7 навика на езика на тялото на успешните хора, които трябва да възприемете

Казват, че тялото ни има свой собствен език и понякога говори много по-силно от думите. Последните проучвания показват, че хората, които знаят как да общуват ефективно, използвайки тези невербални сигнали, имат по-високи нива на емоционална интелигентност. Решихме да споделим тези навици на езика на тялото, които ще се надяваме да ви помогнат да станете по-успешни.

1. Седнете изправени
Накланянето на стола, поставянето на лактите на масата и покриването на лицето с ръце са признаци на неуважение. Те съобщават, че нямате интерес към това, което чувате. Напротив, ако седите с изправен гръб и рамене назад, изглеждате по-уверени в себе си – това е силова позиция.

Запомнете: колкото повече пространство заема тялото ви, толкова по-успешен изглеждате. Никога не се дърпайте – това ви кара да изглеждате по-малки и да проектирате по-малко енергия.

2. Използвайте правилно жестове
Ако преувеличавате жестовете си, хората ще си помислят, че говорите лъжи или че се опитвате да скриете нещо. От друга страна, отворените жестове като разтваряне на ръцете ви показват, че няма какво да криете.

3. Разтворени ръце
Когато кръстосате ръце, изпращате един ясен сигнал: „Не съм гъвкав и не съм съгласен с това, което казвате“. Дори и да се усмихвате, кръстосаните ръце и крака не са добри навици за езика на тялото.

4. Спрете да докосвате косата си
Ако сте от хората, които постоянно докосват косата си, играят си с нея или се опитват да я оправят през цялото време, докато другите говорят с вас, откажете този лош навик! Това само показва вашата несигурност и липса на внимание. Спрете да докосвате косата си и се опитайте да се съсредоточите върху естественото общуване.

5. Усмихнете се
Въпреки че усмивката на всичко не подкрепя идеята, че имате силен характер, усмивката на точното място и в точното време показва, че имате контрол над ситуацията около вас и че можете да запазите спокойствие, независимо колко стресиращи са обстоятелствата .

6. Контакт с очите
Това е може би най-важното нещо, което трябва да научите за езика на тялото. Твърде интензивният контакт с очите може да сплаши събеседника ви и може да ви се стори, че искате да хванете всичките им жестове и думи поради собствената ви несигурност. Ако обаче избягвате контакт с очите, това също изпраща съобщение – има какво да скриете. Трябва да се опитате да задържите зрителния контакт естествено, като погледнете в очите и използвате паузи, за да предадете правилното съобщение.

7. Твърди ръкостискания
Никога не давайте слабо ръкостискане. Това не означава, че трябва да счупите пръстите на човека отсреща, но когато някой ви покани да се ръкувате, уверете се, че е твърдо. Доброто здраво ръкостискане веднага проектира самочувствие и сигурност.

No Comments Yet

Comments are closed