Книгите за любовта, в които ще се влюбите

Любовта е тема, която е вълнувала всички хора през всички исторически епохи. Когато четем романтични книги или гледаме такива филми, се пренасяме в света на фантазиите и си представяме как искаме да се случи нашата голяма любов. Ето кои са книгите, които си струва да прочетат дори и най-неромантичните:

1. “Джейн Еър”, Шарлот Бронте. Необикновено любовна история. Тази книга не може да се остави с дни, а финалът ви оставя без дъх!

2. “Самотата на простите числа”, Паоло Джордано. Една любовна история, която може да трогне всеки. Люовта побеждава въпреки всички трудности!

3. “Черният обелиск”, Ерих Мария Ремарк. Ветеранът от войната Лудвиг Бодмер живее в малък град и работи във фирма, която търгува с надгробни паметници. Като почитател на музиката започва и да свири на орган в малък параклис в клиника за душевно болни. Така започва всичко…

4. “Любов по време на холера”, Габриел Гарсия Маркес. Разказ за един мъж, който не може да забрави първата си любов. 50 години той не губи надежда, че ще бъде заедно с нея, въпреки всички премеждия.

5. “Делириум”, Лорън Оливие. Свят, в който любовта е забранена и се смята за вирус. Всеки, който наруши правилата, е наказван жестоко. Лена обаче има собствено мнение по въпроса…

6. “Гаргойлът”, Андрю Дейвидсън. Роман, в който има толкова малки светове и различни истории, че те изглеждат като блещукащи звезди в безкрайното небе.

7. “Земята под краката ѝ”, Салман Рушди. Те са влюбени от деца, те са разделени, но музиката ги събира и изразява чувствата им.

8. “Стършел”, Етел Лилиан Войнич. Една история за любов, приятелство, подкрепа и израстване, която се развива в революционна Италия.

9. “Английският пациент”, Майкъл Ондатджи. Изолирана вила в Тоскана в края на 1944 година. Четири човешки съдби, белязани от Втората световна война.

10. “Чувство за край”, Джулиан Барнс. Тони Уебстър има страница от своето минало, която се е опитал да откъсне, но животът безпощадно отново му припомня.

11. “Аз преди теб”, Джоджо Мойс. Роман, излязал едва преди няколко години. Не го пропускайте, защото той се опитва да даде отговора дали любовта наистина е всичко…

No Comments Yet

Comments are closed