7 причини, поради които все още не сте срещнали сродната си душа

Много хора страдат от самота. Понякога чувстваме, че е невъзможно да намерим човека, с когото можем да имаме нещо повече от няколко срещи. Намерихме 7 причини за това. Анализът им може да ви помогне да изградите хармонични отношения с бъдещия си любим човек и по-важното със себе си.

7. Все още страдате от предишна връзка.

„Гасите огън с огън“, опитвайки се да докажете нещо на някого, показвайки, че все още сте търсен – това няма да ви отведе никъде и ще ви причини повече страдания. Този тип поведение ще ви отдалечи от потенциалните ви партньори, защото никой не обича да бъде средство за предизвикване на ревност у бивш партньор. Не бързайте, успокойте се и се опитайте да разберете какво наистина искате.

6. Имате огромни очаквания.

Някои момичета мечтаят за принц, а някои момчета искат момичето им да бъде перфектно във всяко отношение. И все пак реалният живот с реални хора е различна история. Преди всичко насочете вниманието си към себе си. Как изглеждате? Какво можете да предложите на друг човек? Ще се чувства ли той или тя добре около вас? Добре известно е, че принцовете се женят за принцеси. С други думи, ако имате нужда от човек с определен набор от умения, първо се опитайте да развиете тези умения в себе си.

5. Мечтаете за някой, който вече е зает.

Дори не си губете времето. Разбира се, всичко може да се случи в живота ни и ние няма да съдим никого, но помислете върху това: можете ли да си представите човек, който е способен на изневяра, да бъде вашата „сродна душа“? Дори не се опитвайте да накарате себе си да повярвате, че сте по-добри от съпруга / съпругата му. Дори да заемете тяхното място, ще бъдете измъчвани от собствените си съмнения: изневеряват ли ви сега?

4. Имате проблеми с доверието.

“Всички са еднакви!” “Всички те искат само едно и също нещо!” Това са неща, които често чуваме както за мъжете, така и за жените. Е, със сигурност има малко истина в тези поговорки, особено ако продължавате да се влюбвате в същия тип човек. Не бързайте да се доверявате на всеки случайен познат. Но в същото време не отблъсквайте хората с преувеличено недоверие. Те не са виновни, че бившият ви е наранил. Концентрирайте се върху наблюдението на хората около вас и не пренебрегвайте важни подробности.

3. Страхувате се от сериозна връзка.

Липсата на увереност, че чувствата ви ще издържат на ежедневието, подсъзнателният страх от загуба на личното ви пространство, страхът да не се пристрастите към любимия – всички тези неща изграждат невидима стена около вас, лишавайки ви от възможността да срещнете някой нов. Как можете да промените ситуацията? Няма готово решение, но, както при всички предишни точки, опитайте се първо да работите върху себе си: намерете интересно хоби, излизайте по-често и не задържайте негативните мисли в ума си.

2. Имате отчаяно желание да ви харесват.

Поведението на паун, демонстриращ опашката си, работи добре само в животинския свят. За по-голямата част от хората подобно поведение причинява само подигравки, смях, съжаление и дори раздразнение. Други модели на поведение, които се опитвате, за да се харесате на някого, също не работят. Не носете дантелени рокли и сладки усмивки, ако не се чувствате комфортно. Преди всичко бъдете себе си. Точният човек определено ще оцени това.

1. Прекалено сте бързи.

Много хора вярват в слуховете за „биологичен часовник“ и затова някои хора са готови да видят своя „специален“ във всеки втори човек, буквално тичайки след него. Разбира се, брилянтно е, ако имате сериозни намерения. Не бързайте обаче да споделяте имената, които искате да дадете на децата си на първа среща. Такъв подход може да изплаши дори онези, които са чувствали нещо повече от просто привличане към вас.

No Comments Yet

Comments are closed