7 начина да спрете да обичате някой, който не ви обича

Влюбването в някой, когото не може да имате, може сериозно да повлияе на самочувствието ви. Чувствате се нещастни, недоволни от себе си и дори в депресия. Очевидно трябва да се отървете от тези чувства възможно най-скоро. Ще ви кажем какво да правите, за да преодолеете несподелената си любов и да започнете да живеете нов живот без обекта на вашата страст.

1. Приемете факта, че този човек няма нужда от вас.

© Ealing Studios

Ако един ден си мислите, че любимият ви обича в ответ, но в друг ден те изчезват за седмица, това означава, че определено няма любов там. Опитайте се да погледнете на любовта си от друга гледна точка. Прилича ли на класически романс? Ако можете да признаете, че вашият любим не ви обича, вие сте на прав път. Следващия път, когато искате да се срещнете с този човек или да му се обадите, просто помислете как те обикновено се чувстват към вас. Когато покажете колко ви е грижа за тях, всичко, което те изпитват към вас, е снизхождение. Искате ли да бъдете роб, пълзящ около краката на господаря ви? По-добре е да правите нещо по-приятно.

2. Разсейвайте вниманието си.

© Universal Studios

Далеч от очите, далеч от ума. Това трябва да бъде вашият девиз, ако искате да преодолеете несподелената си любов. Стойте възможно най-далеч от любимия човек. Ако можете, най-добрият вариант за вас би бил да отидете на дълго пътуване, където няма да можете да се свържете с интернет (спрете да проверявате всичките им акаунти в социалните медии!). Ако не можете да избегнете напълно срещата с този човек, опитайте се да държите мислите си далеч от него. Дори ако човекът, когото обичате, е в същата стая като вас, това не означава, че винаги трябва да мислите за него. Обърнете потока от мислите си в друга посока. Мислете за личните си мечти и желания, а не за щастието във вашите взаимоотношения.

3. Намерете човек със същите проблеми.

© Columbia Pictures

Не сте единственият човек, който има проблеми в отношенията. Много хора са изпитали болката от несподелената любов и са я преодолели. Разкажете на близките си за чувствата си. Попитайте ги как са го преживели и какво са направили, за да освободят болката. Понякога всичко, от което се нуждаете, е да чуете прости думи като „Колко добре те разбирам“. Но не правете често срещаната грешка, като започнете да получавате удоволствие от обитаването на тази тема. В противен случай постоянно ще мислите за един човек и изобщо няма да го забравите. Трябва ви само няколко добри разговора, за да се почувствате по-добре. Ако не искате да говорите с никого за личните си проблеми, обърнете се към изкуствата. Темата за несподелената любов е изключително популярна и е лесно да намерите много книги и филми, които ще ви помогнат да преодолеете някого.

4. Погрижете се за себе си.

© Recorded Picture Company

Когато сте погълнати от тъмните си мисли, обикновено започвате да пренебрегвате себе си. Дори да не чувствате нищо освен болка, дори и да не можете да направите нищо, погрижете се за външния си вид и здравето си. Вземете топла вана със соли. Направете си чаша вкусен билков чай ​​и го пийте с удоволствие. Пазарувайте и купувайте нови дрехи. Сменете прическата си. Не мислете да започнете да пушите (или да не пушите повече, отколкото обикновено) или да пиете. Не вземайте необмислени решения или действия, особено ако те са опасни за вашето здраве или живот. Може да искате да се заемете със самоунищожение и да се надявате, че вашият любим ще види и разбере вашата болка – но няма. И ще получите само увредени нерви.

5. Заапочнете тренировки.

© Warner Bros.

Има много начини да възстановите емоционалния си баланс. Най-ефективният от тях е физическите упражнения. Те могат да ви помогнат да се отървете от негативизма си. Започнете да тичате сутрин или отидете на фитнес или на плувен басейн. Научете как да яздите кон – определено ще получите много положителни емоции от общуването с животни. Ако искате да комбинирате спорт и изкуства, започнете да танцувате. Пуснете любимите си песни и танцувайте толкова дълго, колкото можете да се движите. Отидете в танцово студио и се научете как да танцувате танго или румба. Ще се забавлявате и ще влезете във форма едновременно.

6. Оставете тази мечта зад себе си.

© Warner Bros.

Има една добра индийска поговорка: Ако конят ви е мъртъв, слезете от коня. Не се забавлявайте с безнадеждни мечти. Няма нищо по-унищожително от това да чакате някой да ви обикне. Ако видите, че някой не ви обръща достатъчно внимание, не се опитвайте да го оправдавате. Те не са твърде смутени да покажат любовта си, те просто не го усещат. Ако човек не ви обича, той може да намери хиляди оправдания да не прекарва времето си с вас. Просто си представете себе си в следната ситуация: ако не искате да отидете на парти или среща, как обикновено действате?

7. Не се сърдете.

© Touchstone Pictures

Любовните неуспехи са част от живота. Ако нещо противоречи на вашите планове, не трябва да започвате да мразите себе си или всички представители на противоположния пол. Повярвайте, че ще видите собствения си щастлив край. И не пожелавайте лош късмет на любимия човек – те не трябва да правят жертви за вашето щастие. Поставете се на мястото на този човек: готови ли сте да живеете целия си живот с някой, към когото изпитвате само съжаление? По-добре е да помислите за всички хубави спомени, които сте имали заедно, и да продължите с усмивка на лице.

Бонус

Мислете като философ. Създайте лично мото и винаги го помнете, когато се чувствате депресирани. Тази кратка фраза трябва да възстанови вътрешния ви мир и да ви накара да повярвате в по-добро бъдеще. Цар Соломон имаше пръстен с надпис „И това ще мине“. Запомнете тези думи и животът ви ще бъде по-лесен.

No Comments Yet

Comments are closed