14 актьори, чиято реална височина е напълно различна от това, как са изобразени във филмите

Обикновено режисьорите правят всичко възможно, за да накарат актьорите да изглеждат като героите, които изобразяват. Някои актьори трябва да боядисват косите си, други трябва да работят върху акцента си или да тренират във фитнеса с месеци. И понякога се оказва, че трябва да играят герой, който е много по-нисък или по-висок от тях. И ако това е така, създателите на филми трябва да използват различни трикове, за да постигнат необходимия ефект.

Кристен Стюарт

IMPRINT ENTERTAINMENT / MAVERICK FILMS / SUMMIT ENTERTAINMENT / East News

Бела Суон и Едуард Кълън от филмовата поредица „Здрач“ се превърнаха в емблематична двойка. Изглеждат толкова добре заедно: той е висок, а тя е малко по-ниска. Но в действителност разликата във височината между двамата актьори е много по-голяма. Кристен е висока 165см, докато Робърт е 185см висок.

Джилиан Андерсън

20thCentFox / Courtesy Everett Collection / East News, PictureGroup / Sipa USA / East News

Височината на Дейвид Духовни е 183см. Така че не е чудно, че неговата екранна партньорка трябваше да изглежда по-висока, отколкото е в действителност (160см). Според Андерсън, когато героите им влязат в стая и покажат значките си, тя трябваше да стъпи на нещо, така че тя и Дейвид да са на едно ниво и между другото, тя веднъж се обърна към камерата, забрави, че стои на кутия и падна от нея.

Джош Хътчерсън

© The Hunger Games: Catching Fire / Lionsgate and co-producers, Gilbert Flores / Broadimage / EAST NEWS

Изглежда, че отговорните за създаването на Игрите на глада са успели да прикрият разликата във височината между двамата главни актьори, защото Джош Хътчерсън е много по-нисък от колежката си Дженифър Лорънс. Той е 165см, а тя е 175см. Джош, обаче, напълно приема това да бъде нисичък и дори се шегува с това.

Даниел Радклиф

© Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 / Warner Bros. and co-producers, AFP / East News

Това е още един пример за това как създателите на филми са успели да намалят разликата във височината между актьорите до минимум. В реалния живот Даниел Радклиф е много по-нисък от Ема Уотсън и Рупърт Гринт. Но според Радклиф височината му не му е попречила да изгради успешна кариера. Например Том Круз или Дъстин Хофман също са ниски, но са страхотни актьори и имат изключителни кариери.

Роби Колтрейн

© Harry Potter and the Chamber of Secrets / Warner Bros. Pictures and co-producers

В книгите Хагрид е два пъти по-висок от обикновения човек. Но въпреки че актьорът, който изигра този герой, беше доста висок (185см), той не беше достатъчно висок. Веднъж режисьорът на първите 2 филма за Хари Потър дори се оплака, че иска Хагрид да бъде по-голям, но те нямаха ресурси или пари, за да създадат CGI версия на Хагрид. Затова използваха играч на ръгби в гигантски костюм на Хагрид, който работеше в широките кадри.

Робърт Дауни Джуниър

© Iron Man / Marvel Studios

Във филма „Железният човек“ Тони Старк е по-висок от асистентката си, но в реалния живот Робърт Дауни Джуниър е висок 172см, а Гуинет Полтроу е 175см. Освен това тя винаги носи високи токчета във филма.

Mayer / face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Така че създателите на филма трябваше да положат известни усилия, за да направят Робърт да изглежда по-висок от колежката си. В крайна сметка Робърт трябваше да носи обувки с ток. Между другото, казват, че актьорът е трябвало да използва този трик и докато е снимал „Шерлок Хоумс“ на Гай Ричи.

Ингрид Бергман

© Casablanca / Warner Bros. and co-producers

Ако гледате филма Казабланка внимателно, може да забележите, че разликата във височината между актьорите Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман се променя по време на филма. Създателите на филма направиха всичко възможно да скрият факта, че Ингрид е по-висока от колегата си. И така, за да създаде илюзията, че е обратното, режисьорът накара Богарт да стои на кутии или да седне на възглавници, а в някои сцени той накара Бергман да се прегърби.

