15 знаменитости, които открито говориха за спонтанните си аборти, като дадоха на всички жени да разберат, че не са сами

Спонтанните аборти са по-чести, отколкото си мислим. Всъщност сред жените, които знаят, че са бременни, около 10% до 15% завършват със спонтанен аборт. Опечалените майки могат да се обвиняват, мислейки, че тялото им е счупено, когато изобщо не е по тяхна вина. Срамът, който идва с невъзможността да се запази бебето в безопасност до раждането, е стигмата, която тези знаменитости се опитват да променят, споделяйки собствения си опит със спонтанните аборти.

Смятаме, че е важно да споделим тези истории, за да информираме жените, че преживяването на спонтанен аборт не означава, че те не са достатъчно добри.

1. Меган Маркъл

© i-Images/i-images/East News, © James Whatling/Mega Agency/East News

Меган разкри за спонтанен аборт през юли, когато чувства „остър спазъм“, докато смен памперса на сина си Арчи. Тя знае, че докато държи първото си дете, губи второто си. Чрез болката от загубата си тя научава, че в стая от 100 жени 10 до 20 от тях ще са претърпели спонтанен аборт.

2. Криси Тийгън

© chrissyteigen / instagram

Криси написа сърцераздирателно съобщение за сбогуване със сина си Джак и защо се нуждае от снимки, които да бъдат направени на момента. Трябваше да запечата момента завинаги, по същия начин, по който трябваше да си спомни как целува съпруга си в края на пътеката пред олтара. И тя сподели историята, защото знаеше, че има хора, които са изживели това и могат да се свържат с нейната история.

3. Бионсе

© beyonce / instagram, © beyonce / instagram

Бионсе говори за спонтанен аборт, преди да забременее с Блу Айви в документален филм и в интервю с Опра през 2013 г. Причината, поради която тя избра да сподели историята си, беше, че това беше голяма част от живота й и тя знаеше, че има много двойки, които са преминали през същото преживяване. Тя призна, че това е най-трудното нещо, което е преживяла.

4. Селин Дион

© celinedion / instagram, © celinedion / instagram

Селин Дион преживя 6 кръга на IVF и претърпя спонтанен аборт, преди да роди чудотворните си близнаци. Тя каза, че тя и съпругът й не искат да се чувстват така, сякаш играят йо-йо, че са бременни и не бременни. Но те не се предадоха и успяха да осигурят на първия си син брат и сестр.

5. Никол Кидман

© nicolekidman / instagram

От момента, в който Том Круз и Никол Кидман се ожениха, тя искаше да има бебета. Но е загубила бебе, когато е била на 23 и е направила спонтанен аборт в края на брака си с Том Круз. Беше невероятно травмиращо за нея и тя сподели мъката си. Днес тя има 2 осиновени деца и 2 деца с Кийт Ърбан, едно от които е заченато чрез сурогатно майчинство.

6. Пинк

© pink / instagram, © pink / instagram

В текста на песента си „Happy“ Пинк пише не само за несигурността в тялото си, но и за първия си спонтанен аборт, който е преживяла на 17-годишна възраст. Като млада тя чувства, че тялото й я мрази, че тялото й е счупено и тя не смята, че прави това, което трябваше да направи. Оттогава е претърпяла няколко спонтанни аборта и смята, че е важно да поговорите за това, от което се срамувате, кой всъщност сте и болезнените неща.

7. Уитни Хюстън

© The Bodyguard / Warner Bros.

Уитни Хюстън потвърди слуховете, че е направила спонтанен аборт по време на снимките на „Бодигард“. В интервю за Барбара Уолтърс през 1993 г. тя описва, че е много болезнено, емоционално и физически. Тя се върна на снимачната площадка на следващия ден и всичко приключи. Но една година по-късно имаше Боби Кристина, така че се чувстваше благословена.

