23 деца-актьори от филми на ужасите, които днес няма да можете да разпознаете

Филмите на ужасите с участието на деца са сред най-страшните, но и най-касовите филми в индустрията. Направихме списък с филми на ужасите с участието на деца и разбрахме как се развива кариерата им. В края на статията ще ви разкрием един много известен актьор, чиято първа поява на голям екран беше във филм на ужасите.

23. Джон Франклин: Children of the Corn, 1984

© 21cf, © jfranklinactor

Ролята на Исак Хронер в екранизацията на роман от Стивън Кинг беше най-успешната в кариерата на Джон Франклин. Доскоро Франклин преподаваше английски, но през 2015 г. напусна и реши да се върне към актьорството.

22. Линдзи Хаун: Village of the Damned, 1995

© theofficialjohncarpenter

Въпреки че Village of the Damned не беше особено успешен, той спокойно може да бъде наречен един от най-зловещите филми за деца-убийци, благодарение на Линдзи Хаун, която изигра водещата на децата Мара Чафи. Днес Линдзи все още се снима във филми и също пише саундтраци.

21. Дейви Чейс: The Ring, 2002 г.

© dreamworkspictures, © depositphotos

Дейви Чейс (Самара Морган от „Пръстенът“) продължи актьорската си кариера след известния филм на ужасите. На всичкото отгоре Дейви пее и озвучава анимации. В свободното си време тя обича да язди.

20. Линда Блеър: The Exorcist, 1973

© eastnews, © wikimedia

Линда Блеър получи награда “Златен глобус” за ролята на обсебеното момиче Регън Макнийл. Кариерата й обаче не беше много успешна след това: тя беше номинирана за Златна малинка 6 пъти. През 2006 г. се появи за кратко в Supernatural.

19. Джодел Ферланд: Silent Hill, 2006

© eastnews, © welcometosilenthill

Джодел е известна не само с ролята на Шарън и Алеса в Silent Hill: през 2009 г. тя участва в друг филм на ужасите, Case 39. 2015 г. работи по научно-фантастичния сериал Dark Matter.

18. Емили Браунинг: Ghost Ship, 2002 г.

© eastnews, © eastnews

Ролята на Кейти Харууд в Ghost Ship е една от многото в записа на Емили. Освен това веднъж отказа прослушване за ролята на Бела Суон в „Здрач“. Днес Емили Браунинг прави музика и участва в сериала „Американски богове“.

17. Изабел Фурман: Orphan, 2009

© warnerbros, © depositphotos

Ролята на адското момиче Естер беше една от първите в кариерата на Изабел и я направи знаменитост. През 2012 г. тя се появи в „Игрите на глада“ и след това във филма „Cell“ (2016), базиран на роман на Стивън Кинг.

16. Мико Хюз: Pet Sematary, 1989

© universalpictures, © MikoHughesOfficial

Ролята на Gage Creed, която инициира Мико в киното, не е единствената във филмографията му. Той се появява в сериалите Melrose Place и Beverly Hills, 90210, но така и не прави успешна кариера.

15. Сиси Спейс: Carrie, 1976

© eastnews, © mgm

Сиси Спейс, която изигра Кари в едноименната адаптация на романа на Стивън Кинг, получи Оскар и 3 Златни глобуса по време на кариерата си. През последните години тя рядко се появява пред камерата. Сред последните й творби бяха филмът „Помощта“ и поредицата „Кръвна линия“.

14. Ивана Баяуеро: Pan’s Labyrinth, 2006

© eastnews, © warnerbros

За ролята на Офелия испанската актриса Ивана Бакеро беше избрана измежду 1000 претенденти. Интересното е, че сценарият трябваше да бъде пренаписан за нея, тъй като първоначалният герой трябваше да е с 3 години по-млад. В момента Ивана участва в телевизионния сериал „Хрониките на Шанара“.

13. Кирстен Дънст: Interview With the Vampire, 1994

© eastnews, © warnerbros

Ролята на Клавдия в Интервю с вампир беше отправна точка за успешната кариера на Кирстен Дънст. Тя е номинирана за Оскар и Златен глобус и има над 80 участия в киното. Освен снимане, Кирстен се занимава активно с благотворителност.

