4 Правила за взаимоотношения, които никога не трябва да нарушавате

Животът би бил далеч по-малко проблемен, ако имахме лист с отговори, които ни казват какво да правим в трудни ситуации. Ние знаем няколко тайни за това как да направите връзката си хармонична и дълготрайна.

4. Не можете да накарате някой да ви обича насила.

Хората не са длъжни да отвръщат на любовта. Едва ли бихте могли да обичате някой, който е влюбен до уши, ако не го харесвате, нали? Трябва да се отнасяме с уважение към чувствата и избора на другите. Можете да се усъвършенствате и да станете по-добри. Тогава човекът, чиято любов се опитвате да спечелите, сам ще реши дали сте достойни за чувствата му.

3. Ако сте обичани, ще усетите това.

Всеки има поне приблизителна представа за това как се показва доброто отношение към него. Със сигурност ще го забележите, ако някой ви откроява от останалите, прекарва много време с вас, уважава ви и се грижи за чувствата ви – без значение как се случва. Но ако на партньорът ви винаги му липсва време за вас, това е причина да погледнете трезво на ситуацията и да спрете да измисляте оправдания за тях.

2. Трябва да обичате себе си, за да обичате някой друг.

Да обичаш себе си не е егоизъм или да си сложиш короната на главата: това е уважение към твоите желания и чувства. Означава, че никога няма да се предадете в името на съмнителни удоволствия или служене на някой безразличен към вас. Обичта към себе си ви позволява да запазите лицето си и да действате достойно във всяка ситуация. Ако знаете как да обичате себе си, вие също ще се отнасяте с други хора с любов и уважение и никога няма да накарате партньора си да направи нещо против тяхната воля.

1. Не задържайте някой, който е спрял да ви обича.

Това е често срещана грешка. Колкото и жестоко да звучи, никой не е длъжен да те обича завинаги, независимо дали сте му дали 3 деца или сте построили дворец, инкрустиран с диаманти. И ако се е случило, че чувствата са преминали, помислете кое е най-доброто: да сложите край на старата история и да започнете нова или да се наложите на някого, да го натоварите със себе си?

No Comments Yet

Comments are closed