Кои са най-красивите мъже в света според науката

Красотата на човек отдавна е обект на интерес за учените. Докато стандартите за красота варират в различните култури, проучване от 2020 г., проведено от д-р Джулиан Де Силва, пластичен хирург, идентифицира специфични физически качества, които обикновено се смятат за привлекателни при мъжете. Използвайки златното сечение, д-р Де Силва оцени чертите на лицето на звездни личности, за да определи цялостното им естетическо съвършенство. И така кои са мъжете, които въплъщават тези характеристики? Прочетете, за да разберете.

9. Райън Гослинг – 87,48%

Invision/Invision/East News

Райън Гослинг, най-известен с ролята си в The Notebook, е въплъщение на холивудски сърцеразбивач. Той е известен с триъгълната форма на лицето си, дълбоко поставени сини очи и спокойно изражение. Въпреки това, според Златното сечение, носът и брадичката му са най-добрите му черти.

8. Идрис Елба – 88.01%

AA/ABACA/Abaca/East News

Актьорът Идрис Елба има дефинирана квадратна челюст и „очи на ловец“, които му спечелиха титлите „Най-сексапилният мъж на годината“ от Essence през 2013 г. и „Най-сексапилният жив мъж“ на списание People през 2018 г. Брадичката му е най-важната му част, според златното сечение. Носът му обаче отбеляза най-ниската оценка в проучването.

7. Дейвид Бекъм – 88,96%

© davidbeckham / Instagram

Дейвид Бекъм е известен с красивия си външен вид. Той има симетрично лице, силна линия на челюстта и високи скули, всички от които обикновено се възприемат като привлекателни черти. Въз основа на оценката на златното сечение, основата на носа и ширината на устните му са едни от най-добрите му характеристики, получавайки резултат от 99,8%.

6. Хю Джакман – 89,64%

© thehughjackman / Instagram

Хю Джакман, актьор, чийто външен вид изглежда се подобрява с възрастта, получи най-висок резултат за формата на носа си, според оценката на Golden Ratio. Резултатът му обаче беше по-нисък за устните му и разстоянието на очите му.

5. Джордж Клуни — 89,91%

Evan Agostini/Invision/East News

Не може да се отрече, че Джордж Клуни има здрава костна структура и изчистен външен вид, който му придава чар без усилие и го отличава от другите мъже. Въпреки това, според изчисленията, най-малко благоприятната му черта е челото му.

4. Брад Пит – 90,51%

MPP/Starface/STARFACE PHOTO /East News

Очарователната комбинация на Брад Пит от мъжествени, груби черти и по-меки, момчешки черти, заедно с очите му, които се сбръчкват, когато се усмихва, правят ясно защо той е бил включен в много значителни списъци на най-сексапилните мъже в Холивуд. Според оценката на златното сечение той постигна най-висок резултат за разстоянието на очите си, но беше значително по-нисък за формата на носа си.

3. Брадли Купър – 91,08%

Invision/Invision/East News

Брадли Купър си осигурява третото място в списъка на д-р Де Силва. Той постигна висок резултат в оценката на Златното сечение за позицията на очите, устните и брадичката си, но беше значително по-нисък за формата на носа и лицето си.

2. Хенри Кавил — 91,64%

© henrycavill / Instagram

Прекрасният умопомрачителен външен вид на Хенри Кавил привлече вниманието на света и стандартите за Златното съотношение също не можеха да не обърнат внимание. Според оценката той постигна най-висок резултат в устните и челото си и също отбеляза много добър резултат в съвпадащото съотношение на носа и устните и позицията на очите му. Но дори и най-добрите от нас имат своите слаби места, а за Кавил, това е разстоянието на очите му. Но нека бъдем честни, кой гледа разстоянието на нечии очи, когато има такава очарователна усмивка и убийствени устни?

1. Робърт Патинсън – 92,15%

TOLGA AKMEN/AFP/East News

И барабани, моля… Носителят на титлата най-красив мъж в света, според науката, е не кой да е, а Робърт Патинсън! Той постигна резултат в топ 5 за почти всички категории, благодарение на неговите класически оформени черти и линия на челюстта, която може да реже стъкло. Разбира се, устните му не са толкова пухкави, колкото някои биха искали никой да не е перфектен!

Вашата любима мъжка знаменитост попадна ли в списъка?

No Comments Yet

Comments are closed