Вин Дизел

© Fast & Furious 7 / Universal Pictures and co-producers

Според таблоидите има вражда между Вин Дизел и Дуейн Джонсън. И в резултат на това те отказват да се появят заедно на снимачната площадка. Но техните взаимни сцени в шестия и седмия филм от франчайза „Бързи и яростни“ трябваше да бъдат заснети по някакъв начин. И това е, което създателите на филми измислиха: те решиха да заснемат актьорите поотделно и по-късно да ги комбинират заедно в постпродукцията. Поне така се опитват да обяснят сцените, в които двамата актьори изглеждат наистина странно заедно. Дизел, например, се извисява над Джонсън на екрана. Носят се слухове, че са се опитали да направят Вин да изглежда по-висок, отколкото е в действителност. Възможно е същите трикове да са използвани, когато Дизел играе срещу Джон Сина, защото Вин изглежда твърде висок до Джон. За ваша информация: Дизел е 180см, Дуейн Джонсън е 196см, а Джон Сина е 185см.

Майкъл Кларк Дънкан

© The Green Mile / Warner Bros. and co-producers

Във филма „Зелената миля“ Майкъл Кларк Дънкан изглеждаше като гигант в сравнение с другите актьори. В действителност той беше само 4-5см по-висок от Дейвид Морз. Също така не можем да кажем, че Дънкан е бил много по-висок от Том Ханкс. Дънкан беше 196см, Ханкс е 183см, а Морз е 192см. За да създадат илюзия, че Дънкан е много висок, режисьорите са използвали различни трикове. Например, леглото на Кофи е направено по-късо, за да може актьорът да изглежда като гигант върху него. Същият трик беше използван и при други мебели.

Скарлет Йохансон

© Captain America: The Winter Soldier / Marvel Studios and co-producers, Gilbert Flores / Broadimage / East News

Много герои на Marvel трябваше да преминат през физически трансформации в цялата история. Капитан Америка, например, беше показан нисък и слаб, преди да се превърне в супергерой, и това беше направено с помощта на компютърна графика. А колежката на Крис Еванс Скарлет Йохансон трябваше да стане по-висока, за да изглежда добре, когато играе срещу него. Тя е 160см висока, докато Евънс е 183см.

Том Харди

© The Dark Knight Rises / Warner Bros. and co-producers, Jon Furniss / Invision / AP / East News

За да изобрази злодея Бейн във филма Черният рицар: Възраждането, Том Харди трябваше да работи усилено във фитнеса и да се научи да използва специална гласова кутия, която е проектирана да го кара да звучи по-зловещо. Освен това той беше направен по-висок, за да изглежда по-добре до Крисчън Бейл. Харди трябваше да носи високи обувки с платформи, високи около 8см.

Invision / Invision / East News

За ваша информация: Харди е 175см, а Бейл е 183см.

Майли Сайръс

© The Last Song / Touchstone Pictures and co-producers, VALERIE MACON / AFP / East News

Във филма „Последната песен“ Майли Сайръс е по-ниска от колегата си Лиам Хемсуърт, но все пак разликата не е толкова голяма, колкото е в реалния живот. В реалност разликата е почти 30см, защото Майли е 165см, а Лиъм е 193см.

Аманда Сейфрид

© In Time / New Regency Productions and co-producers

Друго звездно дуо с голяма разлика във височината е Аманда Сейфрид (160см) и Джъстин Тимбърлейк (179см). Докато снимаше филма In Time, актрисата трябваше да носи високи токчета, дори по време на сцени с битка и преследване. В в интервю тя разкри, че всъщност е носила каскадьорски токчета, които са по-къси от обикновените дизайнерски токчета. Все пак за нея беше наистина предизвикателство да тича с тях.

Рийз Уидърспун

face to face / Reporter / East News, BEHAR ANTHONY / SIPA / East News

Когато таблоидите пишат за ниски знаменитости, те обикновено споменават Рийз Уидърспуун, която е 156см. Във филма Water for Elephants тя участва с Робърт Патинсън. И режисьорите са свършили чудесна работа, защото голямата разлика във височината между актьорите е почти незабележим (Патинсън е висок 185см).

No Comments Yet

Comments are closed