5 важни причини да не се втурвате във връзки

Разбитото сърце определено не е най-положителната емоция на света и понякога имате чувството, че новата любов ще излекува цялата болка веднага и завинаги. Но наистина ли е така? Ето няколко наистина важни причини, поради които не трябва да бързате с връзките.

5. Самота

Преди да започнете да се срещате (или дори просто да търсите) нов човек, винаги трябва да си задавате много важен въпрос: “За какво?” И ако отговорът е нещо като „О, чувствам се толкова самотен“, наистина трябва да преразгледате подхода си. Научете се да се наслаждавате на времето, прекарано само със себе си. Напълно добре е да се чувстваш щастлив, когато си сам. Нямате нужда от друг човек, за да се чувствате щастливи. Присъединете се към клуб (йога, занаяти, настолни игри и т.н.), започнете да изучавате нов език или намерете доброволческа или благотворителна организация, за да се чувствате щастливи и доволни. Обградете се с интересни хора и тогава изборът ви няма да се основава на страха да се чувствате самотни.

4. Не приемате и обичате себе си достатъчно

Още един лош отговор на въпроса “За какво?” е „Искам някой да ме обича“. Грешка! Никой никога не може да те обича повече, отколкото ти себе си. Не става въпрос да бъдете егоисти или да имате огромно самочувствие. Става въпрос да се приемете и да се обичате точно такива, каквито сте, с всичките си недостатъци и несъвършенства. Става въпрос да се научите да не се сравнявате с другите и да не се опитвате да се впишете в нечий образ за вас. Вие сте перфектни такива, какъвито сте. И ако оставите това правило да ви води през живота, ще срещнете точния човек точно когато сте готови за него.

3. Дискомфорт

Може да звучи ужасно, но когато се замислите, това е, което правим. Чувстваме се комфортно да се размотаваме около нечие място или да плачем на рамото на този сладък тип. Тогава започваме да мислим, че вероятно ТОЙ е човекът, но не е така. Можете да прекарате известно време в промяна на дома си или да се срещнете с приятели, които могат да ви накарат да се почувствате по-добре, но не го превръщайте в причина да бързате в нови връзки.

2. Стари привързаности

“Време е да продължиш напред.” Колко често чуваме това в някаква популярна драма? Обикновено оттам започват всички проблеми, защото да продължиш напред не означава да започнеш да излизаш с някого, само за да забравиш за предишните си връзки. Това означава да започнете да правите нещо с живота си, което ви кара да се чувствате щастливи и уверени (вижте по-горе).

1. Социален натиск

Чувствате се напълно щастливи, когато сте сами и знаете точно какво ще правите с живота си. Но обществото те кара да се чувстваш неловко. Имате чувството, че пропускате нещо, когато най-добрите ви приятели се женят или вашите любими герои от телевизионни предавания имат деца. Романтите завършват с „и заживели щастливо до края на живота си“, а вие дори нямате среща. Искате да изпитате всичко това и така се втурвате в нова връзка с нов тип. Просто го поставете на пауза за известно време. Важен е вашият живот, а не телевизионното предаване.

No Comments Yet

Comments are closed