Какво могат да кажат вашите черти на лицето за вас

Има някои факти, които казват, че има връзка между нашите черти на лицето и нашите личностни черти. Ако имате малък нос или широко лице, не става въпрос само за генетика. Също така може да предскаже вашето поведение и реакции. Нека проверим някои от интересните заключения, направени от изследователите.

1. Колкото по-широко е лицето ви, толкова повече тестостерон имате.

© JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP/East News

Колкото по-широки са скулите ви, толкова по-вероятно е да бъдете напористи и дори агресивни, според науката. Връзката е направена с маймуни капуцини. Разбира се, ако сте с широко лице, това не означава, че сте опасни и агресивни. Това е само за да се каже, че тези хора може да са по-склонни да отговорят на конфликт, вместо да го игнорират.

2. Колкото по-тънко е лицето ви, толкова по-малко ще страдате от инфекции.

© EAST NEWS

Учените са установили, че колкото по-малко мазнини имате по бузите, толкова по-малко тежки са вашите заболявания и толкова по-малко се стресирате. Като бонус, собствениците на тънки лица също са склонни да имат по-нисък процент на тревожност и депресия. Това може да е свързано с цялостната ви физическа форма, защото като цяло активните хора имат по-малко мазнини по лицето си и са по-щастливи.

3. Дългите носове не ви правят лъжец, но ви правят по-амбициозни.

© Shooting Star/Sipa USA/East News

Изследователят Абрахам Тамир отдавна изучава черти на лицето и връзката им с личността. Той е забелязал, че хората с дълги носове могат да бъдат много амбициозни, да имат добри инстинкти и да са лидери.

4. Мъжете с лице на бебе обикновено са по-малко доминиращи в младостта си.

© Luis Guerra/The Grosby Group/EAST NEWS

Учените споделят с нас, че мъжете с бебешки лилца са склонни да бъдат по-малко доминиращи в младостта си, но в същото време те се научават как да бъдат по-напористи, докато растат.

5. Хората с висока линия на веждите обикновено са по-разбрани.

© Vandeville Eric/ABACA/Abaca/East News

В основата на проучване, което използва личностните черти като модел, беше забелязано, че тези хора, които са по-разбрани, обикновено имат по-висока линия на веждите и по-малки разстояния на челото. Изследователите забелязват, че тези, които имат еднакви нива на добросъвестност и приятност, имат сходни лица.

6. Колкото по-къс е носът, толкова сте по-чувствителни.

© Gilbert Flores/Broadimage/EAST NEWS

След проучване на 1793 снимки, изследователите забелязаха, че хората със сладки чипи и къси носове по-лесно показват чувствителните си страни. Също така те могат да бъдат по-мили от другите.

7. Екстровертите имат по-изпъкнали брадички.

© Invision/Invision/East News

Някои изследвания показват, че комуникативните хора имат и някои други подобни черти на лицето. Колкото повече сте екстроверт, толкова по-изпъкнали са носът и устните ви. Също така е отбелязано, че брадичката им е по-изпъкнала.

Бонус: Страната, с която позирате, може да показва колко сте емоционални.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

След като разгледаха всички тези тестове и проучвания, изследователите предполагат, че ако сте по-емоционални и изразителни, сте склонни да позирате с лявата буза, защото изглежда по-фотогенично. Позирането с дясната буза казва, че сте по-скоро научен тип.

No Comments Yet

Comments are closed