Как Лили Колинс отказа просто да бъде дъщеря на богати родители и реши да си направи име и кариера

Хубаво или лошо е да си дете на богати и известни родители? Въпросът е повече от риторичен, тъй като има толкова мнения, колкото и различни хора. Мнозина говорят за страхотните възможности, достъпни за децата на знаменитостите: те имат връзки, пари и голямо име на тяхно разположение. Понякога обаче това само пречи на амбициозните деца на знаменитостите в стремежа им към реализация. Ярък пример за това е дъщерята на музиканта Фил Колинс, Лили.

Дъщеря на известен музикант

© Emily in Paris / Jax Media and co-producers, © lilyjcollins / Instagram

Фактът, че баща й е икона в света на музиката, не беше изначално ясен за Лили. Тя е родена в семейството на фронтмена на Genesis Фил Колинс и втората му съпруга Джил Тавелман. Нейното детство не се различаваше от това на повечето от нейните връстници до едно съдбовно пътуване до Дисниленд. Лили вървеше с баща си към следващата атракция, когато непознат се приближи до него и го помоли за обща снимка. Това обърка момичето. Тя не разбираше защо някой би искал това. Оттогава обаче дъщерята на музиканта започна да изпада в подобни ситуации все по-често и в крайна сметка го прие като факт: баща й е звезда. От малка вижда и двете страни на живота на една знаменитост. Баща й почти никога не си беше вкъщи, тъй като постоянно обикаляше и момичето опита всичко, за да привлече вниманието му.

© Tsuni / USA / Alamy Stock Photo, © ZUMA Press, Inc. / Alamy Stock Photo

Лили често придружаваше известния си баща на червения килим, но й липсваше да получава внимание от него в реалния живот. Както си спомня бившата съпруга на музиканта, дъщеря им копнееше поне да говори с баща си по телефона, но вместо това той само й изпращаше факс, очевидно опитвайки се да спаси гласа си преди следващото изпълнение. Израствайки тя все повече искаше да излезе от сянката на известния си баща и много рано разбра, че иска да бъде актриса.

Излезе от сянката на баща си

© lilyjcollins / Instagram

Лили не искаше името на баща й да се превърне в VIP пропуск за нея във филмовата индустрия, така че ходеше на прослушвания с всички останали и изчака времето си. В един момент дори си мислеше да промени името си, така че хората да не я виждат като дете на Фил Колинс. Но никога не го направи. „Невероятно горда съм от това, което представлява моето фамилно име, за това, което баща ми е направил и съм невероятно горда дъщеря, но вървя по свой собствен път, мое собствено пътуване. Не исках да сменям фамилията си“, сподели актрисата в интервю. Въпреки това нямаше как да избяга: в началото Лили продължаваше да бъде представяна на събития като дъщеря на фронтмена на Genesis. Но това само засили решимостта й да постигне собствения си успех.

© The Blind Side / Alcon Entertainment and co-producers, East News

Колинс най-накрая получи видна роля през 2009 г. във филма The Blind Side. Тя най-накрая получи своя шанс да покаже на света уменията си. При изненадващ късмет една от ко-звездите на младата актриса в нейния филмов дебют се оказа самата Сандра Бълок. Критиците харесаха филма. Това се превърна в най-касовата спортна драма за всички времена. А за Лили, наред с други неща, това означаваше началото на нейната кариера.

Създала име за себе си

© Mirror Mirror / Relativity Media and co-producers, © Love, Rosie / Canyon Creek Films and co-producers, © To the Bone / AMBI Group and co-producers

Следващите години бяха плодотворни за актрисата. Предлагаха й роли в драми и комедии, приказки и трилъри. Всяка година тя добавяше няколко проекта към филмографията си и името й все по-често се появяваше в пресата без префикса „дъщеря на Фил Колинс“. В допълнение, критиците видяха професионалното израстване на звездата, което беше изцяло нейна заслуга. Ако през 2014 г., след излизането на Love, Rosie, списанията я описаха като „съвършено очарователна“, до 2017 г. Лили беше призната за сериозна актриса, способна поемайки наистина сложни и дълбоки герои.

© lilyjcollins / Instagram, © Emily in Paris / Jax Media and co-producers

Истински пробив за Колинс беше сериалът на Netflix Емили в Париж, който направи Лили една от най-популярните актриси на нашето време. Но въпреки огромния успех, тя казва, че почти никога не го обсъжда с баща си: „Той очевидно казва, че се гордее, но ние всъщност не говорим за тази страна на нещата. Споделям работата си, но мисля, че съм била свидетел, научила съм и съм израснала от това, което видях като дете, и продължавам да виждам все още и някак си го държим отделно.“ Известният баща и вече също толкова известна дъщеря се справят със славата си по различни начини. Актрисата казва, че за разлика от Фил, тя все още се бори със славата си. За нея това е просто страничен ефект от работата, която обича с цялата си душа.

© lilyjcollins / Instagram, © lilyjcollins / Instagram

Има обаче едно нещо, което определено отличава дъщерята от баща й: приоритетите. За разлика от Фил, който прекарваше толкова малко време със семейството си и работеше толкова много, Лили смята, че балансът е важен. Наскоро тя се омъжи за режисьора Чарли Макдауъл и знае точно какво иска от живота: „Да бъда майка. Когато това се случи. Да имам семейство. И просто да мога да продължа да бъда част от създаването на истории пред и зад камерата.“

No Comments Yet

Comments are closed