Защо съпругата ми ми е по-важна от децата ми

Писателят и баща на няколко деца, Майк Бери, обяснява в своя блог защо съпругата му има значение за него повече от децата му и защо тази идея трябва да бъде възприета от всяко семейство. Статията в блога стана много популярна и разделяща: някои хора критикуваха автора, докато други бяха вдъхновени от нея, тъй като тя наистина промени начина им на мислене.

Майк и съпругата му Кристин отглеждат 8 осиновени деца. Те са щастливо женени от 17 години и се занимават активно със социална работа, за да помогнат на други семейства да се справят с проблемите и да изградят хармонични отношения.

Решихме да споделим с вас интересната статия на Майк.

Обикновено е 8:30, когато дам на двете си дъщери тийнейджърки първото предупреждение, че е време. И в 21 часа им казвам: „Трябва да отидете в стаята си.“ Правя това почти всяка вечер. И всеки път се карат: „Защо трябва да си лягаме в 9? Вече не сме деца! ”
„Не е нужно да си лягате сега, просто ви моля да напуснете хола. Ние с мама не се виждахме през целия ден, защото бяхме концентрирани върху работата си. Имаме нужда от време, за да бъдем заедно “.
Момичетата въртят очи.

© confessionsofanadoptiveparent

Честно казано, спазваме това правило откакто се помня. Ние сме родители от 15 години и децата никога не ни отнемаха цялото време. Със съпругата ми прекарваме много време с децата си, но никога 24/7. Обичаме децата си и разбира се, те играят огромна роля в живота ни. Винаги могат да разчитат на нас и да получат нашата помощ и подкрепа.
Но освен децата, има и „нас“. Нашата връзка. Кристин и аз винаги трябва да сме сигурни, че бракът ни е здрав. Има няколко причини, поради които е важно и ето 4 от тях.

1. Здравият брак е крайъгълният камък на дома.

© confessionsofanadoptiveparent

Децата не са крайъгълният камък на вашето семейство. Те са огромна част от него, но не са тези, които държат тази хаотична структура, която наричаме семейство. Най-важната част от семейството сте вие ​​и вашата съпруга, вашият съпруг – вашият партньор. Вие сте тези, които носят цялата отговорност. И децата избират своите пътища въз основа на вашия пример.

2. Преди тях бяхме ние.

© LukasPiatekPhotography/facebook

Преди да съществуват, бяхме двамата. Влюбихме се, получавахме уроци заедно, цяла нощ разговаряхме по телефона (и той беше вързан за стената с шнур) и след това решихме да бъдем заедно завинаги. Бяхме в началото на пътеката. И започнахме цялото това семейно нещо. Тогава имахме нашите прекрасни деца. Разбира се, ние сме щастливи да ги имаме. Но нашият брак е свещен. И ние трябва да направим всичко, за да го защитим.

3. След тях ще бъдем ние.

© dearphotograph/facebook

Нищо не трае вечно. Ще дойде момент, когато децата ще пораснат и ще напуснат гнездото. Не знам за вас, но в къщата ми няма място за 30-годишно дете. И така, когато напуснат къщата ни, имат собствени семейства и отглеждат собствени деца, бих искал връзката ми с жена ми да остане толкова силна и интимна, колкото беше в самото начало. И за да имаме такова бъдеще, трябва да работим върху връзката точно сега. Връзката ни трябва да бъде приоритет. Разбира се, не е толкова лесно, колкото изглежда.

4. Трябва да дадем бъдещ пример.

© kayleo/imgur

Както вече споменах, децата ни виждат и се учат от нас. Те правят това, което правим ние, и следят всяка наша стъпка. Често казвам: „Ние отглеждаме възрастни, а не деца.“ Отново не знам за вас, но искам децата ми да растат с нормално отношение към срещите, любовта и семейството. И искам нашият брак да бъде пример за тях. И така, жена ми идва пред децата ми. Те са наистина близки, но все пак следват жена ми.

В края на деня всички сме склонни да бъдем уморени и напрегнати. И да, децата ви се нуждаят от вас, те са наистина важни. Нито вашето хоби, нито вашите приятели, нито вашата работа. И трябва да се грижите за тях. Но първо се погрижете за връзката си. Когато децата видят, че родителите им се обичат, те са сигурни, че родителите ги обичат. Но най-важното е, че те ще имат доверие в себе си и в света около тях.

Имаме луди графици. Винаги ни липсва свободно време. Прекарваме целия ден с децата си. И затова ги моля да ходят в стаите си в 21 часа всяка вечер. Ето защо със съпругата ми имаме среща два пъти месечно и излизаме. Защото има значение.

Ето защо съпругата ми идва пред децата ми.

No Comments Yet

Comments are closed