10 места от филми, които вече трябва да спрем да посещаваме

Местата, станали популярни чрез филми, страдат, като например Дубровник, който вижда 60 000 нови туристи годишно само заради Game of Thrones. Макар да е вълнуващо да видим сами къде са били заснети любимите ни филми и телевизионни сериали, това може да създаде сериозни проблеми, с които не винаги сме съобразени.

1. Кралски чертог, Игра на тронове, Дубровник

© Игра на тронове / HBO, © Игра на тронове / HBO, © PharaohsOfOld / Reddit

След заснемането на Игра на тронове, местните жители на Дубровник и ЮНЕСКО протестират срещу огромния брой туристи, посещаващи този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Всъщност ЮНЕСКО предупреди, че може да премахне града като място от наследството поради въздействието на туризма със стотици хиляди хора, които пристигат всяка година.

2. Домът на Маккалистър от Сам в къщи, Уинетка, Илинойс

© East news, © Akkit / Wikimedia Commons

Тази впечатляваща къща всъщност съществува и хората все още използват възможността да си направят снимка пред нея години по-късно. Проблемът е, че това е частна резиденция, което означава, че паркиране пред дома за правене на снимки може да се счита за нахлуване в личния живот.

3. Колежът Крайст Чърч от Хари Потър, Оксфорд, Англия

© Хари Потър и затворникът от Азкабан / warnerbros.com, © Майк Пийл

Местоположението на този филм всъщност се намира в един от колажите на Оксфордския университет, което означава, че в кампуса има студенти, които се опитват да заобиколят големи тълпи, посещаващи района. Огромният брой зрители, които градът привлича, доведе до оплаквания от жителите.

4. Къща за убийства от Американска история на ужасите, Лос Анджелис, Калифорния

© Американска история на ужасите / 20thtv.com, © Dannypancakes37 / Reddit

Зловещото имение всъщност съществува в реалния живот, като много хора се стичат до него за снимка. Толкова много хора, всъщност, че новите собственици на жилището съдят агентите си за недвижими имоти, че не им казват, че е в поредицата. Те също са преживели редица нахлувания от отчаяни фенове, които се опитват да влязат.

5. “Стълбите на Жокер”, Бронкс, Ню Йорк

© Joker / warnerbros.com, © BaronBonedalier / Reddit

Известни от най-новия филм Жокера, тези иначе нормални стълби привличат много внимание, тъй като всеки иска да си направи снимка на тях. Това доведе до това, че местните се оплакват от това колко много хора блокират тези стълби за бърза възможност за снимка.

6. Розовата къща от Всъщност любов, Нотинг Хил, Лондон

© CAP / RFS / Capital Pictures / East News, © Google Maps

Къщата от тази сцена всъщност е истински жилищен дом и много, много хора все още я посещават. Собственикът се е оплакал от хората на прага си, правейки снимки за Instagram, докато местният съвет поиска хората да спрат да посещават мястото. Позитивното в случая е, че собственикът на дома е сложил благотворителна кутия отвън, за да събира пари за местни каузи от гостуващите тълпи.

7. Онази книжарница от Нотинг Хил, Нотинг Хил, Лондон

© Notting Hill / Universalpictures.com, © shutterstock.com

Тази книжарница е може би най-известната в света, след като се появи в романа. Някои местни жители се оплакват, че тъй като филмът има такъв успех, много хора искат да посетят и дори да живеят в квартала. Това значително промени района, тъй като цените на жилищата се увеличават и площта е реновирана през годините.

8. Автобусът от Сред дивата пустош, Аляска

© Into The Wild / Paramount.com, © Национална гвардия на Аляска / Associated Press / East News

Автобусът, известен с историята на Крис МакКандълс, е противоречив с много хора, рискуващи живота си, за да го посетят. Две жени са загинали в опит да го достигнат и има многобройни спасителни мисии. Това доведе до неотдавнашното премахване на автобуса, който трябваше да бъде издигнат нагоре, за да спрат хората от опасното пътуване.

9. Апартаментът на Кари Брадшоу от Сексът и градът, Ню Йорк

© Сексът и градът / HBO, © shutterstock.com

Този апартамент в Ню Йорк, в който са се случили толкова много истории на Кари Брадшоу, всъщност съществува – е, или поне входът му. Тъй като толкова много туристи са се стичали до апартамента, собствениците трябваше да поставят табела, която забранява стоенето на стъпалата им. Има дори автобус за Секс и градски обиколки, който можете да вземете, на който също вече е забранено да спира пред къщата им.

10. Междузвездни войни: Силата се пробужда, Скеллиг-Майкл, Ирландия

© Star Wars: The Force Awakens / Lucasfilms.com, © Niki.

Този идиличен остров извън Ирландия привлича много внимание и хиляди туристи го посещават всяка година. Това е тревожно за местните обитатели, като птици и диви животни на малкия остров, а също и за историята му на древни манастири, които може да не са напълно защитени.

No Comments Yet

Comments are closed