му вероятно не го разпознаха като свое дете поради необичайния му цвят. Но благодарение на цвета си, той стана известен и вече има собствена охрана, парк и храна от специални видове бамбук.

2. В края на It (2017) Burger King остави забавно послание.

© Line Cinema / “IT”

В края на филма, веднага след кредитите, има ред „Изводът е: никога не се доверявайте на клоун“. Това беше умен ход срещу McDonald’s.

3. Има причина Уинстън Чърчил да изглежда ядосан за банкнота от 5 лири.

© World Banknotes & Coins

Това е така, защото фотографът взе пура от Чърчил, преди да направи снимката.

4. Nike искаше да нарече една от колекциите си обувки ацтеки, но разбраха, че Adidas вече е направил това.


© wikimedia

Тогава Nike реши да нарече колекцията Cortéz – името на испанеца, победил и ограбил ацтеките.

5. Враните обичат да щипят други животни за опашката.

© Tu sais pas quoi / @Twitter

Смята се, че по този начин те отвличат вниманието на животните от храната им, за да могат да я откраднат. Но някои учени вярват, че го правят само защото им харесва.

6. Има червени банани.

© imgur

Този вид банани растат в Южна и Западна Африка и на Канарските острови. Учените смятат, че тези плодове ще имат голямо бъдеще, защото имат страхотен и кремообразен вкус. Освен това те съдържат повече витамин С, калций, фибри и бета-каротин в сравнение с обикновените банани.

7. Мона Лиза в миналото изглеждаше различно.

© wikipedia, © wikipedia

Тъй като картината се намираше в музея под естествена слънчева светлина, цветът й избледня. Има копие на картината, направено едновременно с оригинала от един от учениците на Леонардо да Винчи. Съхраняван е в специален свод и цветовете са непокътнати.

8. Изследванията показват, че има само 4 вида пияници.

© pixabay, © wikia

1. Хемингуей – личността и поведението им почти не се променят, без значение колко пият.
2. Мери Попинс – алкохолът ги прави приятни и щастливи. Това ги отпуска и те стават по-отворени.
3. The Nutty професор – това са хора, които обикновено са интроверти, но когато пият, това разкрива най-ярките черти на техните личности.
4. Мистър Хайд – те се превръщат в злия си двойник и показват най-лошите си черти: грубост, враждебност и безотговорност.

9. Всяка година в Непал има 5-дневен фестивал на огъня, където хората благодарят на кучетата за тяхната лоялност и приятелство.

© imgur

По време на това събитие се използват няколко дни за почитане на кучета. Хората, които празнуват този ден, поставят цветя на кучетата си, рисуват ги и им дават най-вкусните лакомства за кучета.
Освен деня на кучетата, в останалите дни вярващите почитат крави, гарвани, волове и дори себе си.

10. Лявата част на лицето се счита за по-привлекателна от дясната.

© wikimedia

Много художници нарисуваха хора от лявата си страна, защото хората изглеждат по-изразителни по този начин. Също така, изследванията показват, че изразяваме повече емоции, използвайки лявата страна на лицето си.

11. Пабло Пикасо носеше навсякъде револвер. Беше зареден с халосни патрони и той стреляше по всички, които питаха какво означават картините му.


© imgur

12. Археолозите откриха древен мем в Турция.

© aktuelarkeoloji

През 2013 г. при полагане на кабел в Антакия е открита 200-годишна мозайка от скелет, лежащ близо до хляб и вино и надписът казваше: „Бъдете щастливи и живейте живота си.“

13. Повечето зловещи звуци, които чуваме във филмите на ужасите, са направени с помощта на инструмент, наречен уотърфон.

14. Колкото и да са гъвкави, змиите имат много кости.

© Famtan / imgur

В зависимост от вида змиите могат да имат 400 или повече кости, но уникалният дизайн на техния скелет им придава познатата форма и невероятната им гъвкавост.

15. Ангиограма, показваща увредена / намалена съдова тъкан в показалеца на йо-йо майстор

© IIIITheNobleOneIIII / imgur

No Comments Yet

Comments are closed