12. Анна Софиа Роб: The Reaping, 2007

© eastnews, © warnerbros

Ролята на Лорен Макконел не беше първият успех за Анна Софиа Роб, която също участва в Charlie and Chocolate Factory. Днес тя продължава да се снима във филми, а също така учи в Нюйоркския университет.

11. Сиймус Дейви-Фитспатрик: The Omen, 2006

© eastnews, © foxmovies

Младият актьор, изиграл Деймиън в продължението на класическия The Omen от 1976 г., не беше наясно, че той изобразява сина на дявола. Днес Шеймъс преследва актьорска кариера, но работи главно в телевизионни сериали.

10. Коди Доркин: Village of the Damned, 1995

© theofficialjohncarpenter, © CodyDorkin

Друг млад герой от Village of the Damned (той играе Робърт), който не е станал актьор. Но животът му все още е пряко свързан с киното: Коди Доркин е собственик на киностудио и търси млади таланти.

9. Луиз и Лиза Бърнс: The Shining, 1980

© Shining_twins, © warnerbros

Лиза и Луиз, които играеха близнаците Грейди на 10-годишна възраст, никога повече не се снимаха във филми. Освен това те вярват, че ролята им е оказала отрицателно въздействие, тъй като няколко училища са отказали молбите им заради снимките. Това обаче не попречи на Лиза да стане адвокат и Луиз, учен.

8. Дакота Фанинг: Hide and Seek, 2005

© eastnews, © hideandseekthemovie

Ролята на Емили в „Криеница“ по никакъв начин не е на върха на кариерата на Дакота Фанинг. Днес актрисата е само на 23, но списъкът с нейните филми и награди е доста впечатляващ. Освен актьорско майсторство, Дакота работи като модел и представя колекции на известни модни дизайнери.

7. Роджър Принс: The Orphanage, 2007

© rogerprincep19, © theorphanagemovie

Роджър изигра Симон в испанския филм „Сиропиталището“, който получи 7 награди „Гоя“. Сега той се занимава с актьорска кариера.

6. Саоирсе Ронан: Lovely Bones, 2009

© paramount, © eastnews

В „Прекрасни кости“ Саоирсе изигра ролята на Сузи, момиче, убито от маниак. Кариерата й върви доста добре: освен многобройни номинации за тази роля и други, актрисата получи няколко награди BAFTA и Златен глобус.

5. Кристина Ричи: The Addams Family, 1991

© eastnews, © paramount

Играейки мрачната Уенсди Адамс, Кристина Ричи стана една от най-популярните тийн актриси в началото на 90-те. Въпреки факта, че тя няма образование по актьорско майсторство, снимачната й кариера върви много успешно и през 2015 г. тя получи основната роля от поредицата Z: Началото на всичко.

4. Клои Грейс Мориц: The Amityville Horror, 2005

© eastnews, © miramax

Първият й успех в актьорството идва при Клои след ролята на Челси в The Amityville Horror, която се превръща в отправна точка за кариерата ѝ. Сред нейните творби е ролята на Кари Уайт в римейка на филма от 1976 г. Кари, както и множество телевизионни сериали.

3. Алекс Винсент: Child’s Play, 1988

© alexvincentofficial, © mgm

Ролята на Анди Баркли във филма за смъртоносната кукла Чъки е най-забележителната в кино кариерата на Алекс Винсент. Освен филма от 1988 г., той се появява и в продължения, излезли през 1990 и 2013 г.

2. Хунио Валверде: The Devil’s Backbone, 2001

© eastnews, © elespinazodeldiablo

В The Devil’s Backbone Хунио Валверде изигра призрака на Санти, момче, което почина няколко години преди събитията от филма. Той все още играе: има записи по телевизията, игрални филми и късометражни филми в неговия запис.

1. Джони Деп: Кошмар на улица Елм, 1984

© eastnews, © nightmareonelmstreetfilms

Кариерата на Джони Деп започва с един от най-популярните филми на ужасите на всички времена „Кошмар на улица Елм“. Във филма от 1984 г. той играе Глен Ланц, един от тийнейджърите, станали жертва на Фреди Крюгер.

No Comments Yet

Comments are closed