Избелете зъбите си с… куркума

Има много продукти на пазара за избелване на зъбите, но по-голямата част са доста агресивни, дори вредни за чувствителни зъби. На рафта с подправки обаче е пълно с продукти, които имат добро действие върху кожата и косата, същото се отнася и за зъбите. Съкровището, което по безвреден начин може да ви дари с искряща усмивка, е именно куркумата. Тя има невероятни здравословни и разкрасяващи ползи, но сега се оказва, че може да се погрижи и за усмивката ни.

Освен тази подправка, са ви нужни кокосово масло, една малка купичка, четка за зъби и обичайната ви паста за зъби.

Смесете 1 с.л. кокосово масло с 1 ч.л. куркума в купичката. Използвайте четката за зъби, за да разбъркате съставките и да се получи паста. Измийте зъбите с нея както обикновено, но преди да изплюете, задръжте няколко минути. Първоначално устата ви ще „светне“ в оранжево, но това е само временно. Използвайте нормалната си паста и измийте зъбите отново с нея.

Както содата, така и куркумата имат лека абразивна текстура и това спомага за премахването на плаката и петната, причинени от кафе, вино, цигари. В същото време действа антибактериално и противовъзпалително, което влияе добре на оралното здраве.

Пастата е упорита за отмиване, но с малко повече четкане, няма да има проблем. Важното е, че накрая ще се сдобиете с блестяща усмивка.

А ако не понасяте аромата на куркумата, пробвайте друга алтернатива на избелващите препарати.
Избелване с бананова кора

Голям хит стана и избелването на зъбите с бананова кора.

Натрийте банановата кора с меката, месеста част, върху зъбите. Известно време след това опитайте да не допирате венците и устните към зъбите – за около 10 минути. Не е трудно. После вземете суха четка за зъби и търкайте остатъците от банановата кора. Накрая измийте зъбите нормално с паста и изплакнете с вода. Тази процедура се прави всеки ден в продължение на две седмици, а след това ще се радвате на по-бели зъби и искряща усмивка.

No Comments Yet

Comments are closed