8. Кристина Пери

© christinaperri / twitter, © christinaperri / twitter

По-рано тази година певицата от „Хиляда години“ обяви, че е направила спонтанен аборт. Тя написа, че се надява да помогне за промяна на историята и стигмата около спонтанен аборт, като сподели собствения си мъчителен опит. Тя добави, че е толкова тъжна, но не се срамува и изпрати съобщение до всички майки, които са били на едно и също място и които един ден ще ги видят и обичат.

9. Гуинет Полтроу

© gwynethpaltrow / instagram, © gwynethpaltrow / instagram

Актрисата разкри, че е имала спонтанен аборт, когато е била бременна с третото си дете. Децата й непрекъснато я молят да има бебе. Но тя имаше наистина лош опит, когато беше бременна с третото си, защото нещата не се получиха и тя едва не умря. Но хубавото е, че тя знае, че вече е най-щастливата майка някога с двете деца, които има.

10. Габриел Юнион

© gabunion / instagram, © gabunion / instagram

Актрисата от Bring It On сподели в мемоарите си опита си с безплодие и спонтанни аборти. Тя пише, че е имала 8 или 9 спонтанни аборта. В продължение на 3 години тя се чувстваше така, сякаш тялото й е било затворник на опити да забременее. Но само преди 2 години приветства красива дъщеря, родена чрез сурогатно майчинство.

11. Кортни Кокс

© Gilbert Flores/Broadimage/EAST NEWS, © courteneycoxofficial / instagram

Подобно на героя си Моника в „Приятели“, Кортни Кокс се сблъска с проблеми с плодовитостта. Тя е имала няколко спонтанни аборта, преди да роди дъщеря си. Каза, че забременява доста лесно, но трудно задържа бебето. Един от нейните спонтанни аборти се е случил точно преди момента, в който Рейчъл е раждала в комедийния сериал, и тя е намерила за много трудно да си върши работата и да разсмива хората.

12. Брук Шийлдс

© brookshields / instagram, © brookshields / instagram

Актрисата разбрала, че ще направи спонтанен аборт точно преди да излезе на сцената за представление с Кермит Жабата и тя написа за преживяването в своите мемоари. Тя размишлява в интервю, че дотогава е смятала, че просто защото е време и иска да има бебе, ще работи по въпроса.

13. Линдзи Лоън

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Актрисата от Mean Girls съобщи новината за спонтанен аборт, докато снима документалния си сериал. Тя каза за това в шоуто, и когато е било показано, не е искала да слезе. Всъщност не можеше да помръдне и се чувстваше болна. Случилото се я обърка психически.

14. Халси

© iamhalsey / instagram

Певицата се разкри пред Rolling Stone за забременяване на турне и по-късно спонтанен аборт. Тя се бореше за това, въпреки че не беше сигурна какво наистина е причинило спонтанния аборт. Това е така, защото смяташе, че причината за това е само заради начина на живот, който живее. Беше преуморена, анемична и страдаше от припадъци. Тялото й просто се разпадна.

15. Марая Кери

© mariahcarey / instagram, © mariahcarey / instagram

Първата бременност на Марая Кери с Ник Кенън завършва със спонтанен аборт. Те бяха готови да съобщят новината на приятели и семейство, но разбраха, че тя вече не е бременна. Това ги разтърси и двамата и ги отведе на място, което беше наистина тъмно и трудно. По това време тя не можеше да говори с никого за това.

Какво можем да вземем от техните истории

© chrissyteigen / instagram

От тези истории можем да разберем, че спонтанен аборт може да се случи на всяка жена и това да не бъде по нейна вина. Успокоение за страдащите родители може да бъде и фактът, че подобни усложнения доста често се дължат на неправилно развитие на бебето, което се случва често по случайност, а не по наследство. Спонтанните аборти са наистина тъжни и травмиращи, но могат да се случат на всеки и трябва да вярвате, че следваща бременност ще ви донесе едно прекрасно създание на бял свят.

No Comments Yet

Comments are closed