6 неща, които могат да ви помогнат да останете енергични през целия ден, без да пиете литри кафе

Пиенето на много кафе, енергийни напитки или купуването на добавки, за получаване на повече енергия, не винаги работи, когато искате да сте по-бодри през целия ден. Най-добре е да останете енергични по най-естественият начин, по който можете. Има много здравословни начини да се стимулирате, когато се чувствате уморени — дори и най-малките промени в ежедневието ви могат да направят най-голямата разлика в живота ви.

Предлагаме ви няколко здравословни съвета, за да поддържате енергийните си нива високи през целия ден.

1. Направете кратка дрямка

© pexels.com

За някои хора кратката дрямка е полезна за подобряване на бдителността и производителността. Бързата 20-30-минутна дрямка следобед може да ви помогне да се презаредите и ако наистина искате да сте точни и да настроите таймера си правилно, 26-минутната дрямка е идеална, за да извлечете най-добрите ползи.
Колкото и изкушаващо да е, не прекалявайте с дрямката, защото това може да намали количеството сън през нощта, което води до по-малко енергия през целия ден.

2. Поставете лимит на кофеина

© pexels.com, © Savvatexture/depositphotos.com

Въпреки че е известно, че кофеинът ви дава повече енергия, важно е да ограничите количеството, което приемате през деня, защото може да се почувствате по-малко енергични, след като изчезне. Може да имате чувството, че разчитате на него, за да останете активни, а никога не е добра идея да разчитате на нещо.
Освен това, това може да засили стреса ви и да ви накара да се чувствате тревожни. Оптималното количество кофеин, което трябва да приемате е до 400 милиграма.

3. Вдишайте най-важното

© pexels.com, © pexels.com, © depositphotos.com

Има прекрасно лечение, наречено ароматерапия, което „използва естествени растителни екстракти за насърчаване на здравето и благополучието“. То използва ароматите на масла, за подобряване на вашите 3 важни най-добри приятели: тяло, ум и дух. Вярвате или не, умовете ни вдишват миризми по впечатляващ начин. Вдишването на етерично лимоново масло може да ни помогне да се борим с изтощението и депресията, докато маслото от мента подобрява концентрацията и бдителността.
Как да използваме масла:
Смесете 2 капки етерично лимоново масло в шампоана или балсама си, преди да се къпете. Смесете 2 капки етерично масло от мента в бутилка със спрей, пълна с вода, след което го напръскайте по цялата си обувки или чанта за фитнес преди тренировка. Третото етерично масло е от евкалипт и можете да го използвате както сметнете за най-полезно за вас.

4. Упражнение, за предпочитане навън

© pexels.com, © pexels.com

Упражненията навън, а не вътре, подобряват енергията, намаляват нивата на стрес и повишават бдителността. Освен това имат общо добро въздействие върху емоциите ви, като повишават ентусиазма и намаляват гнева. В допълнение към тези предимства, можете също да си набавите малко витамин D от слънцето през летните месеци, което повишава ендорфините, които повишават настроението.
Въпреки че има много ползи от упражненията навън, не приемайте, че тичането на бягаща пътека е лошо — то всъщност ви помага да сте в контрол и ви мотивира, като по този начин ви кара да се чувствате по-щастливи и по-добре.

5. Яжте повече протеини

© shutterstock.com, © pexels.com

Яденето на протеин зарежда вашите енергийни нива и играе важна роля в пренасянето на кислород през тялото ви. Най-добре е да избягвате сладко и въглехидрати, когато искате нещо за ядене, защото, въпреки че те могат да ви заситят в този момент, може да се почувствате по-гладни след това.
Вместо това опитайте да похапвате храни, които съдържат протеини и мазнини, като зеленчуци и дип, кисело мляко с плодове или фъстъчено масло и бисквити, за да повишите енергийните си нива.

6. Останете хидратирани

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Пийте 8 чаши вода всеки ден, за да останете енергични, защото умът ви е силно повлиян от състоянието ви на хидратация. Дори минималната дехидратация може да намали части от мозъчната ви функция. Може да влоши настроението, паметта и концентрацията ви и да увеличи главоболието и умората.

No Comments Yet

Comments are closed