Десет невероятни и мистериозни места по света, недокоснати от човечеството

Малко хора осъзнават, че има места на Земята, където хората все още не са стъпвали и които, най-вероятно, все още са изцяло на разположение на дивите животни. Много от тях са толкова отдалечени и недостъпни, че ще ни отнеме огромно време, усилия и умения, за да ги достигнем. И все пак тези, за които знаем – са виждани само от въздуха – често са зашеметяващи в своята красота. Може би точно защото тези места все още не са видели човешката намеса, остават толкова завладяващи – места, останали същите от зората на времето, девствени в красотата си.

Ето десет от най-смайващите и интригуващи. Бихте ли искали да отидете там?

Горското езеро, Русия

Точното местоположение на това мистериозно езеро не е известно. Според някои може да се намери в Тюменския регион на Русия. Как се е образувало дълбоко в гората? Никой не знае…

Тепуи, Венецуела

Думата „Тепуи“ означава „дом на боговете“ на езика на коренното население на Гран Сабана, където се намират тези невероятни, зловещи природни структури.

Водопад Хонокохау, Мауи

Това отдалечено място е потопено в зеленина. Самият поглед към него ви дава усещане за изящната красота, величие и мистерия на природния свят. Само си представете какво би било да пътувате там.

Амазонската тропическа гора

Тази невероятна, огромна гора се разпростира в девет различни страни в Южна Америка: Бразилия, Перу, Колумбия, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана, Суринам и Френска Гвиана. Толкова е огромна, че човечеството никога не може да се надява да проучи всичко – или да знае всичко, което се крие там.

Gangkhar Puensum, Бутан

Това е най-високата планина в света, която не е завладяна от човечеството. Намира се на спорна територия между Бутан и Китай и се извисява на 7,570 метра в небето.

Tsingy de Bemaraha, “каменната гора” на Мадагаскар

Тези скални проекции и каньони са се образували за период от милион години, предимно под земята под формата на огромни пещери. През годините мусонните дъждове отмиват метър по метър варовик и дебели слоеве от кредава утайка, създавайки тази система от уникални, мистериозно изглеждащи естествени мостове, шпилове и проломи, които могат да достигнат до 120 метра дълбочина.

Острови Кергелен

Скрити далеч в южната част на обширния Индийски океан, тези острови са изключително далеч от тяхната “родна” страна Франция. Никакви самолети или туристи не отиват там и единственият начин да стигнете до тях е с лодка от остров Реюнион, близо до Мадагаскар. Те може да са част от Атлантида, цялото човечество знае за тези призрачно красиви острови.

Скални острови, Палау

За съвременната човешка цивилизация Скалните острови са отдалечен район на света, за който почти нищо не знаем. Въпреки това, в един момент през последните няколко хиляди години, можем да сме сигурни, че хората са стъпили на тях. Знаем това, защото археолозите са открили доказателства за така наречените „мънички хора“ – извадка на човечеството, която очевидно е имала силно намален растеж – която е живяла там.

Далол, Етиопия

Днес добивът на сол се извършва в близост до вулкана Далол, така че строго погледнато това не е недокосната зона. Но непосредствената зона на вулкана е, разбира се, необитаема. Очарователно учените смятат, че подобният на извънземните пейзаж на вулкана има поразителна прилика с повърхността на Йо, вулканичната луна на планетата Юпитер.

Атол Палмира

Разположен в екваториалната зона на Тихия океан на юг от островите на Хаваите, този девствен остров се предполага, че е дом на мистериозна, магическа сила.

No Comments Yet

Comments are closed