5-те неща, които той ще спре да прави, след като те е разлюбил

Ако сте кликнали върху тази статия, защото сте наистина загрижени, че вашият приятел ви е разлюбил, тогава първото нещо, което трябва да знаете, е да се доверите на себе си.

Не вярвате? Е, това го казват експертите.

“Това не е нещо, което хората просто си въобразяват, освен ако няма предупредителни знаци”, казва Ерик Ресник, онлайн специалист по запознанствата, който има много клиенти, които го търсят, след като връзката им се провали.

Някои от тези предупредителни знаци са изброени по-долу, прочетете, но знайте, че усещането ви трябва винаги да е на първо място.

        1.Той не е активен участник във вашата връзка

Може би не изслушва така, както преди. Може би той е бил наистина отворен емоционално, а сега те игнорира. Може би той не желае да прави планове с вас, когато го питате за неговите идеи за уикенда.

Според Ресник, независимо дали човек влага усилие във взаимоотношенията, това е основен знак, че те разлюбват.

Тези признаци сами по себе си не означават непременно, че някой не те обича. Стресът – особено стресът за парите или от работата – може да определи до колко е способен човек да участва в емоционални отношения.

Единственият начин да разберете какво наистина се случва е да попитате.

        2. Интимните отношения изчезват драматично

Според сексолог Стефани Трейдгил, липсата на интимност е основен показател, че нещо не е наред в една връзка.

“Често се смята, че жените го правят, за да запълнят емоционалните си нужди, а мъжете – за да задоволят физическите си нужди”, казва Трейдгил. “Въпреки това, в моя клиничен опит и емоционалната връзка е важна за мъжете.”

Интимната близост служи и, за да се чувстваш обичан, ценен и свързан с другия. Тя обяснява, че някои хора я търсят, за да усещат тези неща, а някои трябва да ги усетят, преди да я потърсят.

Въпреки това, интимните отношения са основно средство за посрещане на нашите нужди за любов и разбиране.

“Виждам това повече у мъжете”, казва Трейдгил. “Те казват, че искат повече физически преживявания, но това, което наистина искат е да запълнят тези липси.”

Както при усилията в една връзка, липсата на интимност не означава непременно липса на любов. Има многобройни фактори, които могат да попречат на тази част от живота на някого, а ако нуждите не са задоволени нито в спалнята, нито извън нея, трябва да се проведе открит и честен разговор.

       3. Той не флиртува с теб

В зависимост от езика на любовта, вашият партньор може да показва обич, като ви подарява подаръци или просто ви казва, че изглеждате добре. Какъвто и да е този език, вие със сигурност ще забележите, когато изчезне.

“Ако той не ви прави комплимент по начина, по който го е правил преди, това е знак, че той е загубил интерес”, казва Ресник. “Това може да е нещо, което идва от него самия или нещо, което вие проектирате върху него.”

Хората полагат много усилия както за външния/физически си вид, така и в социалните си отношения, когато се влюбват за първи път, отбелязва Трейдгил. Флиртуването и съблазняването изискват усилие, което трябва да продължи да се прави, за да продължи връзката.

“Ако забележите, че вече не сте приоритет в живота му, това е знак, че той се е отказал или е на път да го направи”, казва Трейдгил.

4. Той полага по-малко усилия да се грижи за себе си

Флиртуването  и съблазняването не се случват само по един единствен начин, посочва Трейдгил. Когато се влюбят, хората са склонни да бъдат много внимателни към собствения си външен вид.

Знаете, онзи мотивационен импулс, който получавате след раздяла, когато започнете да посещавате фитнес залата или да пазарувате? Това идва от почти първичен страх, че няма да можете да привлечете нов партньор.

Ако партньорът ви вече не се грижи за себе си, това е знак, че някои други неща във връзката може да се подхлъзнат.

“Той може също така да спре да се ангажира с вас или да се отдръпне в опит да се създаде дистанция”, добавя Трейдгил.

5. Не иска да решава проблемите във връзката

“Мъжете имат биологични нужди да осигуряват и защитават. Те също са склонни да решават проблеми и искат да “поправят” това, което не работи в отношенията “, казва Трейдгил.

Изненадващо е това, което казва терапевтката – 90% от запитванията, които тя получава, идват от мъже.

Така че, ако насочите горепосочените проблеми към вниманието на партньора си и той не желае да работи върху тях, това е сериозен индикатор, че ако връзката вече не е свършила, скоро ще свърши.

Както при всяка връзка, комуникацията е ключова. Ако се притеснявате, че любовта изчезва, тогава е време да седнете и да поговорите с партньора си.

И ако той не ви дава този разговор, значи това може да е цялата информация, от която се нуждаете.  Зарязвайте го.

No Comments Yet

Comments are closed