7 части от вашето тяло, които никога не бива да татуирате и ето защо

Татуирането се оказа много популярно през последните няколко години. Статистиката предполага, че 43% от хората го правят за да почетат любимите си хора, а 37% – за стил. Все пак лекарите и художниците на татуировки предупреждават, че има някои места, които не са идеални за татуиране.

Тук можете да намерите 7 области на тялото си, за които е по-добре да избягвате татуирането. Има и бонус в края на статията, където можете да намерите диаграма на болката за татуиране.

1. Лакти

© SpookySpac3Kook/reddit

Специалистите не препоръчват да си правите туировка на лактите, тъй като в тази област е трудно да накарате мастилото да остане. Освен това кожата е много дебела, което означава, че татуистът ще трябва да прекарва повече време с иглата там. Има и огромна възможност, ако не овлажнявате лактите, татуировката ви да избледнее много бързо.

2. Подмишници

© CLGarcia02 / reddit

Подмишницата е едно от най-болезнените места за татуиране. Болката може да бъде много силна и процесът вероятно ще бъде непоносим за вас.

3. Зад коленете

© CoeurDeNinja / reddit

Областта зад коленете ви е много чувствителна и има много нервни окончания. Всеки път, когато иглата ви прободе, може да се почувствате изключително неудобно.

4. Ръце и пръсти

© Coleman-Rayner/EAST NEWS, © ilervsneks / reddit

Да, това са популярни места за правене на татуировка, но експертите казват, че на първо място не се препоръчва да имате татуировки на ръцете и пръстите, защото това е открита зона и излагането на слънце ще повлияе много на тях, така че може да избледняват бързо. Освен това, татуировките отстрани на пръстите често избледняват, щом заздравеят.

5. Ребра 

© u/meowimmasheep / reddit

Определено изглежда страхотно, но болката от татуирането на ребрата ви е изключително голяма. На второ място е под мишниците. Също така, лечебният процес може да отнеме повече време за жените, ако трябва да продължат да носят сутиен и кожата им ще бъде раздразнена през цялото време.

6. Лице

© DangerAudio / reddit

Освен чувствителната кожа и тонове нервни окончания, художниците на татуировки казват, че татуирането на лицето е гарантирано само за 2-3 години. Освен това, ако решите да го направите на тази част от тялото си, не забравяйте да използвате слънцезащитен крем всеки ден.

7. Глезени и пищяли

© tattoosandbadjokes / instagram

Зоните на глезена и пищяла лесно се търкат от обувки и чорапи. И по тази причина татуировката може да загуби ярките си цветове много бързо. Също така, по отношение на болката, това е приблизително на същото ниво, причинено от татуиране над ребрата.

Бонус: Диаграма на болката при татуиране

© shutterstock.com

По-горе можете да видите диаграма на болка при татуировка за мъже и жени. Червените зони са най-болезнени. Оранжевата и жълтата зона са по-малко чувствителни. Сините зони са най-безболезнени.

No Comments Yet

Comments are closed