9 знака, които показват, че си имате работа с психопат

Според данните, които психолозите предоставят, 1% до 4% от цялото население на Земята са психопати. А психопатичните тенденции в човека могат да бъдат скрити и може да е трудно да ги открием.

Психопатията е синдром, който се демонстрира от безсърдечие към другите хора, неспособност да съчувствате, да изпитвате искрено угризение за нараняване на други хора, лъжа, егоцентричност и нереалистични емоционални реакции.

1. Те ​​нямат никакви емоции.

Според доктора по психология Скот Бон психопатите не са в състояние да открият тъга по лицата на хората, но могат да имитират емоционален отговор. Така че, когато осъзнаят, че някой е тъжен, те могат да кажат нещо добро, да ги потупат по гърба или да ги прегърнат. Но нито едно от тези действия няма да се види на лицето на психопат. Много изследвания показват, че психопатите нямат представа какво чувстват хората, когато се страхуват. Това каза една жена-убиец, когато беше изследвана от лекари: „Не знам какво означава този израз на лицето, но знам, че това е лице, което хората имат, когато ги гледам“. За да откриете психопат, трябва само да погледнете реакцията им към проблемите на други хора. Имате ли негативни емоции, когато другите хора се чувстват зле?

2. Те спят много малко.

Някои изследвания показват, че повечето психопати спят по-малко от обикновените хора. Обикновено те спят от 4 до 6 часа на нощ. Това е така, защото психопатите са постоянно развълнувани, така че им е трудно да се успокоят и да спят добре. Разликата от обикновените хора е, че психопатите не се чувстват емоционално изтощени, когато не спят достатъчно.

3. Те обичат да карат другите хора да се чувстват виновни.

Психопатите никога не признават своята вина. Те изкривяват чуждите думи и представят ситуацията така, че другите да са виновни. Например, те могат да кажат, че сте твърде ревнив, дори ако те очевидно са флиртували с партньора ви. Или могат да ви насърчат да нарушите правилата и след това ще ви осъдят за това. Те ви провокират да имате някаква реакция, за да покажете най-лошите си страни на други хора. Защо? Просто защото им е приятно.

4. Те са харизматични и обичат светлините на прожекторите.

Психопатите са изключително очарователни и обичат да бъдат в центъра на вниманието. Подобно на актьорите, те носят маска, която ги кара да изглеждат приятелски настроени, за да могат да накарат всеки да им се довери. Когато се запознаят с нови хора, ги карат да вярват, че имат много общо помежду си, казват им комплименти и проявяват интерес към личния им живот. Но всъщност психопатите искат да ги харесвате, само за да ги улесни в бъдеще да ви манипулират.

5. Те могат да бъдат много нарцистични.

Във всяка ситуация те ще направят това, което е добро за тях. Могат да се показват с постиженията си и да си спомнят неуспехите на други хора. Това им позволява да изглеждат по-добре, отколкото са в действителност и да привличат повече внимание.

6. Те лъжат през цялото време.

Психопатите лъжат, за да манипулират други хора и да получат това, от което се нуждаят. Те винаги имат оправдание във всяка ситуация. Често обвиняват други хора и никога себе си. Известно е също, че психопатите са горди, когато лъжат успешно и не се притесняват, ако някой осъзнае, че това е била лъжа. Това е така, защото могат да измислят нова лъжа, обясняваща ситуацията, преди да зададете въпроси.

7. Те са безотговорни.

Психопатите никога не забелязват нищо лошо в поведението си. Те винаги отричат ​​отговорността за своите действия и последиците си. Те могат бързо да намерят човек, когото могат да обвинят, или да кажат, че това е единственото възможно решение в тази ситуация и нищо не могат да направят.

8. Постоянно нарушават правилата.

Това е една от най-честите черти на психопатията. Психопатите са много нарцистични и не се подчиняват на законите, защото смятат, че са по-добри от всеки закон. Психопатите нарушават правилата и те насърчават жертвите си да правят същото, за да свалят отговорността от раменете си.

Бонус: Интернет троловете са психопати.

В няколко канадски университета имаше въпросник. На субектите бяха зададени въпроси като колко време прекарват онлайн, колко често оставят коментари и дали тролят хората. Почти 95% от онлайн троловете показаха резултата, който е комбинация от четири неприятни черти на характера: макиавелизъм, нарцисизъм, психопатия и садизъм. Хората, които имат такива черти на характера, обичат да нараняват други хора, обичат да заблуждават другите и никога не изпитват угризения за своите действия. Това са общите черти на всички психопати.

No Comments Yet

Comments are closed